torstai 6. elokuuta 2009

Päivän motto: Pysähdy ennenkuin on liian myöhäistä (oot liian väsynyt,liian janoinen, läkähdyt kuumuuteen)

Aamupala tarjoiltiin vasta puoli yhdeksältä, joten matkaan päästiin puoli kymmenen maissa. Kaiken huippu oli, että tuohon aikaan ei ollut vielä tarjolla tuoretta leipää tai groissanteja. Kaikki oli vanhaa ja kuivaa! Isot miinukset muuten niin ihanalle hotellille. Tähän tulee ilman muuta muutos kun hotelli on meidän.....

Aamun ajo oli tuskallista ja hidasta. Tiet oli huonossa kunnossa, isoja kuoppia, paljon liikennettä. Vauhti oli 50-80 km/h. Tätä menoa ei olla koskaan perillä!

Muutaman kymmenen kilometrin jälkeen alkoi uskomaton plastiikkamaa (Almeriassa). Kasvihuoneita, kasvihuoneita toisensa perään kilometrikaupalla, kymmeniä kilometrejä...varmaan yli sata kilometriä, molemmin puolin tietä, niin pitkälle kuin silmäkatoi. Osa hyvin repaleisia, paikattuja, likaisia. Aivan järkyttävä näky! Sitä ei osaa kuvitella ennenkuin on itse nähnyt. Oon joskus nimittäin nähnyt TV:stä jonkun jutun näistä ja luonnossa tää on vielä kamalampaa.  Muovien seassa siellä täällä oli joku talo, eli siellä täytyi asuakin jonkun, masentavaa.   Toisaalta kyllä ymmärtää, jos täällä haluaa kasvattaa jotain se täytyy tehdä kasvihuoneessa, on nimittäin niin kuivaa ja karua.  Näkyi välillä joenuomiakin, mutta ei tippaakaan vettä ja aurinko paahtaa. Täältä ne meidän etelän auringossa kasvaneet tomaatit talvella sitten tulevat!


60 km ennen Murciaa alkoi helle painamaan päälle tosissaan ja loppumatka tuntui ikuisuudelta. Murciassa meinas multa palaa proput, kun Kimmo ajoi ja ajoi vaan, eikä meinannutkaan pysähtyä, vaikka taukopaikkoja ja bensa-asemia tuli vastaan. Ajattelin jo, että pitääkö tässä tehdä Irmelit ja hypätä vauhdissa pois, ennenkuin se tajus pysähtyä. Muutama ystävällinen sana siinä ehkä tuli sanottua samalla kun riisuin coretexhousuja.  No, "kotia" päästiin kello kaksi iltapäiväll väsyneinä ja nälkäisinä. Nopeasti kahvit valumaan ja murua rinnan alle.  Ja niinhän se on, että " Hyvä ruoka, parempi mieli!" Olihan se niin mukava, haki mulle tuoretta leipääkin :)

Illalla huomasin, että käsivarret oli vähän palanut, kun en aamulla ollut muistanut niitä rasvata. Iho käsivarsissa oli muutenkin niin kuin norsunnahkaa. Paksua ja kuivaa! Vaikka kuinka rasvasi niitä niin ei pehmennyt.

Tänään mun puhelinkin hajos, yks kaks se vaan sammu eikä siitä sen jälkeen oo saatu päälle. Harmi kun siinä oli mun kaikki musiikki, nyt joutuu loppumatkan ajelemaan ilman musiikkia.

Kilometrit 450 (ei sen enempää, vaikka matka oli niin rankka)
Bensa 25 €
Tiemaksut 3,75 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti