lauantai 17. kesäkuuta 2006

Viinilaaksossa

Aamulla mentiin alakertaan syömään mummelin tekemää aamupalaa. Mummeli istui vieressä ja yritti kovasti jutella. Hyvin me juttua saatiin aikaan vaikka mun saksankieli ei hääviä olekkaan. Kimmo tosin illalla ihmetteli, ettei se näin monen yhdessä olo vuoden jälkeen ollut tiennyt mun osaavan saksaa. Tulkkasin sille, niin hienosti viinitarhan luennoitsijaa. Voi tietysti olla, että musta kissa auttoi asiassa :)

Näkymä aamulla parvekkeelta

Puoli yhdeksän aikoihin oltiin jo liikenteessä - ihailemassa upeaa laaksoa!
Polkupyöräilijöitä oli heti aamusta liikenteessä, samoin moottoripyöräilijöitä. Jossain pikkukylässä juotiin kahvit ja syötiin taivaallisen hyvät leivokset (2 x 2 €). Leipomisen ne osaa täällä Saksassa!







Cochemissa käytiin katsomassa linnaa vähän lähempää.




  

 

Cochemista jatkettiin Koblenziin, syötiin kiinalaisessa ja lähdettiin etsimään PAIKALLISTA moottoripyöräliikettä.  Kimmo installoi tiedot Irmelille ja niin lähdettiin matkaan. Melkeen tunti oli jo ajeltu eikä liikettä näkynyt missään, Irmelikin kertoi, että matkaa olis vielä tunnin verran. Mä aloin jo hikeentymään kuskille ja pakotin sen pysähtymään ja tarkistamaan minne ollaan oikein menossa.  Liikkeen nimi ja osoitekin oli oikea, mutta kaupunki oli väärä. Muutaman kirjaimen ero.......
No, löytyihän se liike vihdoin. Porukkaa tuli ihailemaan meidän pyörää ja ihmettelivät miten ihmeessä me ollaan Suomesta menty Espanjaan moottoripyörällä.

Mukaan kaupasta lähti vesitiivis säkki ja toinen pienempi pussukka. Viinilaaksosta oli tarttunut mukaan muutama viinipullo ja nyt alkoi boxit olemaan vähän täynnä :)

Sitten oli tarkoitus jatkaa matkaa Dorthmundiin 66 km, mutta kun vihdoin löytyi moottoritie ja sitä jonkun aikaa ajeltua Irmeli käsi meidän kääntyä pois moottoritieltä. Lähti sitten kuljettamaan meitä pitkin asutuslähiöitä - Kimmo kurvas taas moottoritielle - Irmeli käski kääntyä pois- Kimmo taas kurvas moottoritielle .  Irmeli neuvoi rauhassa, mutta kuski kävi kuumana, tehden aika uhkarohkeita liikkeitä, kunnes vaimo hermostui kyydissä! Siinä sitten tuli vaihdettua jokunen sana kiihkeään äänen sävyyn, juotiin siinä sitten muutama pullo vettäkin.... Päätettiin, että mennään moottoritielle ja pysähdytään seuraavassa taajamassa/kaupungissa.  Se oli puolentunnin kuluttua ja paikka nimeltä Wuppenthaal. Matkaa Dorthmundiin 100 km :)

Kello oli jo aika paljon ja takalamppukin oli hajalla, joten otettiin ensimmäinen hotelli
Hotell Ibis 107 € aamupalalla, etukäteisvarauksella olis hinta ollut vain 68 €
Kilometrit 380
Bensa 50 €

Illalla selvisi syykin Irmelin sekoiluun; Kimmo oli muuttanut edellis iltana asetuksia. "Vältä moottoritiet - koska haluttiin ajella pikkuteitä viinilaaksossa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti