tiistai 11. elokuuta 2009

Tänne tullaan toistekin!

Mahtava päivä, taas nähty vaikka mitä. Aamulla syötiin terassilla croissantit kahvin kera klo 8. Isoja, tuoreita ja tosi hyviä croissanteja. Nam!
Ilma oli raikas vaikka aurinko paistoikin, asteita ei ollut varmaan kuin +12-13, kastepilviä oli vähän siellä sun täällä. Tiet oli mahtavat; leveät, hyvässä kunnossa ja paljon pitkiä, laskevia, loivia mutkia. Laskut oli useita kilometrejä pitkiä, jyrkkyys 4-6% ja maisemat mukavan kumpuilevaa peltoa.
Paljon nautakarjaa pelloilla, isoja mullikoita, lihaksikkaita kuin mitkä. Olikohan ihan heinällä kasvaneita? Paljon oli myös auringonkukkapeltoa ja metsää. Yhtään laventelipeltoa en nähnyt tai onkohan niiden kukinta jo ohi? Viimeksi ajeltiin täällä kesäkuussa ja silloin laventelit kukki ja tuoksui joka paikassa.




Jossain vaiheessa siirryttiin pienemmälle tielle joka meni kylien läpi kohti Macaota. Nättejä maalaistaloja ja pikkukyliä, talot luonnonkivistä rakennettuja ihanan harmaita. Kello ei ollut kuin 12, mutta Kimmolla oli jo nälkä ja se alkoi etsiä lounaspaikkaa.  Ei yks croissantti kauaa sen nälkää pidätellyt :)  Löytykin tosi hyvä paikka, oikein kympin paikka. Paikan menu oli: kinkkua persiljahyytelössä, salaattia, kanaa ja riisiä, jäätelöä ja hedelmiä sekä juustoja. Lisäksi hyvää leipää sekä kannu viiniä, vettä ja kahvit. Hinta vain 12 € x 2.  Ei ihme, että paikka oli rekkamiehiä täynnä. Eivät osanneet sielläkään sanaakaan ranskaa, mutta esittelivät meille mitä muut söi, niin se toimii!
Mä yritin juoda koko kannun,  Kimmo kun ei voinut kuskina juoda. Äiti on nimittäin opettanut, ettei mitään saa jättää.....En kyllä ihan koko kannua saanut juotua, helmet jäi pohjalle!

Kahden maissa oltiin Maconissa. Matkalla nähtiin muutama Bourgundin viinitila, upeine kartanoineen. Ajettiin Maconin läpi, kumpikaan ei oikein jaksanut jäädä sinne kiertelemään. Jatkettiin sitten kohti Beaunnea, joka on Bourgindin viinikeskus!

Beainnea olikin tosi ihana kaupunki. Vanhaa ja kaunista, kukkia joka paikassa. Viinitalojakin olis ollut joihin olis ollut mukavaa tutustua, mutta meillä oli kamppeita niin paljon päällä, ettei oikein jaksanut. Istuttiin ja juotiin kahvit, osti Kimmo itselleen puukonkin. En tiedä kenetkä se aikoo panna kuriin....






Mä olisin halunnut nähdä sen kaakeleilla koristellut talon, josta olin nähnyt upeita kuvia.  Se oli hyvin piilossa porttien takana, sisäänpääsymaksu ja pitkät jonot.  Joten ei jaksettu alkaa jonottamaan, liian kuuma. Seuraavalla kerralla sitten....Tänne täytyy tulla vielä uudestaan ja olla sitten yötäkin, nyt ei päästy mihinkään hotelliin. Kellokin oli jo sen verran paljon, että oli kiire saada yösija. Soittamalla saatiin varattua huone Mulhousesta Ibis hotellista, sinne tosin oli matkaa vielä 230 km. Eli ei muuta kun mopon selkään ja hanat auki. Moottoritie on auki! Matka menikin nopeasti, Kimmo oli varmaankin päättänyt katsoa kuinka paljon Guzzista saa irti. Sai tosissaan pitää takista ja kamerasta kiinni...

Puoli kahdeksalta oltiin perillä, hotelli oli tosi siisti - amme ja kaikki.
Ei jaksettu lähtee kaupunkiin, Kimmo vetäs vaan hampparit kujilla ja sitten pehkuihin.

Kilometrit 740
Bensa 60 €
Tiemaksu 65 €

Huomenna kohti Müncheniä ja viimeinen ajopäivä :(
Toisaalta on jo ikävä kotiin; lapsia ja koiria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti