keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Onnea Kimmo!

Tänään on sitten Kimmon synttärit; ONNEA :)
Käytiin eilen sen kunniaksi syömässä rapuja; katka- ja taskurapuja. Oli hyväää! Se olikin eka kerta kun söin taskurapuja, vähän sai ensin miettiä miten se saadaan syötyä, mutta yllättävän helpostihan ne sakset aukes.... 

Ravintola on hieno ja hyvin suosittu, mutta ihmiset tuli sinne hvyin arkisissa vaatteissa. Ykskin mies tuli semmosissa pyjamashortseissa ja Uunopaidassa, jalassa oli kyllä hienot lakkaskengät. Eikä kenestäkään se ollut outoa. Siinä meidän naapuri pöydässä istui kolme miestä, jotka joivat aika reippaasti snapseja ja jossakin välissä ääni alkoi nousta, huutelivat tarjoilijoille ja tarjoilijat juoksi. Sitten niille tuli kuuma ja paidat lensi miesten päältä. Tais tulla hiki laiskan syödessä!




Kävin tänään taas uimassa tuolla rannan uimalassa. Siellä on mukavaa, koska porukkaa ei ole liikaa, ranta on aina ihan tupaten täynnä. Vesi kyllä on samaa kuin meressä, eli ei mitenkään erityisen houkuttelevan puhdasta, mutta eipähän ole laineita eikä heinää. Kalatkin on vaan pieniä sinttejä, ei pelkoa haikaloista. Siellä altaassa nimittäin on aika paljonki pikkukaloja! Tuntui tosi hyvältä uida, on nuo pohkeet vieläkin ihan hellinä vuorella tarpomisesta. Ja kuitenkin mentiin hissillä suurimman osan matkasta! Kuinkahan kipeä sitä olis, jos oltais noustu portaat ylös asti?

Tuli tässä yks ilta TV:stä ohjelma kiinalaisesta artistista, joka oli valittu vuoden parhaaksi, siis täällä kiinassa. Miehen nimi on Wang Feng ja on ihan mukavan kuulosta musiikkia, näkyy youtubessakin joitakin biisejä olevan, jos kiinnostaa kuunnella.

maanantai 26. heinäkuuta 2010

Tänään on aurinko paistanut koko päivän ja taivaskin on ollut sininen! Ei ole montaa kertaan ollut. Taivaalla näkyi jopa muutama valkoinen pilvenhattarakin :)
Sattuikin oikein sopivasti, oltiin nimittäin tilattu auto ja kuski puoli yhdeksäksi ja tarkoitus oli lähteä käymään tuossa yhdellä järvellä; Junan Tianma Island. Sinne on matkaa sellainen 100 km ja ollaan jo pidempään suunniteltu sinne menoa. Olikin hyvä, että lähdettiin paikka oli tosi kiva, eikä siellä ollut kuin muutama kymmenen turistia meidän lisäksi.

Matka sinne vaan venyi, kun silta oli remontissa ja jouduttiin kiertämään aika pitkä lenkki. Meille hyppäs kyytiin yksi poika oppaaksi ja se vei meidän pienenpieniä kinttupolkuja pitkin. Toisaalta oli ihan mukavaa, mentiin pienien maalaskylien läpi ja maisemat oli hienoja. Riisiviljelmiä, maissi- ja tupakkapeltoja. Näkyi vuohi, lampaita ja jopa lehmiä, niitä ei ole aikaisemmin näkynyt.

Järvenrannasta sitten lähti vene saarelle, jossa on joku pyhävuori ja siellä huipulla "Lootus Buddhan temppeli", englanniksi "Sweet dew tempel". Siellä oli myös "Holy water Goddess of Mercy" eli valkoinen viismetrinen Buddha patsas lootuskukassa, musiikki soi ja vesisuihkusi musiikin tahtiin. Upean näky. Upeinta oli kuitenkin maisemat, aivan uskomattoman kaunista. Useita vesiputouksia, niitä pitkin olisi myös saanut kiivetä; oli laitettu kettingit mistä ottaa tukea. Ylhäälle meni cabineja tai sitten sai mennä portaitapitkin, hurjimmat vielä kiipeämällä. Tällä helteellä me päädyttiin heti cabiniin, hiki valui jo tekemättä mitään. Toisaalta maisemia olisi kävellen voinut ihailla paremmin, monet vesiputoukset myös jäi kävelyreitille. Ylhäällä olis vielä päässyt portaita pitkin useille näköalapaikoille, mutta meillä oli vähän kiireinen aikataulu, kun Kimmon piti vielä yöksi töihin. Siellä saarella olis ollut myös joku kanjoni ja kuumialähteitä olis ollut jossain lähellä. Sinne olis ilman muuta pitänyt mennä jo toukokuussa, kun ei ollut vielä näin kuuma. Mutta kiva näinkin. Rannassa vene odotti, mutta se ei ollut vielä lähtemässä. Selitettiin sitten, että olis vähän kiire....veivät meidät sitten piempään moottoriveneeseen ja matka mantereelle meni nopeasti ja oli ihanan vilpoista.








http://www.longur.com/

Viimesiä päiviä viedään, meidän olis tarkoitus lähteä jo perjantaina Quindaoon. Toivottavasti päästään lähtemään. Kimmolla ei pahemmin ole vapaa päiviä ollut, viime viikonlopun vapaakin peruttiin päivää ennen. Mutta ihanaa lähteä kotiin, päiväpäivältä ikävä kasvaa!

torstai 22. heinäkuuta 2010

Rapuja, rapuja, rapuja

Tää ilma on ihan uskomatonta, ihan niinkuin höyrysaunassa. Sumua niin ettei montaa metriä eteenpäin näe ja lämpöä reilusti yli kolmekymmentä. Monta päivää säätiedotus on luvannut ukkosmyrskyä ja sais tullakin, on niin tuskaista. Yritin aamulla olla salillakin, mutta ei siellä oikein jaksanut mitään tehdä. Mukavinta olla täällä kämpillä ja lueskella. Onneks ilmastointi pelaa :)

Käytiin eilen yhdellä rannalla joka on tuossa kaupungin ulkopuolella. Siellä oli mukavaa kun sai olla melkein kaksistaan. Paikka kuhisi rapuja, yritin niitä valokuvatakin, mutta olivat niin arkoja, että pienikin liike sai ne katoamaan koloihinsa. Ja jos hiekka kuhisi rapuja niin ilma kuhisi sudenkorentoja, mutta ei ne meistä välittänyt.

Kalastaja viemässä verkkoja

Näitä siis kuhisi



Ilma oli täynnä sudenkorentoja, ehkäpä näet ne tässä kuvassa
Kun tultiin kotiin, niin päätettiin mennä Dioon syömään oikein pippuripihvit. Kauhea pettymys! Täällä ei pidä syödä ulkona muuta kuin kiinalaista, ne ei osaa tehdä muuta. Tulipa taas kerran todettua!!! Siihen ruokaan kuului, alkukeitot, salaatit, drinkit, jälkiruoka, perunat ja pihvi. Drinkit, soppa ja jälkiruoka tulivat nopeasti pöytään. Jälkkäri oli jotain valkosta ja sulavaa, eli se oli syömäkelvotota kun sen aika olis ollut... Pihvikin tuli aika nopeasti, ei tosin ollut maulla pilattu. Perunat ja salaatti tulivat sitten, kun pihvi oli ensin ehtinyt jäähtyä ja sitten syötykin kylmänä. Hinta noin 40 euroa. Tänään sitten käytiin tossa ulkona syömässä grillattua lammasta (tai musta se kyllä oli vuohi vaikka sanoivatkin että "lamb") ja kanaa, Kimmo ja Kaitsu joivat vielä kannullisen oluttakin päälle. Olut on sellaisissa kolmen litran termoskannuissa. Tosi hyvää ja hinta meiltä kolmelta yhteensä vain 75 bimbulaa eli noin kympin. Lihakin oli takuulla tuorettta kun se siinä grillin vieressä teurastettiin, nyljettiin ja pilkottiin. Vähän se vaatii luonnetta, mutta ei pidä niin kovasti aatella, pistellä vaan tyytyväisenä poskeensa:) Päästiin sitten taas samaanhintaan vielä perhealbumiinkin. Kuinkahan monessa sitä jo mahdetaankin olla?

tiistai 20. heinäkuuta 2010

Kuumaa ja kosteaa;taitaa olla kosteusprosentti taas reilusti yli 90. Kun menee ulos niin iho on ihan kostean nihkeä vaikka ei mitään tekiskään. Ja aurinko on piilossa jossain kaukana sumuverhon takana.....

Kimmolla on ollut tänään vapaapäivä ja ollaa käyty vähän shoppailemassa. Ostettiin helmiä ja mulle juhlamekko ja sitten iphone Kimmolle. Mekko oli tosi nätti; musta kiinalaismekko. Ja helmet, ah niin kauniita. Mä olisin voinut ostaa niitä vaikka kuinka monta.....

Shoppailun jälkeen mentiin pitkästä aikaa Maoon syömään. Syötiin katkarapuja, possua, nautaa, kanaa ja riisiä. Lisäks kannullinen olutta ja hinta oli noin 25 euroa. Kyllä ruoka täällä on halpaa ja silloin kuin se on hyvää niin se on todella hyvää!!! Kotona syötiin vielä juusto-jogurttikakkua päälle, mä sen tässä yks päivä väsäsin. Kyllä nyt jaksaa :)



Mä kävin muuten eilen kampaajalla. Oli tuskanen reissu, kun ei ne ymmärtäneet yhtään englantia. Se oli nuori poika joka leikkas mun tukan ja kun mä yritin selittää miten leikataan se ei tajunnut mitään. Näytin sitten että pari senttiä pois ja sillä hyvä. Eihän se nyt ihan samalta näytä kun Eilan leikkauksen jälkeen, mutta onhan hintakin ihan eri tasoa; 2 euroa leikkaus, pesu ja föönaus.
Kyllä tällä pärjää nyt kotiin asti.

Kyllä onkin jo kova ikävä kotiin. On se jännää heti kun kotiinlähtö lähestyy niin ikävä kasvaa.

torstai 15. heinäkuuta 2010

Kalassa

Käytiin tänään kalassa. Jo monena kertana ollaan satamassa mietitty mihinkähän ne laivat lähtee, joihinka menee turisteja linja-autokaupalla kyytiin. No, tänään päätettiin mennä selvittämään asia. Kovasti yritettiin kysellä niiltä mihin mennään ja koska. Mutta kukaan ei osannut englantia. Näyttivät vaan meille, että menkää sisään laivaan. Mentiin sitten yläkannelle istuskelemaan, puolisen tuntia siinä ihmeteltiin ja sitten alkoi porukkaa tulla lisää.

Hetken kuluttua lähdettiin. Kovin kauaksi merelle ei menty, vaan pysähdyttiin ja heittivät verkon veteen. Jonkun aikaa sitä vedettiin perässä ja sitten nostivat sen ylös. Saaliina oli jos jonkinlaista rapua, muutama pieni sininen meritähti ja ankeriaita tai joitain ihme käärmeitä. Niitä ne kiinalaiset sitten innoissaan keräsivät mukaansa. Tarjosivat niitä kovasti meillekin, mutta mulle kiitos riitti kun sain valokuvata :)




Sitten oli vuorossa päivän kuntosalitreeni ja sen päälle syömään.
Kimmo kävi parturissa vielä illalla, maksoi 10 bimbulaa eli noin 1,2 euroa. Siisti mies tulikin ;)

keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Ja helteet jatkuu, mutta niin tuntuu jatkuvan siellä kotosuomessakin. Tehdään kuulema lähes päivittäin uusia lämpöennätyksiä!

SM-kisat on ohi ja niin toi Jameskin mitalin kotiin, hienosti 200 rinulista. Ja uudella omallaennätyksellä. Nyt sitten jäädään odottelemaan seuraavia. Talvella onkin mukavaa kun lyhyenradan SM-kisat on Vaasassa, ei tarvitse hotellin nurkissa luuhailla. Harmi vaan kun ne sattuu just mun synttäriviikonloppuun. Mä kun olin ajatellut silloin viettää isot juhlat. Mutta voihan ne juhlat siirtää vaikka viikolla eteenpäin...

Toissapäivänä lähdettiin rannalle kun Kimmo heräs, se on taas ollut yövuorossa. Vesi oli alhaalla ja oli valtavasti tullut meriheinää rantaan. Kimmo kyllä kävi uimassa haikaloja ja meriheinää uhmaten. Mä en voinut kun oli vielä tikit sormessa.....
Otin ne muuten pois sitten illalla. Oli vähän hankalaa kun reunimmaiset oli niin tiukalla, eikä mulla ollut kunnon saksia. Loppujen lopuksi kynsileikkurilla sain langat katki. Tuntui inhottavalta vettä ne irti, se lanka kun oli semmosta karheaa paksua karhuhlankaa. Mutta haava oli tosi siisti, eikä yhtään merkkiä tulehduksesta. Mikä on uskomatonta kun ajattelee tätä hellettä ja kosteuspitoisuutta.



Meillä oli muuten poreamme ihan homeessa!!!! Mä olin jo muutaman päivän valittanut, kun tuntuu niin inhottavalta hengittää ja silmiä kirveltää. Käväsin sitten katsomassa sitä kylppäriä, jossa oli ollut se vesivuoto. No seinälaatta joka oli putkenkohdalla, ja oli fiksusti teipattu seinään kiinni, oli irronnut ja pudonnut kylpyammeenpohjalle. Sen alle oli sitten todennäköisesti jäänyt kostetutta ja koko ammeenpohja oli vihreän homeen koristelema. Ei ihme, että henkeä ahdisti ja silmiä kirvelsi. Ei muuta kun kloritea kehiin ja amme puhtaaksi. Se homeinen laatta on vielä siinä seinustalla, mulla kun ei ollut teippiä :) millä laittaa kiinni. No enää muutama viikko tässä niin sitten onkin jo lähtö kotiin. Sopivasti alkaa ruisleivät ja kaurahiutaleet olemaan lopussa. Munkkeja pitäis vielä leipoa, kun on tota hiivaa ja kardemummaa jäljellä. Mulla vaan ei oo enää sellasta sokeria millä sais ne sokeroitua. Täällä kaupoissa oleva sokeri on vähän erilaista, se on sellaista vähän niinkuin kosteaa ja isokiteistä, se ei tartu munkkien pintaan.

Eilen ostin vihdoinkin kaupasta sieniä, joita oon monena päivänä jo nuuhkinut ja käpälöinyt. Hyvälle tuoksuvia ruskeita sieniä, ei hajuakaan mitä lie olleet. Tein niistä kuitenkin sienikastikkeen pastan kanssa ja voi pojat kun oli hyvää. Laitoin sekaan vielä sulatejuustoa, joka oli jäänyt juhannuksesta ja viimeiset siivut pekonia. Nyt odotellaan jännityksellä tuleeko sivuoireita.....

lauantai 10. heinäkuuta 2010

SM-pronssia

Tuli sitten eilen toinenkin SM-mitali Ilkalle; 800 vaparia ja siitä hienosti pronssia. Eikä kuulema vähään aikaan ui uudelleen :)
Tänään aamulla sitten ui hienosti satasen (PU) karsinnoissa uuden henkilökontaisen ennätyksen sekä teki Raksilan halliin uuden halliennätyksen. Taipaa pojalla olla siellä jo kolme ennätystä tällä hetkellä. Muuta saavat sitten illalla yrittää ennätystä rikki, kun Ilkka jätti finaalin väliin ja lähti kaverin häihin.

Jameskin on uinut hienosti, tullut uusia henkilökohtaisia enkkoja, sunnuntaina on sitten vuorossa 200 rinulia, toivotaan, että se menee yhtä hyvin.

Täällä on ollut pilvinen päivä ja asteitakin vain +26. Ilma on kuitenkin tosi kostea, kosteusprosentti huitelee taas lähempänä 90%. Se on kumma miten mun on niin hankalaa hengittää, kun on kosteaa. Tuntuu taas ihan samalta kuin sillon kun sairastuin siihen keuhkoputkentulehdukseen. Sekin alkoi tosi kosteiden päivien jälkeen. Kaivoin sitten Mythoni askinkin esiin kun yskitti niin, mutta se oli yksi limainen löntti....

Eilen selvis, että Kimmo ei lähdekkään mun kanssa kotiin tän kuun lopussa vaan se jää vielä vähäksi aikaa. Sen olis tarkoitus tulla kotiin 10.8. Kurjaa taas lentää yksin, mutta enköhän mä selviä siitä.

Eilen kun olin hierojalla (olin siellä 4 tuntia; jalat, selkä, pää ja kasvot tuli hierottua ja hoidettua), niin se kyseli kovasti elämästä suomessa. Ihmetteli kun meillä on niin lyhyet työpäivät ja paljon lomaa. Ihetteli myös, että mä oon saanut töistä 3 kk vapaata, ja että saan mennä samaan paikkaan takasin kun menen Suomeesn. Se itse on töissä 6 päivää viikossa 9-21. Ei siinä nuorella naisella paljona ole humputtamiseen aikaa.... En tosin enää yhtää ihmettele vaikka se koko ajan haukotteleekin. Se kertoi myös, että koulu on täällä ilmainen, mutta kirjat ym. täytyy ostaa itse ja jatko-opiskelu sitten maksaa kanssa. Itse se olis halunnut opiskella opettajaksi, mutta vanhemmilla ei ollut varaa kouluttaa. Hämmästyi myös meidän lapsi lukua, että vielä tyttö vaikka oli jo kaksi poikaa... Lapsia täällä ei saa olla kuin yksi. Ihmetteli myös sitä, että mun pojat asuu yhdessä naisen kanssa, vaikka eivät ole naimisissa. Kiinassa se ei kulemma olisi mahdollista.

Sitten se vielä halus tietää millaista ruokaa me suomessa syödään. Ihmetteli, että me syödään lihaa tai kalaa joka päivä ja useimmiten vielä 2 x päivässä. Kiinalaiset syö aika vähän lihaa, ei ainakaan joka päivä. Se sanoi, sitten vielä että nyt hän ymmärtää miksi länsimaiset miehet on niin isoja ja voimakkaita. "Beef makes them strong!" Niinpä :)

torstai 8. heinäkuuta 2010

SM-kultaa

Ilkka Hanhineva SM-kultaa 200 m perhosta; 50 metrinrata Oulu. YEEES!!!!

Käytiin eilen pitkästä aikaa vanhassa kaupungissa ja olin jo ehtinyt unohtaa millanen kaaos se liikenne siellä on. Siellähän on kyllä hyvin kaikille omat yks suuntaiset kaistat; pyörille, mopoille ja autoille. Se tosin täällä vaan ei päde. Saa olla kokoajan silmä tarkkanan, kun autoja ja mopoja tulee joka suunnasta ja menee joka suuntan ja millä kaistalla tahansa. Ja korvat soi siitä metelistä! Sitten ne kaikki jalankulkijat vielä sekaan, huh huh!

Syy siihen, että lähdettiin oli Mc Donals. Mulla on jo useamman päivän ollut himo Big maciä kohtaan. Ja olihan se hyvää pitkästä aikaa! Maistu melkein yhtä hyvältä, kun joskus lapsena ruotsissa, kun söi ekaa kertaa. Päälle vielä jäätelöt kuumalla suklaakastikkeella.

Käytiin samalla torilla ostamassa pari vyötä. Siellä on yks mies joka tekee mittatilaustyönä nahkavöitä hintaan 2 euroa/kpl. Kävin myös sovittelemassa taas vaihteeks vaatteita ja totesin kuten ennenkin. Liian iso nainen. Paidat 2 x XL on liian pieniä. Harmittaa oikein mennä kauppoihin, kun joka paikassa on alennusmyynnit menossa, mutta mikään ei sovi päälle.



Kun pyöräiltiin takasin päin, joka paikassa oli grillit kuumenemassa ja oluttynnyrit tuotu esille. Mikä tuoksu!! Joissakin paikoissa oli isot termospullot pöydässä, jotta olut pysyis kylmänä. Se on muuten aika outoa, täällä nimittäin juodaan lähes kaikki lämpimänä. Olutkin, jos sen ostaa pullossa, on sellasta haaleaa. Kylmää vettä ei tahdo saada mistään. Vesi automaateissakin on valittavana vain lämmintä tai kuumaa vettä. Myös kuntosalilla :)

Kun tultiin kansanaukion kohdalla, oli siellä kovasti porukkaa ja lava oli taas laitettu pystyyn. Kimmo ei jaksanut jäädä katsomaan mitä sieltä on tulossa, mutta mä jäin odottelemaan. Siellä alkoikin hetken kuluttua teatteriesitys. Oli ihan mielenkiintoista katsottavaa. Enhän mä kielestä mitään ymmärtänyt ja se niiden laulukaan ei nyt ole kaikkein kauneinta kuunneltavaa, mutta ne vaatteet ja maskeeraus on todella upeaa. Ja se näytteleminen on sellasta ihanan yliampuvaa.






Vielä kun kaks tuntia jaksais, niin alkaa illan SM-finaali. Voi vitsi kun alkaa jo jännittämään!!!!!!

tiistai 6. heinäkuuta 2010

Mikä ukonilma!!! Kerettiin just kotiin ennenkuin räsähti ja taivas alkoi itkemään. Onneks, olis mun sormipaketti kastunut pahan kerran. Tänään onkin ollut ihan kamalan kuuma, toivotaan että rankkasade vähän raikastais ilmaa. Ainakin se näyttää saavan ikkunat aika puhtaaksi :D

Käytiin rannalla kahlailemassa. Näin siinä rantavedessä meritähdenkin, mutta en uskaltanut koskea siihen. Voiko siihen koskea???? Eikös ne jotkut syökin niitä? Vesi oli lämmintä, olis voinut vaikka uida, jos ei olis ollut tätä sormipakettia. Oon muuten tehnyt siihen hienon lasta viritelmän kerakäyttölusikasta. Se kun tahto aina taittua kun teki jotain ja tuntui kuin haava olis auennut. Tarkastin sen kyllä eilen ja hyvältä se näytti.... Joten en ainakaan vielä oo aloittanut atibiootteja.



Seurailin tossa viikonloppuna IKM-uinteja netin kautta ja hienotsi Pietarsaaren Uimarit taas pärjäs; 3 x kuudessija ja yksi kulta (100 VU) Adamille. Tällä viikolla on taas jännät paikat tulossa kun on Nuorten sekä aikuisten SM-uinnit Oulussa 50 m radalla. James ui rinulia vielä viimestä kertaa nuorissa ja Ilkka ui perhosta 200 ja 100 sekä ekakertaa 800 VU. Harmi vaan kun finaalit on vasta illalla, meillä se tietää yöaikaa. No kerrankos sitä :) Toivotaan, että kaikki menee hienosti ja tulee hyviä uusia ennätyksiä. Olishan se tietty ollut mukavaa, jos olis saanut olla paikanpäällä seuraamassa.

No, joo ukkosmyrsky on ohi ja aurinko yrittää taas kurkistella. Ilma on kerrankin kirkas, näkyy jopa vuoret tuolla taivaanrannassa. Täällä on usein ukkosmyrskyjä ja sateita, mutta ne ei onneksi kestä kauaa. Katsoin tossa yks päivä tän alueen säätietoja ja näyttää tää kesä-heinäkuu olevan sateisinta aikaa. Toisaalta se on ihan mukavaa, sade virkistää ja puistoalueetkin pysyy kauniina.

TV:stä tulee just uutiset ja siinä kerrotaan Kiinaa koettelevasta helleaallosta. Näyttävät Pekingin eläintarhasta jossa gorillat syö jäätelöä, pandakarhut imeskelee jääpuikkoja ja tiikerit nauttii vesisuihkusta. Ihan näköstä :)

lauantai 3. heinäkuuta 2010

Huh huh, onhan taas ollut vastoinkäymisiä!
Eilen jouduttiin sitten evakkoon sen vesivanhingon takia. Niiden piti jo eilen tulla korjaamaan se vuoto ja mä ootin koko päivän, mutta eihän sieltä ketään tullut.
Illalla sitten siirryttiin hotelliin kun Kimmo tuli kotiin. Hotellihuone oli ihan ok, mutta aamupala oli ihan hirveä. Ensinnäkin se meteli ja hälinä, kaikki käyttäytyi kuin eivät olisi ikinä saaneet ruokaa ja lapset juoksenteli jaloissa. Ruoka oli pääasiassa sitä kiinalaista aamiaista. Kahvia löytyi, mutta minkälaista. Justiin ja justiin hajusta pystyi aavistamaan, että se on tosiaankin kahvia. Varmaankin samat kahvipurut olleet käytössä jo useamman viikon. Syötiin sitten vesi- ja hunajamelonia isot lautaselliset. Kun päästiin huoneeseen soittivat, että putkimies ei saa meidän ovea auki vaikka sillä oli mun avaimet. Ei muutakun hypätä taksiin ja mennä aukaisemaan sille ovi. Uskomatonta! No onneksi saivat sentään vesiputken korjattua. En katsonut käyttivätkö teippiä, sillä ne nimittäin suurimman osan asioista korjaa täällä. Ja hyvää teippiä niillä onkin :)

Illalla sitten aloin väsäämään meille iltapalaa, kun Kimmo oli lähdössä yövuoroon seitsemäksi. Ja kuinkas kävikään, sivalsin puukolla oikean käden etusormen auki :)
Ja tottakai niin reilu haava, että se oli tikattava. Ei auttanut muu kuin soittaa kuski viemään mut ensiapuun. Ja olihan kokemus, mä en tiedä koska olisin pelännyt lääkärillemenoa yhtä paljon. Kamala hälinä, ihmisiä pyöri edestakaisin. Omaiset kantoi potilaita ja samassa huoneessa tutkittiin ja hoidettiin yhtä sun toista. Ja kaikki ovet tietysti auki. Lääkäri sitten katso sormea ja kysyi "mitä mä haluan sille tehtävän" (kiinaksi tietysti), mä näytin, että ommellaan. No sitten vaan kukkaro esiin.....



Siellä joutui maksamaan kaiken etukäteen, tikkienlaitolle oli tiettymaksu, sitten piti ostaa puudutusainetta, antibiootteja ja jotain tulehdus-kipulääkettä (???) ja sitten vielä todenäköisesti tetanusrokote. Itse haavan ompelu kävi nopeasti; puhdistus vetyperoksilla (vähän kirvelsi!) ja jodilla. Yksi potilas joka oli samassa huoneessa joutui avustamaan lääkäriä, kun se tiputti ruiskun lattialle ja tarvitsi uuden tilalle. Sänky millä istuin oli verinen edellisen potilaan jäljiltä ja haavan puhdistus tapahtui kätevästi roskapöntön päällä. Haavanompelun jälkeen tapahtu taas jotain outoa. Hoitaja laittoi mulle lääkettä ihon alle ja sitten piti odottaa 20 min jotta nähdään oonko mä allerginen jollekin. No pikkusen se pistospaikka punersi, mutta laittoivat kuitenkin mulle piikin persposkeen. Siinä vaiheessa Metson sihteerit oli tulleet tulkkausavuksi, mutta ei nekään oikein osanneet selittää mistä oli kyse. Selittivät, että se on jotain ennaltaehkäisevää, joka pitää laittaa, jos saa haavan. Ajattelin, että se vois olla tetanuspiikki. No oli mitä oli mutta taas piti odottaa 20 min. koska olin saanut pienen reaktion ekasta piikistä. Vihdoin päästiin kotiin ja muutaman päivän kuluttua pitäis mennä kontrolliin. Saa nyt nähdä menenkö. Täytyy myös ottaa selville suomesta kannattaako noita antibioottejakaan aloittaa, oli nimittäin vähän outoja lääkkeitä. Tai ainakin aion odottaa tulehtuuko se haava edes. Se verran sain kyllä netistä selville, että niitä käytetään just tulehtuneisiin haavoihin.

Harmittaa, kun Kimmolla olis ollut ens viikolla lomaa ja oltiin suunniteltu lähtöä Quindaoon kylpylään. Täytyy nyt sekin unohtaa, saa nähdä pystynkö käymään salillakaan. Kuntopyörää tietty voi polkea tai juosta, mutta kun tuo suihkussa käyminen on niin hankalaa tämän tupon kanssa.

Siellä kuntosalilla on muuten saunakin, ihan näyttää samanlaiselta kuin meillä suomessakin. Ohjeet vaan oli huvittavat. Saunassa ei missään nimessä saa olla kauempaa kuin 10 min. Ruokailun jälkeen tulee odottaa vähintään puolituntia ennenkuin menee saunaan. Sydänongelmaiset ja korkeasta verenpaineesta kärsivät ei saa mennä saunaan ollenkaan. Saunassa saa olla korkeintaan 2 henkilöa kerrallaan, vaikka sinne sopisi ehkä viis. Saunominen täällä on vissiin aika tavallista, täällä on nimittäin useassa hotellissa sauna ja kaupungilla on myös ns. kansansauna. Kimmo on siellä käynyt aika usein ja sano sen olivan ihan samanlainen kuin meillä Jeppiksessä oli aikanaan.

torstai 1. heinäkuuta 2010

Tänään on sitten ollut hankaluuksien päivä. Aaamulla soittivat, että meillä on joku hana auki vesi valuu alakertaan. Kiersin kaikki, kurkin kaappien ja ammeiden alle, mutta vettä ei näkynyt missään. Soitin sitten Kimmolle, että ei se meiltä vuoda. Sano asian olevan jo ok, putkimiehet tulee jossain vaiheessa käymään. Odottelin sitten kahteentoista, mutta kun ketää ei näkynyt lähdin salille. Kun tulin hikisenä salilta, niin vettä ei tullut. Pyyhin enimpiä hikiä kosteuspyyhkeillä ja jäin odottelemaan. Seitsemältä kun Kimmo tuli kotiin, ei vettä tullut vieläkään. Niillä oli ollut tosi rankkapäivä ja se oli läpimärkä hiestä ja yltäpäältä pölyssä. No, ne jotka miehen tuntee voivat kuvitella millainen puhelin soitto siitä tuli. Viis minuuttia niin mies oli meidän kämpässä ja se näytti seinän takana olevaa vesiputkea joka vuotaa. Miksi eivät tulleet päivällä korjaamaan?????? Saatiin sitten laittaa vesi niin kauaksi aikaa päälle, että kerettiin tiskata, käydä suihkussa ja pestä koneellinen pyykkiä. Aamulla saa laittaa päälle siksi aikaa, että käydään pesulla ja sitten taas hana kiinni.Tulevat sitten aamusta korjaamaan. Toivottavasti saavat sen päivässä korjattua!

Toinen murheen kryyni oli, kun en päässyt nettiin. Hikisenä sitten makasin sohvalla ja luin Varesta, jonka tosin oon jo joskus aikaisemmin lukenut. Menihän se päivä niinkin.

Eilen kun olin hierojalla niin se sanoi mulle "You have a rich fat frend?". Ihmettelin sitten, että mitähän sä tarkoitat? Alkoi sitten selittää, että niillä on joku hoitokeino jolla laihtuu ja jos mulla on "rikas lihava ystävä", niin se saa tulla ilmaiseksi kokeilemaan sitä. Että silleen! Sanoin että ei mulla taida olla ketään sellaista ystävää. Hyvä ettei tarjonnut sitä mulle :)

maistattivat näitä hedelmiä mulle kaupassa, hyviä on, mutta mitä?