maanantai 10. elokuuta 2009

Päivän motto: Äkkiä pois nopealta kaistalta, jos et aio ohittaa ketään!

Aamupalalla tasan klo 8.00, tarkalleen. Ovet aukesi, kun ensin kuului virallinen äänimerkki :)

Me oltiin pirteitä, 10 tunnin yö unet oli tehnyt tehtävänsä. Ulkona oli raikasta yöllisen ukkosmyrskyn jälkeen, taivas oli pilvetön, mutta asteita vain +11. Kimmo laittoi ajohanskat käteen, mutta mä päätin tareta ilman. Halusin nimittäin ottaa valokuvia ja hanskat kädessä se ei onnistu. Onneksi, maisemat oli nimittäin uskomattomat - ihan henkeä salpaavat.  Kirkas ilma, pilviharsoja vuorenrinteillä, ylös teitä mutkitteli autojonoja vaikka kello oli vasta yhdeksän. Lehmät käyskenteli rinteillä ja nauttivat aamuauringosta. Tosi upeeta!




 Heti Ranskan puolelle saavuttua näkyi ensimmäinen linna ja sitten toinen ja kolmas jne. Mistä ihmeestä noita linnoja riittää? Kun Pyreneitten vuoristo oli jäänyt taakse alkoi kumpuileva peltomaisema, upeaa sekin omalla tavallaan.

Irmeli kierrätti meidät Millaun kautta, ylitettiin upea silta, taas kerran. Kyllä sinne vois vielä mennä kolmannenkin kerran, ei siinä mitään.  Maisemat Mini-Pyreneillä on myös upeat, mitäpä tuohon lisäämään. Ranska jo ensimmäisellä kerralla vei mun sydämen..... Jonoista huolimatta.



Millaun silta, euroopan korkein "riippusilta"
Kello alkoi jo olemaan sen verran paljon, että oli parasta etsiä hotelli, ettei jäädä yöksi taivasalle. Hotelli löytyikin pienestä Banassecin kylästä Hotel Les 2 Rives; mukava pieni hotelli, saatiin viimeinen vapaana oleva huone :)

Hotel Les 2 Rives
Suihkun jälkeen lähdettiin tutustumaan läheiseen pikku kaupunkiin nimeltä La Canourque. Tosi nätti, tyypillinen ranskalainen pikkukaupunki. Ruokapaikat oli tietysti vielä kiinni, joten kierreltiin ja nautittiin kylmät oluet kun ei muuta osattu tilata. Kukaan ei tietenkään osannut englantia :) Kävin sitten leipomosta ostamassa jotain paikallista herkkua, jota joka paikassa näytettiin mainostettavan.  Se oli avotulella tikun ympärille paistettua kakkua, vähän niin kuin sokerikakkua. Ihan hyvää, mutta ei mitään ihmeellistä.

Kilometrit 500
Bensa n. 45 €
Tiemaksu 15 € (tunneli maksu 3.75)
Pizza, salaatti + olut x 2 = 25 €




Tänään Kimmo meinas vetää lämärit - kahdesti. Kaksi hurjapäätä kiilas suoraan meidän eteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti