sunnuntai 31. elokuuta 2008

Italiassa

Yö oli tuskaisen kuuma, huoneessa ei ollut ilmastointia ainoastaan pieni tuuletin. Vaikka se pyöri täysillä lakanat tarttui ihoon kiinni.
 Puoli kahdeksan aikoihin noustiin ylös pakattiin , syötiin ja lähdettiin matkaan. Tarkoitus oli käydä järven toisella puolella tsekkaamassa yksi hotelli johon oltiin uimareiden kanssa suunniteltu uimaleiriä. Tie oli kuitenkin tukossa, kun joenpenger alkanut vuotamaan ja tie oli vedenpeitossa. Irmeli taas sekosi, ei ei kestä jos joku asia menee toisin kun se on suunnitellut. Se käski meidän vaan pyyhältää järven poikki :)

Päätettiin unohtaa koko jutta ja suunnattiin kohti La Corte  viinitilaa.  Me oltiin varattu sieltä huone, tarkoitus oli vähän juhlistaa meidän 25-vuotishääpäivää.  Matka sujui rattoisasti, tänään ei ollut ruuhkia ja aurinkokaan ei paistanut niin kuumasti. Oltiin tosin jätetty ne kalsaritkin pukematta...

Jossain matkan varrella nälkä yllätti ja ajettiin yhteen pienen pieneen kylää. Porukkaa istui kylän keskustassa ja katselivat meitä ihmeissään, kun kurvattiin siihen. Kimmo näki jonkun ravintolan tapaisen ja pyyhälsi sisään. Paikka oli aika epäilyttävän näköinen ja mä meinasin jo lähteä ulos, kunnes vanha mies tuli kysymään hautaanko syödä. Sen verran italiaa mäkin osaan. Sanottiin "si si" ja niin se vei meidät jonnekin takaosaan avas ovet ja siellähän koko kylä istui sunnuntai lounaalla. Ihan niin kuin olis tultu eläkeläisten päiväkeskukseen.

Ristorante jossain keskellä ei mitään
Meidät ohjattiin pöytään ja tarjoilija esitteli muiden annoksia ja niiden mukaan me sitten valittiin alkuruoaksi pinaattilasagnea ja pääruoaksi osso buccoa vihanneksilla. En muuten ollut koskaan ennen syönyt ossa buccoa italiassa ja yllätyin kun se maistui samallle kuin omatekemä:) Lasagne oli niin hyvää, että oli mennä kieli mukana. Päälle kannu viiniä ( mä jouduin juomaan - Kimmo kun ajaa), jälkkäriksi kahvia ja kakkua. Hinta 2 x 12 €

Olihan mukava lounas, hyvillä mielein jatkettiin matkaa. Ajeltiin pikkuteitä pitkin ja Irmeli pyöritti meitä taas miten sattuu. Maisemat oli aika kurjia. Hylättyjä kyliä, rutikuivaa maastoa, kuivia joenuomia. Auringonkukkapeltoja, mutta kukat oli ruskeita ja rutikuivia. Talot rapistuneita eikä ihmisiä näkynyt missään.  Oli vaikeaa usko, että täällä jossain pitäis olla upea viinitila!

Yhtäkkiä maisema kuitenkin muuttui ja edessä oli vihreitä rinteitä täynnä viiniköynnöksiä ja päärynäpuita. Itse La Corten viinitila oli upea ilmestys, just niin upea kuin olin kuvitellutkin.  Vanhat tilavat huoneet, kivilattiat, rautasängyt ja ikkunoista avautui upea maisema. Meillä oli kylpyhuoneessakin pieni parveke.


meidän kylpyhuoneen parveke




Viinitilan puutarhassa kasvoi päärynöitä
Ulkona oli uima-allas jonne me heti suunnattiin. Sen jälkeen suihkuun, nautittiin vielä lasilliset talon viiniä ilta-auringossa ennekuin mentiin syömään juhlaillallista.

Illallista syötiin 2,5 tuntia. Aloitettiin shamppanjalla, sitten tuli neljä erilaista antipastaa. Parasta oli savustettu liha rucolan ja parmesaanin kanssa, hyvää oli myös vasikka tonnikalakastikkeella. Antipastojen jälkeen tuli raviolia voi-salviakastikkeella, päälle spaghetibolognesiaa. Pääruokana oli pihvi ja ranskalaiset. Jälkkäriksi Kimmo söi cafepannacottaa ja mä otin valkosuklaamoussea. Päälle vielä espressot. Juomana oli talon viini. Kimmo söi siinä samalla vielä 5 sämpylää ja kulhollisen leiptikkuja :)

Ihana ilta ja ihana paikka, haluan tänne uudestaan!
  • 300 km
  • bensa 45 €
  • tiemaksut 8 €
  • lounas 24 € ( 2x 12)
  • yö viinitilalla juhlaillallisella juomien kera 183 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti