torstai 5. elokuuta 2010

Kotona

Kotona ollaan ja sairaana :/ Tiistaina nousi kume ja iski kova lihassärky, yöllä sitten sai alkaa ravaamaan vessassa. Oon tässä yrittänyt pähkäilla mistä oon taudin saanut ja epäilen kovasti Quindaon kuuluisaa italialaista ravintolaa Murenoa. Söin siellä nimittäin mozzarella salaattia ja todennäköisesti maito mistä se oli tehty ei ollut pastoroitua. Ruoka oli kyllä tosi hyvää, mutta jo yöllä mun maha oli kovasti kipeä. Toinen vaihto ehto on tietysti se kujilta ostettu pussikalja, mutta Kimmokin joi sitä eikä se tullut sairaaksi.
Mulla on kova epäilys, että tää on kamphylobakteerin aiheuttama, oon nimittäin sairastanut sen pöpön aiheuttaman vatsataudin ennenkin! Toivotaan nyt, että selviän ilman antibioottikuuria.....


Mutta jos vielä palataan tuonne Kiinaan.
Matka Rizhaosta Quindaoon sujui vauhdilla, meillä oli tosi hurja kuski. Päästeli 150 km/h ja ohitteli jatkuvasti, välillä pientareenkin kautta. Kimmo oli niin kauhuissaan, ettei saanut nukuttua vaikka oli ollut yön töissä. Oltiin sen verran väsyksissä, ettei jaksettu lähteä kaupungille vaan käytiin pikasesti kuntosalilla ja mentiin hotellin buffettiin syömään.  Olikin tosi hyvää ruokaa, syötiin alkupaloiksi mustekalaa, simpukoita, rapuja ja sitten grillistä lammasta, härkää ja kanaa. Lammas oli tosi mehukasta ja hyvää! Päälle sitten kakkuja, hyytelöitä ja hedelmiä. Maha räjähtämispisteessä kömmittiin huoneeseen ja pehkuihin. Aamulla oltiinkin jo seitsemän jälkeen reippaana pystyssä.

Lähdettiin sitten taxilla kaupunkiin, sinne oli semmoiset 20 km.  Päivä oli tosi kuuma ja ihmisiä oli valtavasti liikkeellä, olihan lauantaipäivä. Seikkailtiin aluksi edestakaisin eikä oikein tiedetty mihin mennä, yritettiin löytää jostakin karttaa, mutta eihän niitä silloin löydä kun olis tarvetta. Parituntia harhailtua yksi poika möi meille oman karttansa ja päästiin kunnolla liikkeelle. Ilman karttaa ei kaupungissa pääse taxilla mihinkään, kuskit kun ei osaa englantia. Alettiin sitten kiertelemään vanhaa kaupunkia, käytiin kuuluisalla sillalla, joksa on myös logona kuuluisassa Tsintao oluessa.  Saksalaisen kenraalikuvernöörin linnaa me ei löydetty mistään vaikka kartan mukaan se olis pitänyt olla siinä jossain ihan lähellä. Jätettiin vanhakaupunki ja päätettiin mennä vähän shoppailemaan, tavarataloissa nimittäin on ihanan viileää :) Sieltä sitten syömään ja lopuksi vielä Olympia rantaan. Tarkoitus oli lähteä takasin hotellille, mutta 45 minuutin taxin metsästyksen jälkeen annettiin periksi ja jäätiin odottamaan meidän hotellin omaa kuljetusta.




Yön tosiaankin tuskailin vatsani kanssa ja aamulla väsytti kun piti lähteä kentälle. Haikein mielin koneeseen ja kohti kotia. Matka oli rankka ja vatsa oli edelleenkin sen verran kipeä, ettei ruoka oikein tahtonut maistua. Vantaalle saavuttua olikin sitten vastassa MTV3 kameroidensa kanssa ja halus multa pientä haastattelua. En oikein olut innoissani, mutta saivat sitten mut ylipuhuttua. Halusivat kommenttia kun Finncom aikoo lopettaa osan kotimaan reiteistä.