sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Sintra,Cabo da Roca

Sunnuntaina  lähdettiin (pienemmällä porukalla) heti aamupalan jälkeen junalla kohti Sintraa. Ostettiin juna-asemalta koko päivän lippu, sillä sai matkustaa junalla ja linja-autolla Lissabonista Sintraan ja Cascaisiin ja takaisin.
Palacio Nacional De Sintra
Junamatka kesti noin 40 minuuttia, matka ei ollut pitkä, mutta pysähdyttiin jokaiselle asemalle.  Pyörittiin vähän Sintran keskustassa ja sitten hypättiin linja-autoon joka vei meidät Palacio da Penaan. Sintrassa on useampi linna, mutta koska aikaa oli rajoitetusti me päätettiin tutustua siihen komeimpaan (?).  Linna on rakennettu 1800 -luvun lopulla kuninkaan kesäpaikaksi, mutta linnassa oleva kappeli on 1300-luvulta. Linna on kuin 1001 yön sadusta, siellä oli upeita kylpyhuoneita suihkuineen päivineen. Vessanpöntötkin oli taitavasti kuvioituja. Katot ja seinät hienosti koristeltuja. Harmi vaan kun sisältä ei saanut ottaa valokuvia! Ulkoseinissä oli komeita kaiverruksia ja laattoja, puhumattakaan upeasta näköalasta joka linnan parvekkeilta avautui.
Palácio Nacional Da Pena
Kappelin ikkunalasi taide.

Palatsin upea puisto jäi meiltä kiertämättä, jotakin jäi siis vielä seuraavaan kertaan...
Siis linja-autoon ja takasin keskustaan. Pizza Hutissa syötiin vähän reilummasti pizzaa. Tilattiin isoja pizzoja ja perhepizzoja vähän jokaiselle :) No kaikki tuli syötyä! Veka tosin oli sitä mieltä, että pizzan syönti jää nyt tähän.....ainakin vähäksi aikaa.

Jatkettiin sitten linja-autolla matkaa kohti mannereuroopan läntisintä kohtaa Cabo Da Rocaa. Linja-auto kyyti oli aika hurjaa, kuski ei säästellyt kaasujalkaa ja tie mutkitteli aikalailla.
Oksennusta pidätellen päästiin perille!

Paikka oli tosi upea, 140 metrin pudotus suoraan mereen. Ja meri kuohui turkoosin värisenä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti