torstai 30. heinäkuuta 2009

Motto: Ei ne rekat ohittamalla lopu....

Gironassa ( Espanjassa siis) ollaan ja aurinko paistaa ainakin vielä. Taivaalla tosin näkyy uhkaavan näköisiä pilviä. Tulin just uima-altaasta ja jo nyt hiki valuu... Mutta ei pitäis valittaa tätähän me on odotettu. Lomaa ja lämpöä!!

Aamulla noustiin jo kello kuusi ja matkaan päästiin heti seitsemän jälkeen. Olikin huomattavasti mukavampaa ajella auringonnousussa kun keski-päivän helteessä. Sant Tropezin kohdalla "kalloivuoret" hohti ruosteenpunaisena auringonnousussa ja tuli tunne kuin olis ollut keskellä lännenleffaa.

Ajeltiin koko päivä moottoriteitä pitkin ja matka taittui nopeasti. Ranskan moottoritiet on kuin unelmaa. Maisemat tosi ei ole hääppöset moottoriteiden varrella. Italian tiilikatot jäi taakse ja maasto oli hyvin tasaista Pyreneitten vuorille asti.  Onneksi me oltiin tulossa Espanjaan, koska toiseen suuntaan eli Espanjasta Ranskaan tiet oli ihan tukossa,  kymmeniä kilometrejä pitkiä jonoja. Porukka makasi pitkin tienvarsia ja oli hyvin tuskasen näköisiä, asteitaha oli vain  +40.  Myöhemmin selvis, että Espanjassa oli ollut joku pommiuhkaus ja kaikki maasta poistujat tutkittiin tarkkaan....

Tultiin hotellille jo yhden aikoihin ja hypättiin suoraan uima-altaaseen, sitten pizzalle ja takas altaaseen. Illalla olis tarkoitus mennä katsastamaan Gironan vanhaa kaupunkia, se on linnoituksen suojissa ja kuulema todella upea.

  • Kilometrit: 530
  • Bensa 35 €
  • Tiemaksut 20 € - Ranska on hyvä maa motoristeille, ne maksaa vain 1/2 tiemaksusta
  • Hotelli Costabella 98 € (Hyvä valinta, kiitos Kimmo)
  • Pizza+kalja & vesi 16 €

http://www.hotelcostabella.com/gironahotel/es/index_es.html


Ensimmäinen hotelli, jossa on netti eli facebook on päivitetty :-)


Nää talot oli tosi huonossa kunnossa, niissä asui taiteilijoita ja narkkareita

Goottilaisen katedraalin portailla.

Illalla
Gironan vanha kaupunki on nyt kierretty. Oli yllättävän rauhallista, ei kuulunut musiikin pauhua eikä autojen ääntä (= vain linnoituksessa asuvat sai tulla autolla). Oli kuin olis mennyt keskelle keskiaikaa. Koko vanha kaupunki oli tavallaan linnoitus jonka sisällä kaupunki ja kirkko oli. Paljon kapeita varjoisia kujia ja portaikkoja ylös ja alas. Uudet osat oli rakennettu vanhaan tyyliin ja vanhat osat, joita oli paljon, oli korjattu niitä kunnioittaen. Ymmärtääkeni vasta hiljattain on saatu rahaa kaupungin kunnostamiseen. Aukiolla oli paljon ikivanhoja puita ja ravintoloita niiden alla. Syötiin pientä huikkapalaa ja kuljeskeltiin ympäriinsä.
Ajoissa tultiin takasin hotelliin ja nukkumaan, huomenna on taas rankkapäivä. tarkoitus on suunnata kohti Torreviejaa tosin Barcelonan kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti