perjantai 26. maaliskuuta 2010

Mistä aloittaa?




















No nyt mä vihdoinkin sain tämän aloitettua. Oon jo pidempään halunnut aloittaa matkailublogin kirjoittamisen ja sen avulla mahdollistaa kokemusten jakamisen reissuilta.

Tällä hetkellä olen täällä märässä ja kylmässä Suomessa jossa kaikki odottavat kiihkeänä tulevaa kesää. Itse odotan lähtöä Kiinaan Rizhaoon tai miten se nyt kirjoitetaan. Lento on jo varattuna 27.4 Helsingistä Pekingiin ja sieltä sitten Qingdaoon josta sitten autolla kohti Rizhaota. Rizhao on Kiinan mittapuun mukaan pieni vaatimaton merenranta kaupunki, vain muutama miljoona asukasta.... Syy Kiinaan lähtöön on levoton aviomies, joka toistaiseksi työskentelee siellä.

Esimakua Kiinasta sain jo kuukausi sitten käydessäni tapaamassa häntä Shanghaissa. Uskomaton kaupunki ja ihmisiä todella paljon! Olimme siellä juuri uudenvuoden vaihduttua (alkoi Tiikerinvuosi), ja kaupungilla oli paljon kiinalaisia turisteja jotka olivat tulleet sinne viettämään ns. kevätlomaa.


Ihmiset tanssi puistoissa valssia, tangoa jne...
Shanghai itsessään on kuin monta erikaupunkia yhdessä kaupungissa. Uskomattomia pilvepiirtäjiä, vanhoja kiinalaisia puutarhoja, temppeleitä. Välillä tuntuu kuin olisi Pariisissa tai Englannissa, sitten taas keskellä kiinalaista kuhinaa. Upea kaupunki muuttui uudeksi kaupungiksi, kun ilta ja pimeys laskeutui. Taivas sitä valojen määrää!



Uskomatonta oli myös kauppojen ja tavaratalojen määrä! Outoa oli myös, että monet tavaratalot oli "pyhitetty" tietylle asialla. Valtavia rakennuksia joissa oli esim. vain pelkkiä karkkikauppoja tai sitten elektroniikkaa, jopa neljä-viis kerrosta yksinomaan kännyköitä, kameroita ja tietokoneita. Siellä oli jopa seksitavaratalo, jossa oli neljä kerrosta täynnä pienenptieniä sexikauppoja. Siis dildoja miljoonia.... Vähemmästäkin menee pää sekaisin :)

Vanha kaupunki oli kaunis, mutta siellä oli ehkä liikaa turisteille suunnattua toimintaa. Niin ja tungosta! Yhdeksän siksakin sillalla ei sopinut edes hengittämään. Onneksi siellä oli vanha Ming-dynastian ajalla rakennettu kiinalainen puutarha; Yuyuan-rennon levon puutarha, jonne pääsi pienellä maksulla rauhoittumaan. Puutarhassa kasvaa ja kukkii edelleenkin sen rakentamisen aikoihin istutettu gingo (neidon hiuspuu), siis yli 500 v.vanha puu.
Yhdeksän siksakin silta, suojaa teehuonetta pahoilta hengiltä (ne ei osaa mennä kuin suoraa)
Gingko=neidonhiuspuu Ming-dynastian ajalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti