tiistai 7. syyskuuta 2010

Tiistai Portossa

Päivä alkoi kiertoajelulla Portossa, onneksi mentiin linja-autolla koska vettä satoi kaatamalla. Välillä ei nähnyt eteensäkään. Meillä oli englanninkielinen opas; vanha rouva joka oli "anteeksi että olen olemassa tyyppiä", puhuikin niin hitaasti, ettei jaksanut odottaa lausetta loppuun asti.....
 No, mä onneksi oon nähnyt Porton ennenkin ja kyllä se sadekin loppui ennen kierrosta!

Pieni sadekuuro.....
Seinätaidetta Estacao de Sao Benton lipunmyyntisalissa
Barokkityylinen Torre dos Clérigos oli pitkään Portugalin korkeinrakennus


Upeita rautakoristeita, tyypillistä Portoa

Auringon tultua esiin oltiinkin sillan toisella puolella eli Vila Nova de Gaiassa ja saatiin siirtyä linja-autosta jokilaivaan. Käytiin pienellä jokiajelulla pitkin Dourojokea, josta oli upeat näkymät. Risteily kesti vaan tunnin ja oli täysin kuiva vaikka viinikaupungissa oltiinkin...

Vila Nova de Gaia
Porto, Ribeira
Rautasilta joka yhdistää kaupungit, voit ylittää sen joka ala- tai yläkautta

Jokiristeilyn jälkeen syötiin nopeasti hamppparit, no taisi siinä yksi kannu sangriaakin mennä, ja sitten oli vuorossa tutustuminen Sandemanin viinimakasiiniin. Maisteltiin lopuksi vielä portiviiniä sekä valkoista että punaista ja täytyy sanoa, että aika hyvää oli. Ihan toista, kun se 4 euron portviini jota Kimmo mulle aina Figueirasissa tyrkytti. Sen mielestä se kun oli niiiin hyvää.


Maistiaisten jälkeen osa porukasta lähti linja-autolla hotellille, mutta osa siirtyi katselemaan jokimaisemaan lintuperspektiiviissä. Noustiin kiskojunalla/hissillä ylös sillalle ja sieltä avautuikin huikeat näkymät. Olisin jo viimeksi halunnut käydä siellä, mutta kun meillä oli koirat mukana eikä ne ressukat uskaltaneet tulla sinne.

Hissillä ylös kohti siltaa
Kukkien peittämiä kattoja....
Veneitä Vila Nova de Gaian rannalla
Näkymä Portoon
Suunta kohti merta
ja sitten kohti sisämaata



Illallinen syötiin Ribeirassa olevassa ravintolassa, taas hyvää possua! Ravintola oli kotoisa ja tarjolla oli myös elävää musiikkia. Päivä oli kuitenkin ollut sen verran rankka ja seuraavana päivänä oli tarkoitus lähteä autolla Douroon, joten me palattiin jo yhdentoista aikoihin kiltisti takaisin hotellille .        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti