sunnuntai 9. elokuuta 2009

Matti 24 v. ONNEA!

Aamulla kello herätti jo puoli kuusi, väsytti! Yläkerran porukka piti huolen, ettei pahemmin saatu nukuttua.  On se uskomatonta miten ihmiset saa pidettyä meteliä öisin. Korkokengät jalassa ne tepsutteli edestakaisin ja siirteli tuoleja, sänkyjä. Ihan niinkuin olis muutto ollut meneillään.

No 6.30 oli mopo pakattuna ja kämppä siivottuna. Tuli ehkä siivottua vähän turhankin äänekkäästi, mutta oli sen verran tullut pirunsarvia huonosti nukutun yön jälkeen... eli potut pottuina. No kaikki muuten valmiina, mutta yks kaks mopon avaimia ei löytynyt mistään. Ei muutakun ovet uudestaan auki ja koko kämppä käytiin läpi, kaikki tavarat laukuista pöydälle, mutta avaimia ei missään. Meinattiin jo lähteä roskapönttöjä tonkimaan kun mä pyysin Kimmoa katsomaan vielä kymmenennen kerran taskuihinsa ja yllätys yllätys, SIELLÄHÄN NE OLI, ONNEKSI!  Vähän siinä tais ärräpäitä päästä yhdeltä sun toiselta kun pakattiin mopoa uudelleen.

Matka taittui nopeasti, kun ei ollut liian kuuma ja liikennekin oli rauhallista,  varhainen sunnuntai aamu, silloin ei espanjalaisia pahemmin näy. Valencia kohdalla satoi vähäsen vettä, mutta ei onneksi edes kastuttu.  Irmeli ja kuski vei meidät nopeasti Barcelonaan ja Montserratin ohi kohti Andorraa. Montserrat näytti upealta, yritin ottaa siitä kuvia, mutta sen yllä oli just hurja ukkospilvi, niin ettei kuvista oikein tullut mitään.

Andorraa lähestyttäessä maisemat muuttui todella upeiksi, ihania mutkittelevia teitä. Välillä ukkospilvi tuli meidän perässä välillä se näytti odottelevan meitä edessä. Muutaman kerran se meitä kastelikin, mutta suurimman osan matkaa päästiin kuivana.
Montserrat


evästauko
Andorraan saavuttiin kello 16.30, hyvissä sielun ja ruumiin voimissa. Vaikka kilometrejä ja ajotunteja tuli rutkasti ei väsyttänyt. Uskomaton ero hellepäiviin verrattuna.  Niin ja persekkään ei puudu, tää uusi pyörä on niin peppuystävällinen.  Se onkun mun pyllylle tehty :D

Meille ei ollut varattuna huonetta, mutta nopeasti löytyi sopiva hotelli; Hotell Cervol ****. Uskon kyllä, että se oli parhaat päivänsä nähnyt joskus muutama vuosi sitten... Savutonta huonetta ei saanut, koska semmoinen käsite on Andorrassa vieras. Tupakoida saa missä haluaa! Portsarin mukaan tämäkin on yksi asia missä se haluaa olla poikkeava muista. Niitä kun ei muut määräile :)

Huoneessa tai paremminkin kylppärissä oli seuraava ongelma. Miten saada suihku päälle. Se oli sellainen hierova suihkukaappi, josta tuli vettä vähän joka puolelta koppia. Ei siinä mitään, ihan kiva, mutta kun joku oli laittanut veden kylmälle. Yritin siinä sitten varovasti säädellä sitä sopivan lämpöiseksi, jotta voisin mennä sisään... Koko kylppäri lainehti vedestä... Kimmo ei tullut suihkuun ollenkaan....

Suihkun jälkeen kaupungille, tutkimaan verovapaata paratiisia. Kauppoja oli kauppojen perään, kosmetiikkaa, viinakauppoja, moottoripyöräliikkeitä. Mutta mitäpä sitä shoppailemaan, kun pyörän kyytiin ei kuitenkaan sovi mitään.

Käytiin KFC:ssä syömässä (16 €). Ja tarkoitus oli kääntyä takaisin hotellille kun yks kaks alkoi ihan uskomaton kaatosade, ukkonen alkoi jyristä ja salamoi. Tuli siinä välillä rakeitakin! Juostiin siinä sitten kortteli kerrallaan kohti hotellia ja läpimärkänä oltiin perillä.

Kilometrit 740
Bensa 70 €
Tiemaksut n. 49 €, joista tunnelimaksua oli 8.87 €
Hotelli 72 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti