torstai 28. elokuuta 2008

Taivaisiin

Herättiin aamlla jo enne seitsemää, ihmekös tuo kun uni tuli illalla jo ennen yhdeksää.
Nopeasti pesulle, tavarat kasseihinja aamupalan jälkeen liikenteesee.

Matka oli vaiheikas, varoitusmerkkejä löytyi vaikka minkälaisia. Piti varoa putoavia kiviä, jyrkkiä mutkia, traktoreita, hevosia, kapeita teitä, polkupyöriä, haukkoja, lehmiä,  kauriita sekä murmeleita

Murmeleita on siis syytä varoa!
Ajettiin 5111 m etriä pitkä tunneli. Mäet oli jyrkkiä, noustiin ylös ja tultiin alas useammankin kerran. Jyrkkyydet vaihteli 12-17%. Välillä oli tien reunoilla kaistoja ylöspäin, jonne sai ajaa jos jarrut petti. Välillä haisi kumi kun joku yritti liian isolla vaihteella laske alas ja jarruttaa samalla.

Ajeltiin monen tunnetun laskettelu keskuksen ohi. Niissä ei tosin ollut mitään katsottavaa näin kesällä, ei siellä ollut edes ihmisiä.


Käytiin ylhäällä Grossglocknerlla  joka on 3798 m merenpinnast. Aikamoinen tie, äkäsiä mutkia ja nousuja. Vähän mua pelotti, enkä uskaltanut oikein ihailla maisemia. Ylhäällä ilma oli raikas, mutta aurinkoinen. Maisemat uskomattoman upeat! Valkoisia kukkia joka puolella, upeat rinteet, puroja, lehmiä köllötteli siellä sun täällä. Siellä oli valtavasti motoristeja ja polkupyöräilijöitä liikkeellä,  oli yksi rullaluistelijakin matkalla kohti huippua. Raskaalta näytti, olis ollut mukava nähdä miten se tulee alas!!!

Haukattiin vähän evästä ja lähdettiin laskeutumaan alaspäin. Nyt mua ei enää pelottanut ja sain rauhassa ihailla upeaa maisemaa.








matkalla oli muutama hyytynyt auto.....

Kun oikein tarkkaan katsoo niin näkee niitä alppimaisemista nauttivia lehmiä
joko näkyy paremmin?



Meillä oli varattuna hotelli Tuxista ja matka sinne tuntui kestävän ikuisuuden. Vuorta ylös ja toista alas. Aina vaan.... Vaikka maisemat oli upeat, väsymys alkoi painamaan.

Matkaa hidasti vielä tiellä kulkevat lehnälaumat, jotka eivät halunneet antaa meille tietä.



Hotellilla oltiin vihdoin kello 18.  Vitsit alkoi olla jo vähissä, mutta hotelli oli kerrassaan niin upea että väsymys haihtui pian.

Hotel-Grani Jakober

Alakerrassa oli kylpylätilat, useita erilaisia saunoja, poreamme, hierovia suihkuja. Kyselin sitten respasta miten sinne pukeudutaan, tilat kun oli yhteiset miehille ja naisille.  Sanoi, että ihan niin kuin haluat, hotellissa ei ole muita kuin te tällä hetkellä. Siine siis, ja väsymys oli tipotiessään...



Saunan jälkeen lähdettiin kylille syömään. Kimmo tilas paikallista pyttipannua - oli kuulema tosi hyvää. Väsyneinä takaisin hotellille ja pehkuihin.

  • 400 km
  • bensa 80 €
  • 10 pv moottoritiemaksu Itävällassa 4 €
  • Tiemaksut 18 € (ylös Grossneglocknerille)
  • yö aamupalalla ***** hotellissa 67 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti