perjantai 9. kesäkuuta 2006

Kohti Espanjaa

 Ihana aurinkoinen aamu, herättiin jo ennen seitsemää ja syötiin reilu aamupala.  Tuoreita hedelmiä, croissanteja, juustoja, hyvää maitokahvia, nami nami!

Kuumaa ja aurinkoista, Välimerelle tultaessa alkoi tuulla ja se puski pyörää jonkin verran. Hiki tosin oli tuulesta huolimatta. Maisemat oli upeat: Ranskan jäädessä taakse tiet huononi.

Espanjassa :)

Jouduttiin ajamaan Barceloonan läpi tai ei nyt ihan läpi, mutta hyvin läheltä kuitenkin. Liikenne oli aika hurjaa, espanjalaiset rekat ajaa miten sattuu ja kun niitä oli monta kaistaa molemmin puolin alkoi vähän pelottamaan.  Sitä on aika pieni ja turvaton moottoripyörällä niiden välissä!

Tarragonassa oltiin iltapäivällä neljän aikoihin. Löydettiin edullinen hotelli pienen pyörimisen jälkeen. Keyhotells; huone aamupalalla 80 euroa. Valtavan suuri hotelli, eikä ristinsielua missään. Ihan kuin kuollut paikka....

Tarragona oli todella positiivinen yllätys. Aivan ihana kaupunki merenrannalla, aikoinaan ollut kuulema koko keisarillisen Espanjan hienostunein. Ihan kuin olis ollut Barcelonassa ja samaanaikaan Roomassa. Vanhoja raunioita ja kaivauksia ympäri kaupunkia. Tää kaupunki on taiteilijoiden suosiossa ja se näkyi "elämäntyylissä" ja rakennuksissa.  Kierreltiin kaupunkia ja tutustuttiin nähtävyyksiin.

Roomalaisten amfiteatteri toiselta vuosisadalta eKr
Näkymä kaupunkiin ja katedraaliin
Muistoja roomalaisista joiden valtakausi päättyi vuonna 476
Sisäänkäynti roomalaisista raunioista löydettyyn vaunukilparataan.


Syötiin kujilla halpa illallinen; irtopizzaa ja olutta 11 euroa. Illallisseuruekin oli mielenkiitoista; laitapuolenkulkijoita jotka ystävällisesti kutsui viereen penkille istumaan ja tarjosivat viiniä, toisella penkillä istui nuorisoa joka hajusta päätellen pössytteli hasista. Oli lämmintä ja mukavaa, ei tosin taaskaan jaksettu valvoa kuin kymmeneen.
Päivän kilometrit 660, bensalasku 55 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti