torstai 13. elokuuta 2009

Viimeinen päivä....

Herättiin aamulla ajoissa vaikka olisi saatu nukkua, klo 9 oltiin jo aamupalakin syöty. Kymmenen aikoihn lähdettiin taas metrolla seikkailemaan kohti kaupunkia. Suunnitelmissa oli ensimmäiseksi mennä englantilaiseen puutarhaan ja sieltä sitten kaupungille.
 Jäätiin oikealla pysäkillä pois, mutta käveltiin taas pidemmän kautta. Niin tyypillistä meille....
Puisto oli valtava, nähtiin vaan pieni osa siitä sekä kiinalainen torni tai paviljonki/pagodi. En oikein tiedä mikä se on. Mentiin sitten kuninkaalliseen puutarhaan ja istuskeltiin siellä tovi. Oli mukavaa vaan olla ja katsella ihmisiä. Käveltiin sitten ostoskujille ja tehtiin ikkunaostoksia nimimiesten kaupoissa. Käytiin syömässä italialaisessa ravintolassa jonka Kimmo heti päätti ottaa kantapaikakseen, oli niin hyvää ruokaa!



Jossain vaiheessa alkoi satamaan ja siirryttiin sisälle ostoskeskuksiin. Kaljalla käytiin Paulanerissä ja pakkohan sitä oli vielä viimeisen kerran nauttia vähän brawurstia! Yhdeksäntuntia kaupungilla, aika rankkaa. Ei muuta, kun metroon ja takasin hotellille. Oikea metrokin löytyi heti, mutta yllättäen tämä metro ei mennytkään hotellille asti vaan meidän pysäkkiä edeltävä oli viimeinen. Kuultiin kyllä kuulutus, mutta eihän me mitään ymmärretty. Ihmeteltiin kun kaikki ihmiset poistui metrosta, siis kaikki muut paitsi me. Juna lähti liikkeelle ja se meni johonkin sivuraiteille ja pysähty keskelle peltoja.  Siellä me sitten istuttiin Kimmon kanssa ja naurettiin :) . Kuski käveli ohi ja huomasi meidän, kauhuissaan se tuli selittämään meille saksaksi, että meidän pitää odottaa 15 min, niin sitten se peruuttaa takaisin asemalle ja me päästään pois kyydistä.  Ja päästiinhän me sitten vihdoin hotellille...

Huomenna on aikainen herätys, taxi tulee hakemaan meidät klo 7.00 ja lento lähtee klo 9.00. Sitten tää loma onkin ohi. Mahtava loma on ollut ja nähty paljon. Mitään ongelmia ei oo ollut ja mopokin on toiminut kuin unelma. Säät oli mahtavat ja kuski turvallinen ja rauhallinen. Sitä kun muistaa syöttää ja juottaa tasaisin väliajoin, niin kaikki menee hyvin.  Espanjaan ei tosin kannata mopolla tähän aikaan mennä, ei ainakaan etelä espanjaan. Liian kuuma ajella!!!!

Etukäteen varatut hotellit oli hyvät, mutta taas tällä reissulla viisastui. Hotellit on parasta varata heti kaupunkiin tuloreitiltä.  Ei kuitenkaan liian kauaksi kaupungista tai ainakin metro/bussipysäkin
vierestä. Ilmastointi on ihan MUST ja uima-allas mukava, jos on liikkeellä hellekaudella. Vaatteita ei paljoa ollut nytkään mukana, mutta vieläkin vähemmällä olis pärjännyt.
Parasta tässä matkassa oli se, ettei tarvinnut ajaa Suomen ja Ruotsin läpi. Ne tiet on ajettu niiiin moneen kertaan! Ne on hitaita ja tylsiä! Se, että mopo tuli rekalla etukäteen ja itse lennettiin on tosi hyvä juttu. Ja rahallisestikin ihan ok.  Lomapäiviäkin säästyi viikon verran! Niin haluan seuraavankin reissun tehdä ja suosittelen muillekin.

keskiviikko 12. elokuuta 2009

Löytyiskö vielä joku pidempi reitti????

Aamupala klo 6.30 ja sitten matkaan.  Ilma tuntui raikkaalta vaikka mittari näytti +20, ja aurinko paistoi aina välillä.  Muutaman kilometrin jälkeen oltiin jo Saksan puolella ja uskomatonta miten nopeasti maisema voi muuttua. Talot niin saksalaisia, niin saksalaisia; korkeita harjakattoja ja voimakkaasti maalattuja. Tosi upeita omalla saksalaisella tavalla.

Noustiin jonkun verran ylöspäin (siis merenpinnasta katsottuna :)), tie oli kapea ja mutkainen.  Aamuruuhkaa!!! Hissukseen sitten ajeltiin eteenpäin, nauttien viimeisistä ajokilometreistä.  Tien levetessä alkoi tietyöt ja JONOT. Jonoja oli vähän väliä. Yritettiin pujotella välistä, välillä onnistuttiin välillä ei. Eteneminen oli hidasta ja puuduttavaa. Tuntuu, että Saksassa on tiet aina tukossa tietöiden takia!

Käytiin sitten yhdessä pikkukylässä kahvilla ja leivoksella. Saksassa käynti konditoriassa on aina yhtä mukavaa; hyvää ja halpaa, saksalainen omenapiirakka = namia.

Hotelliin saavuttiin puoli kahden aikoihin, mä olin ihan uuvuksissa, vaikka en mitään muuta ollut tehnytkään kuin istunut kyydissä. Edellinen yö tuli tosin nukuttua vähän huonosti.... Saara soitti illalla ja kertoi Viivin olevan huonossa kunnossa, oksentelee ja neiti tuntui olevan aika kypsä koirienhoitoon!
Mä jäin hotellille suihkuun, kun Kimmo lähti viemään mopoa lastausterminaaliin.

Sinne jäi mopo - toivotaan, että tulee joskus Suomeenkin. Lupailivat, että muutaman viikon kuluttua pitäis tulla....

Lähdettiin nälkäisinä etsimään ruokapaikkaa - Kimmo oli hotellille tullessa nähnyt jonkun ison kiinalaisen wokkiravintolan ja sitä sitten lähdettiin etsimään. No, löytyihän se, mutta se oli tietysti just mennyt kiinni. Turhaan kävelty puolituntia - ja niin nälkäisenä. Takaisin hotellille päin, hotellin vieressä oli ihan kiva lounaspaikka.  Mä söin broilerisalaattia ja Kimmo tilas possua ja joitain kummallisia "kumipalloja" = saksalaista perinneruokaa. Reippaasti Guzzimies veti lautasen tyhjäksi eli taisi olla hyvää tai sitten oli vaan niin hirveä nälkä :)

Vatsat täynnä hypättiin metroon ja lähdettiin kaupunkia kohti.   (Meidän hotelli oli aika sivussa, keskellä peltoja.)  Käytiin sitten kaljalla Hofbräuhusilla, ostettiin sieltä myös vähän tuliaisia; oluttuoppeja. Kierreltiin kaupungilla ja tarttu mulla mukaan saksalainen "kansallispukukin". Mä oon aina haaveillut sellaisesta. Ehkäpä me nyt joskus saadan järjestettyä olutjuhlatkin, kun on jo puku valmiina. Iltapalaksi syötiin vielä bratwurstia ja kinkkua. Kyllä oli hyvää. Mä en erityisemmin tykkää makkarasta, mutta täällä se maistuu aina niin hyvältä!

Tästä liikkeestä meinasin ostaa mekon, mutta ne oli mulle liian pieniä. Kun kysyin myyjältä olisko isompaa, niin vastan mulle "we have only normal size!" ja säälivä hymy päälle.....

..mutta onneksi löyty lisää kauppoja ja kokoja meille epänormaaleillekin :)

Vain yksi olut :D


Hofbräuhus


Kimmo sitten ohjas maailmanmatkaajan elkein mua metroasemalla ja vei ihan mihin sattuu. Se kun on ennenkin ollut Münchenissä :) Seikkailtiin siellä sun täällä, edestakaisin ja istuttiin kiltisti ainakin puolituntia ihan väärällä tasollakin. Kimmo mulle vakuutteli, että kyllä se meidän juna sieltä ihan kohta tulee... En oikein uskonut sen vakuutteluja, kun muita junia tuli ja meni muutaman minuutin välein. Lähdin vähän tutkimaan paikkoja ja väärässä kerroksessahan me oltiin... olis saanut odottaa aika kauan.... Mutta onneksi meillä ei ollut kiire mihinkään.

Kilometrit  450
Tiemaksut: Ei maksuja, ollaan nimittäin Saksassa :)
Ibis hotelli 174 €/ 2 yötä.
Lounas 25 € yhteensä
Iltapala 4.40 €
Konditoriassa; 2 kahvia, 2 leivosta, sämpylä ja suolarinkeli = 15 €
Metrolippu 11 €/ 10 kertalippua

tiistai 11. elokuuta 2009

Tänne tullaan toistekin!

Mahtava päivä, taas nähty vaikka mitä. Aamulla syötiin terassilla croissantit kahvin kera klo 8. Isoja, tuoreita ja tosi hyviä croissanteja. Nam!
Ilma oli raikas vaikka aurinko paistoikin, asteita ei ollut varmaan kuin +12-13, kastepilviä oli vähän siellä sun täällä. Tiet oli mahtavat; leveät, hyvässä kunnossa ja paljon pitkiä, laskevia, loivia mutkia. Laskut oli useita kilometrejä pitkiä, jyrkkyys 4-6% ja maisemat mukavan kumpuilevaa peltoa.
Paljon nautakarjaa pelloilla, isoja mullikoita, lihaksikkaita kuin mitkä. Olikohan ihan heinällä kasvaneita? Paljon oli myös auringonkukkapeltoa ja metsää. Yhtään laventelipeltoa en nähnyt tai onkohan niiden kukinta jo ohi? Viimeksi ajeltiin täällä kesäkuussa ja silloin laventelit kukki ja tuoksui joka paikassa.




Jossain vaiheessa siirryttiin pienemmälle tielle joka meni kylien läpi kohti Macaota. Nättejä maalaistaloja ja pikkukyliä, talot luonnonkivistä rakennettuja ihanan harmaita. Kello ei ollut kuin 12, mutta Kimmolla oli jo nälkä ja se alkoi etsiä lounaspaikkaa.  Ei yks croissantti kauaa sen nälkää pidätellyt :)  Löytykin tosi hyvä paikka, oikein kympin paikka. Paikan menu oli: kinkkua persiljahyytelössä, salaattia, kanaa ja riisiä, jäätelöä ja hedelmiä sekä juustoja. Lisäksi hyvää leipää sekä kannu viiniä, vettä ja kahvit. Hinta vain 12 € x 2.  Ei ihme, että paikka oli rekkamiehiä täynnä. Eivät osanneet sielläkään sanaakaan ranskaa, mutta esittelivät meille mitä muut söi, niin se toimii!
Mä yritin juoda koko kannun,  Kimmo kun ei voinut kuskina juoda. Äiti on nimittäin opettanut, ettei mitään saa jättää.....En kyllä ihan koko kannua saanut juotua, helmet jäi pohjalle!

Kahden maissa oltiin Maconissa. Matkalla nähtiin muutama Bourgundin viinitila, upeine kartanoineen. Ajettiin Maconin läpi, kumpikaan ei oikein jaksanut jäädä sinne kiertelemään. Jatkettiin sitten kohti Beaunnea, joka on Bourgindin viinikeskus!

Beainnea olikin tosi ihana kaupunki. Vanhaa ja kaunista, kukkia joka paikassa. Viinitalojakin olis ollut joihin olis ollut mukavaa tutustua, mutta meillä oli kamppeita niin paljon päällä, ettei oikein jaksanut. Istuttiin ja juotiin kahvit, osti Kimmo itselleen puukonkin. En tiedä kenetkä se aikoo panna kuriin....






Mä olisin halunnut nähdä sen kaakeleilla koristellut talon, josta olin nähnyt upeita kuvia.  Se oli hyvin piilossa porttien takana, sisäänpääsymaksu ja pitkät jonot.  Joten ei jaksettu alkaa jonottamaan, liian kuuma. Seuraavalla kerralla sitten....Tänne täytyy tulla vielä uudestaan ja olla sitten yötäkin, nyt ei päästy mihinkään hotelliin. Kellokin oli jo sen verran paljon, että oli kiire saada yösija. Soittamalla saatiin varattua huone Mulhousesta Ibis hotellista, sinne tosin oli matkaa vielä 230 km. Eli ei muuta kun mopon selkään ja hanat auki. Moottoritie on auki! Matka menikin nopeasti, Kimmo oli varmaankin päättänyt katsoa kuinka paljon Guzzista saa irti. Sai tosissaan pitää takista ja kamerasta kiinni...

Puoli kahdeksalta oltiin perillä, hotelli oli tosi siisti - amme ja kaikki.
Ei jaksettu lähtee kaupunkiin, Kimmo vetäs vaan hampparit kujilla ja sitten pehkuihin.

Kilometrit 740
Bensa 60 €
Tiemaksu 65 €

Huomenna kohti Müncheniä ja viimeinen ajopäivä :(
Toisaalta on jo ikävä kotiin; lapsia ja koiria.

maanantai 10. elokuuta 2009

Päivän motto: Äkkiä pois nopealta kaistalta, jos et aio ohittaa ketään!

Aamupalalla tasan klo 8.00, tarkalleen. Ovet aukesi, kun ensin kuului virallinen äänimerkki :)

Me oltiin pirteitä, 10 tunnin yö unet oli tehnyt tehtävänsä. Ulkona oli raikasta yöllisen ukkosmyrskyn jälkeen, taivas oli pilvetön, mutta asteita vain +11. Kimmo laittoi ajohanskat käteen, mutta mä päätin tareta ilman. Halusin nimittäin ottaa valokuvia ja hanskat kädessä se ei onnistu. Onneksi, maisemat oli nimittäin uskomattomat - ihan henkeä salpaavat.  Kirkas ilma, pilviharsoja vuorenrinteillä, ylös teitä mutkitteli autojonoja vaikka kello oli vasta yhdeksän. Lehmät käyskenteli rinteillä ja nauttivat aamuauringosta. Tosi upeeta!




 Heti Ranskan puolelle saavuttua näkyi ensimmäinen linna ja sitten toinen ja kolmas jne. Mistä ihmeestä noita linnoja riittää? Kun Pyreneitten vuoristo oli jäänyt taakse alkoi kumpuileva peltomaisema, upeaa sekin omalla tavallaan.

Irmeli kierrätti meidät Millaun kautta, ylitettiin upea silta, taas kerran. Kyllä sinne vois vielä mennä kolmannenkin kerran, ei siinä mitään.  Maisemat Mini-Pyreneillä on myös upeat, mitäpä tuohon lisäämään. Ranska jo ensimmäisellä kerralla vei mun sydämen..... Jonoista huolimatta.



Millaun silta, euroopan korkein "riippusilta"
Kello alkoi jo olemaan sen verran paljon, että oli parasta etsiä hotelli, ettei jäädä yöksi taivasalle. Hotelli löytyikin pienestä Banassecin kylästä Hotel Les 2 Rives; mukava pieni hotelli, saatiin viimeinen vapaana oleva huone :)

Hotel Les 2 Rives
Suihkun jälkeen lähdettiin tutustumaan läheiseen pikku kaupunkiin nimeltä La Canourque. Tosi nätti, tyypillinen ranskalainen pikkukaupunki. Ruokapaikat oli tietysti vielä kiinni, joten kierreltiin ja nautittiin kylmät oluet kun ei muuta osattu tilata. Kukaan ei tietenkään osannut englantia :) Kävin sitten leipomosta ostamassa jotain paikallista herkkua, jota joka paikassa näytettiin mainostettavan.  Se oli avotulella tikun ympärille paistettua kakkua, vähän niin kuin sokerikakkua. Ihan hyvää, mutta ei mitään ihmeellistä.

Kilometrit 500
Bensa n. 45 €
Tiemaksu 15 € (tunneli maksu 3.75)
Pizza, salaatti + olut x 2 = 25 €




Tänään Kimmo meinas vetää lämärit - kahdesti. Kaksi hurjapäätä kiilas suoraan meidän eteen!

sunnuntai 9. elokuuta 2009

Matti 24 v. ONNEA!

Aamulla kello herätti jo puoli kuusi, väsytti! Yläkerran porukka piti huolen, ettei pahemmin saatu nukuttua.  On se uskomatonta miten ihmiset saa pidettyä meteliä öisin. Korkokengät jalassa ne tepsutteli edestakaisin ja siirteli tuoleja, sänkyjä. Ihan niinkuin olis muutto ollut meneillään.

No 6.30 oli mopo pakattuna ja kämppä siivottuna. Tuli ehkä siivottua vähän turhankin äänekkäästi, mutta oli sen verran tullut pirunsarvia huonosti nukutun yön jälkeen... eli potut pottuina. No kaikki muuten valmiina, mutta yks kaks mopon avaimia ei löytynyt mistään. Ei muutakun ovet uudestaan auki ja koko kämppä käytiin läpi, kaikki tavarat laukuista pöydälle, mutta avaimia ei missään. Meinattiin jo lähteä roskapönttöjä tonkimaan kun mä pyysin Kimmoa katsomaan vielä kymmenennen kerran taskuihinsa ja yllätys yllätys, SIELLÄHÄN NE OLI, ONNEKSI!  Vähän siinä tais ärräpäitä päästä yhdeltä sun toiselta kun pakattiin mopoa uudelleen.

Matka taittui nopeasti, kun ei ollut liian kuuma ja liikennekin oli rauhallista,  varhainen sunnuntai aamu, silloin ei espanjalaisia pahemmin näy. Valencia kohdalla satoi vähäsen vettä, mutta ei onneksi edes kastuttu.  Irmeli ja kuski vei meidät nopeasti Barcelonaan ja Montserratin ohi kohti Andorraa. Montserrat näytti upealta, yritin ottaa siitä kuvia, mutta sen yllä oli just hurja ukkospilvi, niin ettei kuvista oikein tullut mitään.

Andorraa lähestyttäessä maisemat muuttui todella upeiksi, ihania mutkittelevia teitä. Välillä ukkospilvi tuli meidän perässä välillä se näytti odottelevan meitä edessä. Muutaman kerran se meitä kastelikin, mutta suurimman osan matkaa päästiin kuivana.
Montserrat


evästauko
Andorraan saavuttiin kello 16.30, hyvissä sielun ja ruumiin voimissa. Vaikka kilometrejä ja ajotunteja tuli rutkasti ei väsyttänyt. Uskomaton ero hellepäiviin verrattuna.  Niin ja persekkään ei puudu, tää uusi pyörä on niin peppuystävällinen.  Se onkun mun pyllylle tehty :D

Meille ei ollut varattuna huonetta, mutta nopeasti löytyi sopiva hotelli; Hotell Cervol ****. Uskon kyllä, että se oli parhaat päivänsä nähnyt joskus muutama vuosi sitten... Savutonta huonetta ei saanut, koska semmoinen käsite on Andorrassa vieras. Tupakoida saa missä haluaa! Portsarin mukaan tämäkin on yksi asia missä se haluaa olla poikkeava muista. Niitä kun ei muut määräile :)

Huoneessa tai paremminkin kylppärissä oli seuraava ongelma. Miten saada suihku päälle. Se oli sellainen hierova suihkukaappi, josta tuli vettä vähän joka puolelta koppia. Ei siinä mitään, ihan kiva, mutta kun joku oli laittanut veden kylmälle. Yritin siinä sitten varovasti säädellä sitä sopivan lämpöiseksi, jotta voisin mennä sisään... Koko kylppäri lainehti vedestä... Kimmo ei tullut suihkuun ollenkaan....

Suihkun jälkeen kaupungille, tutkimaan verovapaata paratiisia. Kauppoja oli kauppojen perään, kosmetiikkaa, viinakauppoja, moottoripyöräliikkeitä. Mutta mitäpä sitä shoppailemaan, kun pyörän kyytiin ei kuitenkaan sovi mitään.

Käytiin KFC:ssä syömässä (16 €). Ja tarkoitus oli kääntyä takaisin hotellille kun yks kaks alkoi ihan uskomaton kaatosade, ukkonen alkoi jyristä ja salamoi. Tuli siinä välillä rakeitakin! Juostiin siinä sitten kortteli kerrallaan kohti hotellia ja läpimärkänä oltiin perillä.

Kilometrit 740
Bensa 70 €
Tiemaksut n. 49 €, joista tunnelimaksua oli 8.87 €
Hotelli 72 €

perjantai 7. elokuuta 2009

Churrozia

No, nyt on Guzzissa uusi takarengas, paikalle laitettuna ja tasapainotettuna. Hommahoitui alta aikayksikön hintaan 174 €. Ehdittiin juuri ja juuri pistää poskeenn churrizot suklaakastikkeen kera, että oli hyvää!

Kävin mä edestakaisin perjantaimarkkinoillakin, mutta oli niin kuuma, ettei siellä oikein jaksanut keskittyä mihinkään. Jäi mulla tosin muutama paita käsiin sieltä. Oli ihan pakko ostaa, mulla kun oli kaksi espanjalaismummua makutuomarina ja ne kehu niitä paitoja mun päällä. En kehdannut olla ostamatta! Paidat maksoi 1 € kpl :)

Loppu päivä loikoiltiin vaan altaalla ja pihassa. Oli mukavan rauhallista, häiriköt oli lähteneet pois. Illalla tehtiin tortilloja ja nautittiin vaan ihanan lämpimästä illasta, huominen päivä vielä huilaillaan ja sunnuntaina olis tarkoitus lähteä kohti Andorraa. Säätiedotus tosin lupaa sinne paskaa keliä.

torstai 6. elokuuta 2009

Päivän motto: Pysähdy ennenkuin on liian myöhäistä (oot liian väsynyt,liian janoinen, läkähdyt kuumuuteen)

Aamupala tarjoiltiin vasta puoli yhdeksältä, joten matkaan päästiin puoli kymmenen maissa. Kaiken huippu oli, että tuohon aikaan ei ollut vielä tarjolla tuoretta leipää tai groissanteja. Kaikki oli vanhaa ja kuivaa! Isot miinukset muuten niin ihanalle hotellille. Tähän tulee ilman muuta muutos kun hotelli on meidän.....

Aamun ajo oli tuskallista ja hidasta. Tiet oli huonossa kunnossa, isoja kuoppia, paljon liikennettä. Vauhti oli 50-80 km/h. Tätä menoa ei olla koskaan perillä!

Muutaman kymmenen kilometrin jälkeen alkoi uskomaton plastiikkamaa (Almeriassa). Kasvihuoneita, kasvihuoneita toisensa perään kilometrikaupalla, kymmeniä kilometrejä...varmaan yli sata kilometriä, molemmin puolin tietä, niin pitkälle kuin silmäkatoi. Osa hyvin repaleisia, paikattuja, likaisia. Aivan järkyttävä näky! Sitä ei osaa kuvitella ennenkuin on itse nähnyt. Oon joskus nimittäin nähnyt TV:stä jonkun jutun näistä ja luonnossa tää on vielä kamalampaa.  Muovien seassa siellä täällä oli joku talo, eli siellä täytyi asuakin jonkun, masentavaa.   Toisaalta kyllä ymmärtää, jos täällä haluaa kasvattaa jotain se täytyy tehdä kasvihuoneessa, on nimittäin niin kuivaa ja karua.  Näkyi välillä joenuomiakin, mutta ei tippaakaan vettä ja aurinko paahtaa. Täältä ne meidän etelän auringossa kasvaneet tomaatit talvella sitten tulevat!


60 km ennen Murciaa alkoi helle painamaan päälle tosissaan ja loppumatka tuntui ikuisuudelta. Murciassa meinas multa palaa proput, kun Kimmo ajoi ja ajoi vaan, eikä meinannutkaan pysähtyä, vaikka taukopaikkoja ja bensa-asemia tuli vastaan. Ajattelin jo, että pitääkö tässä tehdä Irmelit ja hypätä vauhdissa pois, ennenkuin se tajus pysähtyä. Muutama ystävällinen sana siinä ehkä tuli sanottua samalla kun riisuin coretexhousuja.  No, "kotia" päästiin kello kaksi iltapäiväll väsyneinä ja nälkäisinä. Nopeasti kahvit valumaan ja murua rinnan alle.  Ja niinhän se on, että " Hyvä ruoka, parempi mieli!" Olihan se niin mukava, haki mulle tuoretta leipääkin :)

Illalla huomasin, että käsivarret oli vähän palanut, kun en aamulla ollut muistanut niitä rasvata. Iho käsivarsissa oli muutenkin niin kuin norsunnahkaa. Paksua ja kuivaa! Vaikka kuinka rasvasi niitä niin ei pehmennyt.

Tänään mun puhelinkin hajos, yks kaks se vaan sammu eikä siitä sen jälkeen oo saatu päälle. Harmi kun siinä oli mun kaikki musiikki, nyt joutuu loppumatkan ajelemaan ilman musiikkia.

Kilometrit 450 (ei sen enempää, vaikka matka oli niin rankka)
Bensa 25 €
Tiemaksut 3,75 €

keskiviikko 5. elokuuta 2009

Tänne vois vaikka jäädä



Huh, huh, aina vaan on kuuma ja mahakin on täynnä.  Ollaan Nerjassa, ihana hotelli, Kimmo aikoo kuulema ostaa tämän jos joskus voittaa lotossa :)  Sellainen vanha talo, kattoparrutkin näkyy, vessassa on kultaiset hanat... Syötiin just lounas täällä hotellin ravintolassa ja hyvää oli, nyt loikoillaan uima-altaalla.

Tässä hotelli jonka Kimmo haluaisi ostaa..

Liikenteeseen ollaan lähdetty jo seitsemän aikoihin. Kovasti olis nukuttanut aamulla kun kello soi, nukuin tosi huonosti, kun kuuntelin koko yön Kimmon taistelua lakana kanssa.


Rondassa oltiin siinä yhden aikoihin. Nätti pienikaupunki ylhäällä vuorilla, siellä olis varmaan viihtynyt pidempäänkin. Tie sinne oli mutkainen, onneksi oltiin mopolla liikkeellä! Autossa olis kyllä oksennus lentänyt, yäk.  Ihailtiin vähän rotkoa ja tsekattiin härkätaisteluareenaa ulkoapäin. Ulkoapäin se ei ollut erityisempi, vaikka se niin kuuluisa onkin. Sisältä se varmaan olis ollut upea, ainakin vois päätellä niistä kuvista joita näin.
Juotiin kahvit vielä rotkon reunalla, juteltiin vähän ihmisten kanssa. Kovasti porukka ihmetteli, kun kuuli meidän tulleen Suomesta ja mopoa tietysti ihailivat :)

Oli mukavaa ajella siellä vuorilla, ilma oli huomattavasti viileämpää kuin alhaalla ja maisemat oli aivan uskomattoman upeat. Jossakin vaiheessa havupuut loppuivat ja ilmaantui toinen toistaan upeampia taloja tai oikeastaan ne oli Villoja; upeat isot puutarhat uima-altaineen. Ei varmaankaan olleet ihan rasvanahkojen kämppiä.

Tänään muuten Irmeli suuttui meille totaalisesti! Se oli ihan pihalla (kuten aina?) kun lähdettiin Jerezistä ja yks kaks vuoritiellä se hyppäs kyydistä kesken matkan.  Mä olin jo ihan varma ettei sitä enää löydy, ei ainakaan ehjänä, mutta Kimmo lähti etsimään. Ja siellähän se kökötti tienpientareella ja näytti meille tietä kohti Rondaa. Uskomatonta ettei se mennyt rikki tai tippunut rotkoon!

Nyt täytyy ottaa pienet torkut auringoss, jotta jaksaa illalla lähteä katsastamaan Nerjaa.

Kilometrit 300
Bensa: 25 €
Tiemaksu 8 €
Lounas 15 € x 2
Hotelli 80 €/yö

Ronda El Tajo-rotkon reunalla

Rondan härkätaistelu areena Plaza del Toros on Espanjan toiseksi vanhin (1785) ja maan suurimpia


1700 luvulla rakennettu kaarisilta Puete Nuevo on 90 m korkea, sen keskiosaa käytettiin aikoinaan vankilana.    


Kyllä otti koville löytää Euroopan parveke, mutta onneksi ei annettu periksi. Oli nimittäin tosi komea paikka ja upea näköala merelle. Vesi näytti houkuttelevalta, kirkasta ja turkoosia, porukka hyppi veteen kallioilta. Täyty olla syvää. Oltiin kuitenkin sen verran väsyneitä, ettei jaksettu kuin ihailla näkymää.







Euroopan parvekkeella