perjantai 3. syyskuuta 2010

Portugali

Lähdettiin matkaan 2.9 eli meidän hääpäivänä.  Silloin tuli täyteen 27 v. yhteiseloa..... tai oltiinhan me muutama vuosi sitä ennen jo asuttu yhdessä.
 Oli ihanaa päästä Portugaliin takaisin, oli kuin olis tullut kotiin!
Me oltiin matkassa Paperiliiton osasto 52 kanssa, eli meitä oli kaiken kaikkiaan 32.  Lennettiin Lissaboniin  ja jäätiin sinne muutamaksi päiväksi.
Ekana iltana käytiin illallisella ja sitten istuskeltiin terasseilla maistellen sangriaa ja caipirinhaa. Oli lämmintä ja rauhallista.

Aamulla reippaana ylös ja tutstumaan kaupunkiin. Ostettiin parin päivän liput metro-ratikka-linja-auto. Lipun hinta oli 7 euroa/1 pv ja 8 euroa /2 pv.  Kierreltiin sitten kaupunkia niillä ihanilla vanhoilla raitiovaunuilla. Ne on käteviä laitteita, päätepysäkillä kuski irrottaa ratin ja vie sen toiseen päähän, matkalla se kääntää kaikki penkin toisinpäin ja niin matka taas jatkuu pitkin kapeita ja mäkisiä kujia. Raitiovaunu numero 28:lla näkee parhaiten kaupunkia ja se olikin yleensä turisteja pullollaan.

Linnoitusmainen katedraali Sé Alfaman kaupunginosassa
    Miradouro  (= näköalapaikka) Alfamassa
  Upeita azulelaattoja
                             

Iltapäivällä meillä alkoi yhteinen kiertoajelu, käytiin Alfamassa ja Belemissä.
Maisteltiin taas niitä kuuluisia salaisella reseptillä tehyjä leivoksia . Oli herkullisia!

"Pastel de Nata"

  Torre de Belém
                              
   Osasto 52 maailmankartalla
                            
Jouduttiin aikamoiseen liikenne ruuhkaan paluumatkalla ja viiden minuutin siisteytymisen jälkeen lähti toinen linja-auto jo viemään meitä "Lentävään porsaaseen" eli Tromba Rijaan. Se on tyypillistä Portugalilaista ruokaa tarjoava buffetravintola. Ruoka oli hyvää, maisteltiin kalaa ja muita mereneläviä, kania ym. Siihen päälle jälkiruokia ja juustoja, viinin ja portviinin kanssa. Lopuksi vielä kahvia ja Mascheiraa sitä Portugalilaista brandya (= pahaa).

4.9 eli lauantaina lähdettiin heti aamusta raitiovaunulla numero 28 kohti Claraa, jossa oli kirputori/antiikkimarkinnat. Siellä olis ollut yhtä sun toista ostettavaa, harmi vaan kun niitä ei viitsinyt  lähteä raahaaman.

aarteita myyntipöydissä

Torilta sitten jatkettiin matkaa Castelo De Sao Jorgeen josta on upeat näkymät kaupunkiin ja joelle.

Eiffelin oppipojan suunnittelema näköalahissi.
llalla oli sitten vuorossa Fadoesitys illallisineen. Ravintolan nimi oli Luso ja sen on fadolaulajan omistama ravintola. Fadolaulajia oli kaiken kaikkiaan neljä, kaksi miestä ja kaksi naista. Miehet lauloi upeasti! Laulujen välissä oli kansantanssiesityksiä, olin kyllä aika pettynyt kun tanssijoilla ei ollut kukkaruukkuja pään päällä. Figuerasissa nimittäin nähtiin aika montakin esitystä ja naiset tanssi aina kukkaruukut päässä.
Esityksen jälkeen meinattiin jäädä sinne Barroon istumaan iltaa, mutta meno tuntui näin keski-ikäisille vähän liian rajulta. Hasista kaupiteltiin joka puolella, ja päänsä olis saanut sekaisin jo pelkästä hajusta. Hasisksen poltto ja hallussapito ei ymmärtääkseni ole rikos Portugalissa vaikka myynti onkin.

Fado-ravintola Luso
Mojitoksia ( 6 euroa 0,5 l) Bairro Altossa







1 kommentti:

  1. Onpas ihania kuvia Portugalista! Varmasti tuntui hyvältä palata "kotiin"! :)

    VastaaPoista