perjantai 16. kesäkuuta 2006

Kohti Saksaa

Aamulla oli pilvistä ja näytti siltä, että alkaisi satamaan. Oltiin liikenteessä jo klo 8.30. Irmeli vei meitä pitkällä kaavalla moottoriteitä pitkin.

Ajeltiin ensin kohti Nancya ja sieltä Luxemburgiin. Tankattiin siellä halpaa bensaa 1 €/ litra.  Auronkokin löysi meidän sieltä :)

Irmeli vähän sekoili Moselin laaksoon mentäessä, mutta löytyi se Zell sieltä loppujen lopuksi. Nätti pieni kaupunki (?), jyrkät rinteet täynnä viiniviljelmiä, leveä joki ja sen varrella sieviä pieniä taloja. Jokea pitki lipu hiljalleen veneitä ja joen reunoja pitkin liikkui pyöräilijöitä nauttien maisemista.

Löydettiin Zimmerhause, josta löytyi meille huone aamupalalla ja parvekkeella, 50 €/yö. Talon emätä oli varmaan lähemmäs 80 v. mummeli.

Pesulle ja tutustumaan itse kaupunkiin/kylään. Syötiin reissun parasata ruokaa, eikä edes maksanut paljoa!

Lasku Moselin-laaksoon


Näkymä meidän parvekkeelta







Maisteltiin sitten paikan viinejä, jotka on pääasiassa valkoviinejä. Kimmo joutui heti "Mustan kissan"-lumoihin ja kyseli jo tarhurilta pääsiskö töihin ensi syksynä. Lupas heti ottaa ruokapalkalla, saa kuulema ottaa kavereitakin mukaan!  Aamulla Kimmo kyllä tuöli toisiin aatoksiin, kun tajus kuinka jyrkkiä ne rinteet todella on.
Näiltä rinteiltä Kimmo meinas leipänsä tienata :)

Päivän kilometrit 420
Bensa 40 €
Jyrkin lasku 17%
Lämpötila +30

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti