lauantai 27. maaliskuuta 2010



Suzhou; Kiinan venetsia, kanavia, satoja siltoja ja vanhoja kiinalaisia puutarhoja. Me päätettiin myös käydä siellä. Aamulla suunnattiin juna-asemalle. Asema-alueelle ei päässyt ilman lippua ja kesti tovin ennenkuin löydettiin lipunmyynti paikka. Hotellin respa oli meille kirjoittanut kiinaksi "menolippu Suzhou x 2". Huomattiin lipun oston jälkeen, että siellä olisi ollut englanninkielinen lippuautomaattikin. Eli matkustaminen oli helppoa! Usean turvatarkastuksen jälkeen päästiin oikeaan odotushalliin. Olihan ihmistä!
Juna oli nopea (tunti) ja matkan hinnaksi tuli noin 6 euroa meno-paluu per henki. Junassa näky englanninkielellä tulevan aseman nimi joten osasimme hypätä pois oikealla asemalla.
 

Suzhoussa satoi vettä. Mitäs nyt? Onneksi juna-aseman edustalla oli oikea turistirysä... kymmeniä opastettuja ryhmiä oli tarjolla. Mekin päätettiin ottaa sellainen, koska satoi ja ryhmän mukana pääsi linja-autolla paikasta toiseen. Saatiin jopa englanninkielinen henkilökohtainen opas mukaan.

Kaunis kaupunki! Olisi kannattanut varta sinne yöpyminenkin ja nähdä ne upeat kujat ja kanavat iltavalaistuksessa. Niin ja nyt meillä jäi monta upeaa puutarhaa näkemättä. Käytiin ainoastaan yhdessä eli Kivileijonametsän puutarhassa. Siellä oli upea kivinen labyrinttikin. Käytiin myös Kiinan korkeimmassa pagodissa 76 m, mentiin kanaaliveneellä ja ihailtiin maisemia.


Kiinan korkein pagodi 76 m, 9 kerrosta

The Lionforest Garden


http://www.szszl.com/en/Company.asp?ComID=2

Suzhou on paraspaikka ostaa silkkiä jos siitä haaveilee.Huomattavasti halvempaa kuin Shanghaissa, tietty sekin on kiinni tinkimistaidoista :) Meilläkin jäi matkaan 2 silkkitäkkiä. Enemmänkin olisin ostanut jos matkalaukkuun olis vaan sopinut. Tai kyllähän mä taitavana pakkaajana olisin saanut sopimaan ellei olis ollut sitä samperin painorajoitusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti