perjantai 29. elokuuta 2008

Tux-Hintertux


Ihana maalaismaisema. Siellä tehtiin heinätyötkin vielä viikatteella ja haravalla
Aamupalan jälkeen haettiin kaupasta vähän sämpylää ja lähdettiin talsimaan kohti Hintertuxia.  Hintertux on jäätikkö, jossa voi lasketella vuoden ympäri. Jäätikön korkein kohta on 3476 metriä merenpinnan yläpuolella. Korkein hissi vie 3250 metrin korkeuteen. Suomalainen alppihiihtäjä Sara Mustonen kuoli Hintertuxilla.

Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja jo aamulla mittari näytti +24. Tarkoitus oli mennä hissillä ylös jäätikölle asti, mutta ei sitten mentykkään. Hissimaksu oli nimittäin 25 € per henkilö. Niin eikä meillä ollut vaatettakaan tarpeeksi.




Polun varrella oli kaikke kivaa lapsille....

Näit sä oikein, kyllä se on villisika!
Kaukana taustalla häämöttää Hintertuxin hiihtokeskus







Nousu oli rankka vaikka vaikka ei noustukaan kuin 300 m ylöspäin. Matkaa metreissä tosin oli kilometrejä. Mentiin joen vartta pitkin, välillä ylös ja välillä alas. Ihanan näköistä maalaismaisemaa. Ihmiset teki rinteillä heinätöitä ihan perinteisin keinoin. Käsin niittämällä ja haravoimalla paaleihin kuivumaan. Tää taitaa muuten olla lehmien paratiisi, saavat kävellä vapaana miten haluavat, syödä heinää ja juoda raikasta vuoripurovettä.

Jääkylmää vuoripurovettä, se on niin kylmää, ettei siinä elä mitään. Ei kasveja eikä kaloja


mehiläispesä
majatalo rinteessä
Hintertuxissa oli  laskettel rinteet auki  ja kovasti porukkaa olikin menossa ylös sukset olalla. On se hassua kun meillä oli shortsit ja t-paita päällä ja selkä hiestä märkänä.

8 tuntia me taivallettiin, syötiin välillä evästä ja juotiin jääkylmää vettä purosta.  Se vesi purossa on niin kylmää, ettei siinä elä mitään. Tosi kirkasta ja jäätävää!!

Hotellilla saunottiin oikein kunnolla, siihen päälle sitten vielä pizzat +juomat (22 €). Illan viimeiset säteet nautittiin hotellin parvekkeella viinilasin kanssa.

Ajoissa nukkumaan, huomenna lähdetään valloittamaan Italiaa.

  • 20 km kävellen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti