keskiviikko 5. elokuuta 2009

Tänne vois vaikka jäädä



Huh, huh, aina vaan on kuuma ja mahakin on täynnä.  Ollaan Nerjassa, ihana hotelli, Kimmo aikoo kuulema ostaa tämän jos joskus voittaa lotossa :)  Sellainen vanha talo, kattoparrutkin näkyy, vessassa on kultaiset hanat... Syötiin just lounas täällä hotellin ravintolassa ja hyvää oli, nyt loikoillaan uima-altaalla.

Tässä hotelli jonka Kimmo haluaisi ostaa..

Liikenteeseen ollaan lähdetty jo seitsemän aikoihin. Kovasti olis nukuttanut aamulla kun kello soi, nukuin tosi huonosti, kun kuuntelin koko yön Kimmon taistelua lakana kanssa.


Rondassa oltiin siinä yhden aikoihin. Nätti pienikaupunki ylhäällä vuorilla, siellä olis varmaan viihtynyt pidempäänkin. Tie sinne oli mutkainen, onneksi oltiin mopolla liikkeellä! Autossa olis kyllä oksennus lentänyt, yäk.  Ihailtiin vähän rotkoa ja tsekattiin härkätaisteluareenaa ulkoapäin. Ulkoapäin se ei ollut erityisempi, vaikka se niin kuuluisa onkin. Sisältä se varmaan olis ollut upea, ainakin vois päätellä niistä kuvista joita näin.
Juotiin kahvit vielä rotkon reunalla, juteltiin vähän ihmisten kanssa. Kovasti porukka ihmetteli, kun kuuli meidän tulleen Suomesta ja mopoa tietysti ihailivat :)

Oli mukavaa ajella siellä vuorilla, ilma oli huomattavasti viileämpää kuin alhaalla ja maisemat oli aivan uskomattoman upeat. Jossakin vaiheessa havupuut loppuivat ja ilmaantui toinen toistaan upeampia taloja tai oikeastaan ne oli Villoja; upeat isot puutarhat uima-altaineen. Ei varmaankaan olleet ihan rasvanahkojen kämppiä.

Tänään muuten Irmeli suuttui meille totaalisesti! Se oli ihan pihalla (kuten aina?) kun lähdettiin Jerezistä ja yks kaks vuoritiellä se hyppäs kyydistä kesken matkan.  Mä olin jo ihan varma ettei sitä enää löydy, ei ainakaan ehjänä, mutta Kimmo lähti etsimään. Ja siellähän se kökötti tienpientareella ja näytti meille tietä kohti Rondaa. Uskomatonta ettei se mennyt rikki tai tippunut rotkoon!

Nyt täytyy ottaa pienet torkut auringoss, jotta jaksaa illalla lähteä katsastamaan Nerjaa.

Kilometrit 300
Bensa: 25 €
Tiemaksu 8 €
Lounas 15 € x 2
Hotelli 80 €/yö

Ronda El Tajo-rotkon reunalla

Rondan härkätaistelu areena Plaza del Toros on Espanjan toiseksi vanhin (1785) ja maan suurimpia


1700 luvulla rakennettu kaarisilta Puete Nuevo on 90 m korkea, sen keskiosaa käytettiin aikoinaan vankilana.    


Kyllä otti koville löytää Euroopan parveke, mutta onneksi ei annettu periksi. Oli nimittäin tosi komea paikka ja upea näköala merelle. Vesi näytti houkuttelevalta, kirkasta ja turkoosia, porukka hyppi veteen kallioilta. Täyty olla syvää. Oltiin kuitenkin sen verran väsyneitä, ettei jaksettu kuin ihailla näkymää.







Euroopan parvekkeella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti