keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Kohti Ranskaa

Yöllä oli hurja ukonilma, vettä satoi kaatamalla, ukkonen jyrisi ja salamoi. Seitsemän jälkeen sade onneksi lakkasi ja aurinko alkoi paistamaan. Aamupalalle mennessä jotui melkeen kahlaamaan kun käytävässä oli ollut ikkuna auki ja vesi lainehti portaikossa...
Nopeasti aamupala napaan, tavarat mopon kyytiin. Lähikaupasta evääksi taivaallisen hyvää oliivi-focciaa, tankki täyteen ja menoksi.
Jonkun aikaa ajelttua alkoi sade ja tie oli tosi liukas, mopon perä vaan heitteli. Onneksi matkalla oli tunneleita tuhka tiheään, joten päästiin suht kuivana eteenpäin. Ylhäällä vuorilla tuuli kylmästi ja oli sen verran kosteat vaatteet, että oli pakko pysähtyä ja lisätä vaatetta.

Ajettiin muuten yli 12 km pitkä tunneli; Frejus-tunneli. Se vei Ranskanpuolelle asti. Tunneli maksu oli 22 €, mutta lyhensi matkaa roimasti. Jossakin vaiheessa tuli pientä paniikkia, kun tuntui ettei loppua näy missään ja pakokaasu pisteli nenään.


Fréjus'n tunneli yhdistävää Ranskan ja Italian. Fréjus'n alppitunneli on 12,8 km pitkä ja 9 m leveä, ja siinä on vain kaksi kaistaa. Tunneliin johtaa Ranskan puolelta A43 (Mauriennen moottoritie) Lyonista ja Italian puolelta A32-moottoritie Torinosta.
Alpit Ranskan puolella






Ranskan puolella ilma taas lämpeni, tuskan hiki nousi pintaan ja oli pakko vähentää vaatetta. Pysähdyttiin syömään evästä ja kaikki tuntui taas olevan hienosti. Ranskan moottoritiet on niin mukavia ajaa, hyvässä kunnossa, leveitä ja rauhallisia.

Jossakin vaiheessa alkoi voimakas tuuli, mopo ei meinannut pysyä tiellä kun tuulenpuuskat heitteli sitä. Sitten alkoi rankkasade ja salamat löi. Kuski vaan jatkoi ajamista vaikka ei varmaankaan nähnyt mitään eteensä. Täytyi sitä muutaman kerran kopauttaa olalle ja herätellä "Haloo, pysähdyttäiskö????"

Ensimmäinen motelli joku tuli vastaan sai kelvata.  Se oli semmoinen "Psykomainen motelli", ei yhtään asiakasta, hiljaista ja aavemaista... Kylän nimi oli Tourus ja motelli Le Clos Mouron. Oltiin etana-alueella....

Mua palelsi ja väsytti, Kimmo lähti kylälle etsimään jotain syötävää. Toi sitten kaupasta patonkia, oliiveja, hedelmiä, viiniä ja taivaallisen hyvää valkohomejuustoa. Porukka oli kuulemma kaupassa ihan jonottanut juustotiskillä, enkä ihmettele miksi, oli se niin hyvää! Päivän pelastus - illallinen vuoteessa.

Uutisissa illalla kerrottiin hirmumyrskystä joka riehui alueella :)

  • 550 km
  • Bensa 100 €  (1.58€/litra)
  • Tiemaksu 20 €
  • Tunnelimaksu 22€
  • Yö 42 €
  • Aamupala 5.80 x 2
  • Päivän ruoat 25 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti