keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Lämmintä + 36 eikä edes aurinko paista. Lähdin heti aamusta liikenteeseen, kun siivooja tuli jo yhdeksän maissa. Siivos muuten kätevästi :O käsillä lattian eteisessä ja laittoi sitten kengät nätisti järjestykseen. Siinä vaiheessa mä lähdin ulos, ei pysty katsomaan sen siivoamista. Ihan herttainen nainen!

Niin lähdin ajelemaan pyörällä ja huomasin, että Kansanaukiolla oli menossa jotain. Taisi olla katutanssi kilpailut. Ne oli niitä iltaisin pihalla tanssijoita. Aika monta ryhmää oli mukana, suurin osa tanssijoista oli parhaimman keski-iän ylittäneitä naisia. Pakollisena tassina oli todennäköisesti amerikkalainen country-valssi "Dance with the angeles", koska kaikki sen tanssivat ensimmäisenä. Sitten tuli erilaisia tansseja. Yks porukka tanssi "Kulkuset", mutta sanat oli kiinaksi, olis ollut kiva tietää mitä ne siinä lauloi :) En jäänyt katsomaan kuka voitti, koska hiki virtas selkää pitkin!



Silver Plazalla oli Onlyn vaatteet puoleen hintaan, mutta eihän sieltä mun kokoja löytynyt. Ylläri! Tavaratalossa oli mukavan vilpoista, mutta en jaksanut siellä kauaa olla, vaan päätin lähteä kuntosalille. Se olikin tuskainen reissu. Hiki alkoi tursuta jo kun katsoi laitteita. Sitkeäasti yritin ensin juosta ja sitten polkea ja lopuksi vielä mennä grosstrainerilla. Kymmenen minuutin välein kävin pukuhuoneessa huuhtelemassa naaman ja käsivarret kylmällä vedellä ja seisoin hetken tuulettimen edessä ja sitten yritin taas jatkaa treenaamista. Taitaa olla turha ostaa korttia heinäkuuksi, jos ilmat on näin kuumat. Sääennuste tosin lupaa jo huomiseksi ja ylihuomiseksi sadetta. Lämpöäkin vaan +24 astetta. Joutuu paikalliset miehet laskemaan paidanhelmat alas - niillä nimittäin on tapana kääriä paidanhelmat kainaloon ja vilvotella vatsaa. Tosi sexyä :D

Kun tulin salita, meni vilvottavaan poreammeeseen ja makasin siellä vartin verran, johan helpotti. Päälle sitten munkkikahvit, ja elämä hymyilee taas!

tiistai 29. kesäkuuta 2010

Voi, että on kuuma eikä aurinko edes paista. Ihaninta olla sisällä ja ilmastointi täysillä! Kaikenlisäks taitaa taas kosteuspitoisuus huidella sadassa prosentissa kun on niin usvaa. Aamulla ei naapuritalo nähnyt vaikka ei ole kuin tie välissä.

Kuntosalikortti on enää muutaman päivän voimassa ja oon tässä pähkäillyt kannattaisko sitä enää uusia. Jos näin kuuma on, niin kyllä se treenaaminen yhtä tuskaa on, mutta toisaalta miksi lopetta hyvin alkanut urheilijan ura :) Vielä muutaman kilon pitäis saada alas niin sitten olisin tyytyväinen.

Kävin tänään rannassa pitkästä aikaa ja kyllähän oli porukkaa. Kahlailin kauan aikaa ja vesi oli lämmintä kuin linnunmaito. Ja meri kuhisi mustana kiinalaisia. On se aika koomisen näköistä kun aikuiset ui uimarenkailla, mutta eihän sille mitään voi jollei osaa uida. Vaikka se mun mielestä onkin jotain uskomatonta, ainakin kaupungissa jossa on uimarantoja vaikka muille jakaa. Mä en kyllä olis saattanut uida siellä, näin nimittäin aikamoisen paskaläjän ihan siinä vesirajassa. Ei se tosin niitä kiinalaisia näyttänyt haittaavan.....



Oli muuten rannalla oleva allasaluekin avattu ja altaat täynnä vettä. Muutama henkilökin näky siellä pulikoivan. Niillä tosin taisi siellä olla uimakoulumenossa.

Kun tulin kotiin ostin tosta " meidän hedelmäkauppiaalta" pussillisen aprikooseja ja muutaman nektariinin hintaan 5 pimpulaa eli reilu 50 senttiä. Ei paha!

sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Toinen juhannuspäivä. Tuskasen kuuma, hiki virtaa loroina selästä. Ei jaksa tehdä mitään, onneks ei edes ole pakko. Kimmokin on vaihteeksi vapaalla, eka vapaapäivä kuukauteen.

Eilen vietettiin juhannusta Tanjan ja Kaitsun pihalla; grillailtiin, syötiin hyvin ja juotiin. Jouni ja muutama muukin nuorimies oli mukana, ihmettelivät milten oltiin saatu niin suomalaiselta maistuvia herkkuja tehtyä, lihapullatkin kuin suomessa:)

Kimmo ja Kaitsu tulivat töistä viiden aikoihin ja tulivat auttamaan grillin sytyttämisessä. Oltiin jo Tanjan kanssa sitä tunnin verran yritetty.... Hiilet joita oli ostettu ei ollutkaan mitään tavallisia grillihiiliä vaan jotain isoja kokseja, eikä meillä ollut kuin muutaman sytytysnappi käytössä. Ne sytystysnapit palo kyllä hyvin, mutta eihän ne ehtinyt niitä kokseja sytyttää. Kaitsu lähti sitten kauppaan etsimään jotain sytytysnestettä ja tuli takasin mukana riisiviinapullo (68%), sytytysnestettä ei ollut löytynyt. Sillä me sitten saatiin koksit vihdoinkin syttymään ja hieno hiillos tulikin joka jouduttiin neljän aikoihin sammuttamaan oluella! Se oli siis tosi juhannusgrilli - liekkeihin riisiviinalla ja sammutus oluella :)

Naapurit kävi meitä kiinnostuneena katsomassa, muutama suostui jopa ottamaan vähän maistiaisia meidän grillivartaista. Kävivät ne meitä kuvaamassakin. Illan mittaan vahti olis halunnut meidän lopettavan ja lähtevän pois, mutta kun huomas, että ei me mihinkään lähdetä eikä naapuritkaan valita, niin lähti itsekin nukkumaan. Nukkukin niin syvää unta, ettei meinannut herätä avaamaan portteja meille kun lähdettiin kotiin. Yö oli uskomattoman lämmin ja kaikenlisäksi oli täysi kuu.



torstai 24. kesäkuuta 2010

Se on sitten juhannusaatto huomenna!
Käytiin Tanjan kanssa eilen Quindaossa shoppailemassa. Oli rankka päivä näin puolikuntoiselle. Mutta sainhan mä ostettua kengät ja vähän muuta..... Närkästyin tosin kaupassa kun olisin halunnut sovittaa yhtä todella nättiä vartalomyötäistä mekkoa. Mä yritin venytellä sitä rintojen kohdalta josko sopis, niin myyjä tuli sanomaan, ettei se sovi vatsankohdalta!!! Sitten se tuli valtavan iso säkkimäinen harmaa mekko kädessä ja esiteli sitä mulle!!!! Ei muutakun "Nou thanks!" ja kaupasta pihalle. On näköjänsä oma vartalonkuva vääristynyt heti kun on saanut muutaman (- 6 kg) kilon tiputettua.... Aloinkin sitten miettiä, että mitähän ne meille aina sanoo kun me tullaan kauppaan.... " Valitettavasti meillä ei oo noin lihaville isonenille mitään"? Mehän ollaan niiden puheissa kaikki isoneninä.

Oli muuten jännää kun menin ostamaan rintsikoita niin myyjä tuli mukaan pukukoppiin ja puki ne mun päälle. Se tuli varmistamaan, että säädöt ja koko on kohdallaan:)
Hyvät liivikaupat teinkin, löytyi koko jopa näin isolle naiselle.

Sitten me tietty käytiin Metrossa. Ostettiin grilli, vähän syötävää, espanjalaista viiniä sekä sangriaa. Tänään väsäsin sitten suklaa-juustokakun pakkaseen juhannusta varten. Oli se aikomoista säveltämistä kun tuo välinen varasto on vähän niukanlainen. Saasit nähdä miltä se maistuu!

Ohje: Digestive pohja. 250 g maustamatonta tuorejuustoa, 2,5 dl kermavaahtoa, 1 dl sokeria, 2 keltuaista, 100 g sulatettua Geisha-suklaata ja 2 kovaksi vatkattua valkuaista. Digestive-phjan päälle ja pakkaseen, koska ei ollut liivatetta :)

Eilen kun mentiin sinne Quindaoon oli tienvarret täynnä viljeliöitä. Ne kuivatteli ja pui viljaa siinä asvaltillä. Siis siinä moottoritiellä!! Mahtaa tulla puhdasta luomujauhoa :) Oon mä nähnyt niiden sitä tekevän tuolla pikkuteilläkin, mutta että pääväylällä, missä liikennen on aikamoinen.

tiistai 22. kesäkuuta 2010

Kyllä tää eliittirouvana oleminen alkaa kohta käymään jo työstä. Oon tänäänkin ollut 5 tuntia kauneussalongissa. Peili sitten kertoo oliko turha reissu :)

Ensin ne hiero selän, ihan niin kuin ennenkin; tikuilla ja harjalla. Sitten jalat varpaita myöten, tavallisesti ne on hieronut vaan pohkeet ja takareidet, mutta tänään ne hiero edestäkin samalla kun tehtiin kasvohoitoa. Ottihan kipeää kun alkoivat käsittelemään reiden sisäosia. Kun mä siinä tuskailin ja ähkin, ne vaan sanoi "your legs are so difficult" ja jatkoi käsittelyä. Kasvohoito oli ihana, ne aloitti sen tikuilla ja harjalla eli sama hoito kun selkäänkin, mutta huomattavasti hellävaraisemmin. Kävivät tarkkaan läpi, joka kohdan, kasvot, pään, kaulan ja korvat sisäpuoleltakin :). Sen jälkeen oli ns normaali kasvohoito, puhdistukset, naamiot ja hieronnat.

Sitten olikin vuorossa se päivän jännittävin kohta eli rajaukset silmiin kestopigmentoimalla. Kyllä se vähän tuntui, vaikka ensin laittoivatkin puuduttavaa voidetta. Nyt silmät on sitten turvoksissa ja pestä niitä ei saa neljään päivään. Mukaan tuli vielä voidetta jota täytyy laittaa useamman kerran päivässä. Nyt väri näyttää aika rajulta, mutta toivotaan, että tulos näyttää paremmalta kun turvotus lakkaa. Ja olihan se hinta vähän enemmän kun edellisellä kerralla sanoivat, 500 paikallista oli lääkkeiden kanssa. Ei kyllä paha sekään!

On se vähän erilaista tuo hieronnassa käynti täälläpäin, nytkin kämpässä lappas porukkaa kuin markkinoilla. Välillä kimpussa (=hieromassa) on kolme-neljäkin naista samaan aikaan, lisäksi siinä käy yks sun toinen tiirailemassa. Välillä tulee toisia asiakkaitakin käymään ja juttelemaan. Siinä sitten makaat alasti laverilla ja yrität rentoutua :)

Huomenna olis tarkoitus lähteä Tanjan kanssa Quindaoon vähän ostoksille. Mennään samalla käymään Metrossa hakemassa juhannustarvikkeita. Olis nimittäin suunnitelmissa grillailla vähän Kaitsun ja Tanjan pihalla. Että silleen....

maanantai 21. kesäkuuta 2010

Flunssa tai paremminkin keuhkoputkentulehdus. Keuhkoputket on niinkuin tulessa, hengittäminen ottaa voimille ja limaa keuhkot täynnä. Kaiken kukkuraksi ulkona on aurinkoista, lähes sininen taivas ja mittari näyttää yli kolmekymmentä. Käytin äsken vähän istuskelemassa puistossa, mutta kyllä otti voimille. Toivotaan, että huomenna olis jo parempi olo, en oo nimittäin päässyt salille moneen päivään ja kortti menee kohta umpeen!

Mä oon huomisen hieronnan yhteyteen varannut kasvohoidon ja jotain silmille. Yritin kysellä tekeekö ne rajauksia tatuoimalla. Ei ne oikein ensin ymmärtänyt mitä tarkoitin, mutta yks kaks ne uskoi ymmärtävänsä ja hokivat "yes yes, sometime black eyes". Kimmo vähän epäili, että ne mottasee mua turpaan :). Oon kuulema niin rajunnäköinen hieronnankin jälkeen. Saa nyt nähdä. Itse epäilen, että ne värjää ripset koska hinta ei ollut kuin 150 paikallista bimbulaa.

On muuten huomattavasti hiljaisempaa nyt kun koululaiset on jääneet kesälomalle. Tässä ympärillä on useita kouluja ja oli aikamoista vilskettä, kun ne tuossa juoksenteli. Olin tässä jonkun aikaan ihmetellyt mistä jatkuvasti kuului "happy birthday to you...". No nyt sekin selvis, se oli merkki koululaisille, että tunti alkaa. Enää ei sitäkään kuulu.

Oon tässä ihmetellyt missä ihmeessä nuo kaikki miljoonat kiinalaiset asuu, kun täälläkin on satoja tyhjiä kerrosataloja. Ne talot on 20-30 kerroksisi, ja jatkuvasti rakennetaan lisää. Tää varmaankin kuuluu näihin kiinalaisiin mysteereihin. Kuten sekin miten nuo pienet mummot saa pidettyä koko kaupungin siistinä niillä luudillaan :) On sekä kadunvarret, jalkakäytävät, puistot ja ojanpenkat puhtaana. Näkyvät keräävän hyvin talteen kaikki muovit ja pahvit, myyvät ne sitten taas jollekin joka ne lajittelee ja myy eteenpäin. Vähän niinkuin ekorosk jalkautuneena!

perjantai 18. kesäkuuta 2010


Yöllä oli uskomaton ukonilma, heräsin yhden aikoihin kun jyrisi niin, että tuntui seinät kaatuvan ja vesisade hakkas ikkunoihin. Kämppä oli valoisa kuin keskipäivällä, mutta Kimmo ei herännyt, vaan nukkui tyytyväisenä. Kolmelta kun sen kello soi, niin myrsky oli loppunut ja ilma oli selkeä. Ei enää tietoakaan myrskystä!

Eilen oli ollut kovia myrskyjä ympäri Kiinaa, Pekingissä oli lentojakin jouduttu perumaan myrskyn takia. Mutavyöryjä ja tulvia oli vähän siellä sun täällä ja kymmeniä ihmisiä oli kuollut ja tuhansia oli jouduttu evakuoimaan.

Nyt täällä paistaa aurinko, mutta viikonlopuksi on vielä luvattu lisää sadetta. Toivottavasti ei kuitenkaan tule uutta myrskyä!

Käytiin taas tänään etsimässä mulle sandaaleja ja uskokaa tai älkää,niin kaikki kengät on mulle liian ISOJA. En yhtään ihmettele, että aikanaan naisten jalat täällä sidottiin, kun on niin iso jalkasia naisia. Tai jos totta puhutaan niin korkkareita on kyllä pieniä kokoja, mutta jos haluaa kuunon sandaalit, siis sellaiset joilla olis hyvä kävellä, niin kaikki on liian isoja! Täytyy varmaankin mennä Quindaoon ostoksille, siellä kun oli myynnissä Eccoa.

En muuten löytänyt mistään täältä lohikäärmevene kisoja. Ei niitä varmaan täällä järjestettykkään. Täällä taidettiin juhlaa viettää kotosalla perheen kanssa, koska kaupungilla oli niin hiljaista. Ainut paikka missä oli porukkaa oli ranta. Kovasti oli väkeä uimassakin, vaikka ei aurinko paistanutkaan. Se oli just se päivä kun kosteusprosentit oli huipussaan ja ilma oli kuuma ja sakeana sumusta. Mekin aateltiin oiken juhlistaa päivää rantakahvilassa ja mennä jätskille. Ihmeteltiin kun komea paikka oli tyhjillään vaikka ranta oli täynnä porukkaa. Laskua maksettaessa ymmärrettiin kyllä miksi. 2 x kahvi ja kahden pikkupallon jäätelöannos maksoi 180 bimbulaa eli noin 20 euroa! Ei meinattu uskoa korvia kun sanoivat hinnan. Samalla hinnalla ylensää kaks henkeä syö pihvit, juo pari tuoppia olutta ja ottaa kahvit vielä päälle. Tästä taas sai hyvän muistutuksen ÄLÄ KOSKAAN MENE VILKKAANA PÄIVÄNÄ RAVINTOLAAN JOKA ON TYHJÄ!

tiistai 15. kesäkuuta 2010

Tänään on ollut sumuinen päivä, aurinkoa ei ole näkynyt, mutta on hiostavan kuuma. Loppuviikolle on luvattu ukkosmyrskyä!

Aamulla, kun menin kauppaan, ihmettelin miksi ihmisiä oli niin paljon liikkeellä. No selvis hän se, siellä oli menossa näytös miten tehdään kiinalaisia riisinyyttejä "zong zi". Ne kääritään bambunlehteen, täytteenä riisin seassa voi olla paputahnaa, hedelmää, pähkinää, sieniä tai lihaa. Kääreet kypsennetään höyrystämällä. Huomenna on "Drago boat festival" eli wuanwu-juhla. Sitä vietetään tuplavitos päivänä eli viidennen kuun viidentenäpäivä, joka tänä vuonna on 16.6. Se on juhla runoilija Qui Yuan kunniaksi ja riisi-nyytit kuuluvat olennaisena osana juhlaan. Usein nyyttien lisäksi tarjotaan suolattuja ankanmunia, jotka on haudattu suola-mutaseokseen kuukautta aikaisemmin! Sieltä ne nostetaan ja keitetään 15-20 minuuttia ja voila herkku on valmista nautittavaksi :)

"Qu Yuan (noin 278 - noin 220 eaa.) oli Zhou-kuninkaan ministeri. Hän oli viisas ja ymmärtäväinen runoilija, jota tavallinen kansa rakasti. Hän taisteli korruptiota vastaan, joka oli hyvin yleistä hovissa. Näin ollen hänen riippumattomuuttaan kadehtittiin ja pelättiin muitten viranomaisten taholta. Koska Qu Yuan kehoitti kuningasta välttämään yhteenottoa Qin kuningaskunnan kannssa, muut viranomaiset painostivat kuningasta irtisanomaan Qu Yuan:in palveluksesta. Maanpaossa ollessaan hän matkusteli, opetti sekä kirjoitti runoja useiden vuosien ajan. Kuultuaan että Qin oli lopulta syrjäyttänyt Zhou-kuninkaan hän masentui ja heittäytyi Milou-jokeen.
Koska kansa rakasti Qu Yuan:ia, paikalliset kalastajat kiirehtivät joelle pitkine veneineen ja paukuttivat rumpuja pelottaakseen kalat pois. He myös heittelivät bambulehtiin käärittyjä riisinyyttejä (zong zi) veteen ruokkiakseen kaloja, jotta nämä eivät söisi Qu Yuan:in ruumista.
Tänä päivänä ihmiset kunnioittavat Qu Yuan:in muistoa Dragon Boat-kisoilla, syömällä riisinyyttejä ja muilla ohjelmanumeroilla hänen kuolinpäivänään; viidennen kuun viidentenä päivänä. Soutukilpailut ovat osa festivaalia, keräten sankat joukot katsojia. Veneet on maalattuja ja koristeltuja kanootteja, lohikäärmekuvioin. Veneet ovat 40-100 jalkaa pitkiä, niiden ”pää” muistuttaa avointa lohikäärmeen suuta ja perässä on suomuinen häntä. Riippuen veneen pituudesta siinä on jopa 80 soutajaa. Rummuttaja ja lipunnappaaja seisovat veneen etuosassa. Ennen kun vene voi osallistua kilpailuun se pitää ”herättää henkiin” maalaamalla sille silmät salaisessa seremoniassa. Kilpailussa voi olla mikä tahansa määrä veneitä, voittaja on se joukkue joka ensimmäisenä nappaa reitin lopussa olevan lipun. Vuosittaisia kilpailuita järjestetään kaikkialla Kiinassa, Hong Kongissa, Makaossa, Taiwanissa sekä ulkomailla kiinalaisten yhteiskunnissa."

Täytyy huomenna lähteä heti aamusta ajelemaan rantaanpäin, jospa siellä vaikka olis kisat menossa. Ainakin ne kovasti viimeviikolla siivosivat paikkoja.

Juhlaan liittyy myös paljon muita uskomuksia. Koska se ajottuu kesän alkuun, jolloin erilaiset taudit pahiten jyllää, ihmiset käyttävät erilaisia onnenamulentteja karkoittaakseen pahoja henkiä. Monet ripustavat porttivahdiksi, kotiensa ulko-oviin Zhong Kui-kuvia. Aikuiset juovat Xiong Huang viiniä (kiinalaista riisi viiniä?), lapset eivät saa juoda, mutta heidän otsaa kasellaan sillä. Lapset kantavat yrteillä täytettyjä tai hajustettuja silkkipusseja – kaikki tämä tehdään pahan karkoittamiseksi. (Ettei hyönteiset pääse levittämään tauteja.) On sanottu myös, että jos pystyy tasapainottamaan raa'an kananmunan pystyyn tismalleen keskipäivällä ”tuplavitos päivänä”, koko loppuvuosi tulee olemaan onnekas. Onneks tässä on vielä koko yö aikaa treenata ja varmistaa loppuvuoden onnellisuus :)

Zhong Kui on kiinalainen kummitustenmetsästäjä, porttivahti, kummitus itsekin.
Zhong Kui oli alkujaan ihan tavallinen kuolevainen. Kansantarinat kertovat Zhong Kuin halunneen aikoinaan osallistua keisarilliseen virkamiestutkintoon yhdessa ystävänsä Du Pingin kanssa. Zhong Kuilla ei kuitenkaan ollut hankkeen edellyttämää varallisuutta. Sen vuoksi hän kääntyi rikkaan mesenaatin puoleen ja saikin tältä matkarahat ja lisävarusteeksi komean miekan. Ennen pääkaupunkiin saapumistaan Zhong Kui vieraili temppelissä ja järjesti kiitosjuhlan hyväntekijälleen. Juhlien mittaan Zhong Kui kuitenkin tuli humalaan ja onnistui loukkaamaan käytöksellään temppelin munkkeja ja pilaamaan juhlat. Rangaistukseksi muutama tuonpuoleisen paha henki muutti Zhong Kuin ulkomuotoa; hänen kasvoistaan tuli mustanpuhuvat ja niille ilmaantui tuuhea parta. Niine hyvineen Zhong Kui sai jatkaa matkaansa pääkaupunkiin ja tutkintoon.

Zhong Kui ja ystävänsä Du Ping pärjäsivät kokeessa ihan hienosti, mutta sittemmin keisari riisti Zhong Kuilta tämän arvonimen ainoastaan sen vuoksi, että Zhong Kui oli niin hurjan ja späsiistin näköinen ettei keisarin mielestä ollenkaan soveltunut hovin palvelukseen. Zhong Kui ajautui epätoivoon ja riisti itseltään hengen dramaattisesti keisarin palatsin portailla. Du Ping hoiti vääryyttä kokeneen oppineen ystävänsä hautaan.

Zhong Kui päätyi tästä maailmasta poistuttuaan tuonpuoleiseen valtakuntaan ja seuraavan uuden vuoden koittaessa hän matkusti aaveena takaisin kotikyläänsä. Kiittääkseen ystäväänsä Du Pingiä, Zhong Kui antoi tälle sisarensa vaimoksi.
Myöhemmin Zhong Kui sai vielä laajempaa mainetta ja kunniaa Tang-kauden keisarin Xuanzongin ansiosta. Keisari Xuanzong oli erään kerran todella sairas, ja näki kuumehouruissaan kummallista unta. Unessa pienempi kummitus koitti varastaa keisarin mielitietyn Yang Guifein kirjaillun laukun ja keisarin oman jadesta valmistetun huilun. Paikalle saapui suuri ja pelottavan näköinen kummitus, joka teki selvää pienemmästä aaveesta ja palautti keisarille tämän omaisuuden. Suuri kummitus esittäytyi Zhong Kui'ksi, ja kertoi keisarille omistautuneensa pahan poistamiseen ja oikeuden puolustamiseen. Keisari Xuanzong heräsi unestaan ja huomasi tervehtyneensä taudistaan. Hän kutsui paikalle hovimaalarinsa ja käski tämän ikuistaa Zhong Kuin kuvan tauluksi. Näin Zhong Kui tuli keisarillinen suojelijakummitus.

Zhong Kui esiintyy kuvissa hurjana parrakkaana hahmona, joka heiluttelee miekkaa päänsä päällä. Zhong Kuin kuvia ripustetaan kiinalaiskoteihin sekä uuden vuoden että lohikäärmejuhlan aikaan. Hurja kuva pitämää niin meidät kuolevaiset kuin kummituksetkin aisoissa!

sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Tänään taas oli kuuma päivä muutaman sadepäivän jälkeen. Lähdettiin heti aamusta (hieronnan jälkeen) pyöräilemään. Mentiin rantaa pitkin eteenpäin ja löydettiin muutama uusikin uimaranta. Oli laskuvesi ja kovasti usvaa;veneitä kuivalla maalla, hevosia ja hääpareja :) Aika taianomainen tunnelma! Matkanvarrella oli upeita asutuksia, oli varmaankin varakkaampien kesäasuntoja. Ihan niinkuin olis ollut euroopassa.....




Mentiin sitten iltapäivällä kuntosalille, mutta ei oikein jaksanut tehdä mitään. Veivasin vähän kuntopyörällä ja ihmettelin noiden kiinalaisten kuntoilua. Yks hullu voimamies siellä karjui ja heitteli puntteja lattialle, sitten oli nainen joka meni juoksumatolla hopeiset korkkarit jalassa.... Kuntopyörällä veivas muutama ja tekstaili samalla kännykällään..... Peilin edessä ne jaksaa olla ja ihailla itseään, peilin ohi ei pääse kukaan tarkastamatta miltä näyttää. Pukuhuoneessa niillä ei ole mikään kiire pukeutua. Seisovat peilin edessä alasti ja föönailevat tukkaansa. Perse pystyssä ja paljaana rasvaavat. On ne mielenkiintoisia.....

Oon muuten löytänyt kaupasta niitä ihmemarjoja!

lauantai 12. kesäkuuta 2010

Huomenta! Saa nähdä tuleeko tästä vielä aurinkoinen päivä vai jääkö pilveen. Nyt on satanut pari päivää oikein kunnolla. Mä oon sitten ollut vaan kotosalla, lueskellut, paistanut munkkeja ja lihapullia. Niitä on nyt pakkasessakin pahan päivän varalle :)

En käynyt eilen kuntosalillakaan, kun on tuo vasen jalka ollut kipeänä. Meinas tulla penikkatauti, mutta nyt tuntuu jo paremmalta. Jospa sitä uskaltais tänään mennä ja tehdä lämmittelyt kuntopyörällä. Huomenna mulla onkin kolmas kerta hierontaa. Pitää yrittää saada ne ymmärtämään, etten halua olla mustelmilla aina hieronnan jälkeen. Viimeksi ne hiero jalatkin eli oli kolme naista samaan aikaan kimpussa ja tekivät töitä 1,5 tuntia. Yrittivät kovasti myydä mulle jotain 2000 paikallisen bimbulan hoitoa, koska on niin pahasti verisuonet katkeilleet. En ottantu, sanoin ettei se haittaa, haluan vaan hierontaa niihin. Eivät voineet ymmärtää, niistä kun olis hoidolla saatu niin kauniit.

Käytiin tässä yks päivä yhdessä huonekaluliikkeessä katselemassa, mitä siellä olis tarjolla. Ja olihan siellä upeita huonekaluja ja halpoja. Sänky täys puuta 200-300 euroa. Upeita vitriinejä jä pöytiä+tuoleja. Välillä on ollut puhetta, josko porukalla otettais kontti, niin sais tavaraa vietyä Suomeen. Mutta tiedä häntä....

Tänään on jännäpäivä. Ilkalla on uimakisat Hesassa ja viimeinen mahdollisuus rikkoa pitkänradan Em-raja. Toivotaan nyt parasta! Harmi vaan kun se uidaan itse kisojen ulkopuolella, joten en oo varma näkyykö se livetimig'lla.

tiistai 8. kesäkuuta 2010

Huh, että on ollut kuumia päiviä. Saa nähdä miten sitä pärjää heinäkuussa. Onneks rannalle ei oo pitkä matka ja siellä tuulee aina sen verran, että pärjää. Meillä oli taas yhteenotto vartijoiden kanssa rannalla. Vartija halus, että oltais viety pyörät pyörille tarkoitettuun parkkiin, mutta me haluttiin jättää ne lähempänä rantaa olevaan autoparkkiin ( joka oli lähes tyhjä). Vartija oli ihan heromna eikä ollut housuissaan pysyä kun me ei toteltu. Se huikkas paikalle poliisitkin, mutta poliisit oli meidän kanssa samaa mieltä ja nauroivat vartijalle, joka nipotti. Nää on joskus todella nipottajia ja jääräpäisiä. Toisaalta ymmärtää työntekijöitä, ne tekee niin kuin on käsketty! Niillähän ei ole minkäänlaista turvaa työpaikastaan. Jos ei tottele tai miellytä työnantajaa voi potkut saada samantien. Ei minkäänllaista työttömyyskorvausta, irtisanomisaikaa, ammattiliittoa turvana. Jos ei irtisanota niin uhkaillaan kiveksen poistamisella. On ne kuulema Kimmoltakin uhannut vasemman kiveksen poistaa :)

Näillä uusilla kaksteho aurinkolaseilla on ollut vähän outoa tuolla liikenteessä. Ei meinaa oikein huomata kaikkia takaa tai sivulta tulijoita. Varsinkaan noita sähköpyöriä, niistä kun ei kuulu mitään ääntä ja tulevat välillä aika lujaakin. Niitä on täällä tosi paljon, eikä ihme, ne on halvempia kuin polkupyörät, ja niillä kulkee kätevästi vaikka koko perhe! Täällä liikenteessä pistää muuten silmään sekin, että lähes kaikki autot on mustia, hopeisia tai valkoisia. Värikkäitä autoja on ainoastaan vaan taxit. Mustissa autoissa on kaikenlisäks tummennetut lasit ja kun iltaisin tulee pimeää jo puoli kahdeksan aikaan, täytyy vaan ihmetellä miten ne näkee mitään. Sade säällä ikkunat on kaiken lisäks ihan huurussa, käyttävät aina ilmanottoa sisäilmasta! Vaihteitakin tuntuu autoissa olevan vähemmän kuin meillä, pienet vaihteet puuttuu lähes tyystin. Kolmosella lähdetään ja sitten nopeasti neloselle tai vitoselle, siis myös kaupunkiajossa. Ei se ihme oo, ettei ne halua pysähtyä, jos joku tulee eteen, sitähän pitäis vaihtaa pienemmälle vaihteelle kun pysähtyy :)

Sekin on aika silmiinpistävää, ettei täällä pahemmin näy lastenrattaita, vaunuja en ole nähnyt yhtään. Lapsia kannetaan sylissä, aika isojakin. En ymmärrä miten ne jaksaa. Lapsillehan se tietysti on mukavaa, saavat nukkua sylissä!

Nyt mä muuten oon saanut selville mitä se vihreä hyvä vihannes on. Tai kyllä mä sen oon täällä vihannestiskiltä jo löytänyt aikaisemmin, mutta nyt selvis mikä sen nimi on. Se on magoldi. Se on tosi hyvää kiehautettuna ja sen jälkeen se puristetaan kuivaksi ja laitetaan soijaa päälle, joskus siihen on vielä lisätty paahdettuja seesaminsiemeniä. Nam! Mitsuna on kans tosi hyvää, etenkin salaatissa.
Sitä kuuluisaa terveysmarjaa goijaa, mä en vielä oo löytänyt. Tai onhan täällä hyllyt tännä kuivattua marjaa, yrttiä ja vihannesta, mutta onko niistä joku goijaa? Täytyis tietää mikä se on kiinankielellä ja myydäänkö sitä tavallisissa kaupoissa. Jos sitä alkais nyt popsimaan päivittäin niin eläisköhän sitä 100 vuotiaaksi. Joku kiinalainen on kuulema elänyt 256 v. syömällä sitä päivittäin :)

sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Sunnuntai aamu, aurinko paistaa, Kimmo on töissä. Se meni töihin jo kello neljäksi, siis aamulla. Siellä on ollut jotakin hämminkiä, saa nähdä jääkö koko tehdas seisomaan vai jatkuuko työt. Jotain ihme poliittista hässäkkää, kuka näistä tietää.....

Syy siihen, että työt aletaan jo yöllä johtuu Kiinan yliopistojen pääsykokeista jotka alkaa 7.6 ja jatkuu 3 päivää. Tehtaan puhallukset päivällä häiritsee kokeisiin osallistujia :) Pääsy yliopistoon on iso juttu täällä, mitä paremmat tulokset, sitä parempaan yliopistoon pääsee ja tie autuuteen on auki. Poliisit ohjaa liikennettä ja teitä on suljettu, vanhemmat saattelee opiskelijoita ja seisovat ulkopuolella jännäämässä.... 10 miljoonaa kokelasta joista vain 7 miljoonaa pääsee sisään yliopistoon!

Kesä on täällä jo pitkällä puistossa iirikset on kuihtuneet ja tilalla kukkii ruusut. Kaunista! Eilen jopa oli tähes sininen taivaskin. En tosin pahemmin ollut ulkona, aamu meni kuntosalilla ja sitten mä olin varannut ajan hierojalle. Se olikin tosi erikoinen keikka. Puhuivat yllättävän hyvää englantia, mutta oli niin ihmeellisiä hoitoja tarjolla, että kielitaidosta huolimatta en oikein ymmärtänyt mistään mitään. Lopulta otin sellasen 20 kerran paketin kun ne sitä koko ajan tyrkytti. Siihen kuului öljypakkaus jossa oli neljä erilaista teho öljyä ja hieronta menetelmänä oli joku erikoisuus. Ainutlaatuinen Rizhaossa! Koko paketin hinta oli 2400 paikallista, ymmärtääkseni siihen hintaan kuului öljyt ja hieronnat. Mutta saa nyt nähdä.

Hieronta aloitettiin avaamalla rinta/hengitys; öljyä rintaan, vatsaan, reisille. Sitten syviä pallea hengityksiä samaan aikaan kuin kaksi naista paineli sääriä. Sitten alkoi varsinainen käsittely. Kaksi naista hääri kimpussa puupuikkojen kanssa. Toinen käsitteli päänahkaa ja toinen selkää. Selässä oli aikamoinen läjä öljyä joten se tuntui yllättävän hyvältä. Puikoilla käsittelyn jälkeen vaihtui öljy ja välineeksi otettiin jonkin sortin harja. Aluksi se tuntui ihan ok'lta, mutta alaselkää ja lonkkia harjatessa en oikein tiennyt oliko se niin mukavaa, mutta ajattelin kestää. Seuraavana oli vuorossa käsinhieronta. Hierovat niin hurjana, että koko sänky heilu ja oli työ ja tuska pysyä paikoillaan. Hieroja puuskutti ja puhlasi ihan kuin olis maratoonia juossut. :) Hieronnan jälkeen yläkroppa peiteltiin kuumiin pyyhkeisiin ja naiset taputtelivat reilulla otteella selkää, lonkkia ja hartioita. Lopuksi pyyhkivät vanhat ölyt pois ja laittoivat viimeiseksi vielä jotain tehoöljyä todella pienestä pullosta. Sitten oli valmista. Banaania ei kuulema saanut syödä ja suihkuun sai vasta mennä 4 tunnin kuluttua. Uuden ajan mä sain muutaman päivän päähän, saa nyt nähdä mitä mä sen kanssa teen. On lonkat nimittäin ihan mustelmilla ja arkana. Täytyy varmaankin yrittää vielä keskustella miten jatkossa hierotaan. Täytyy seuraavalla kerralla todennäköisesti pyytää, että hierovat jalat ja vähän hellemmin ottein.

Illalla lähdettiin vielä pyöräilemään ja päätettiin mennä syömään grillattua lihaa. Tässä lähellä on katu joka on ilataisin täynnä kadunvarrelle tehtyjä "grilliravintoloita". Ollaan niitä muutama ilta katseltu ja nyt päätettiin rohkaista mieli ja mennä maistamaan, tuoksu kun on niin houkutteleva. Lihat roikkuu koukuissa siinä ulkosalla, suht pieniä raatoja ja ensin vähän epäiltiin, ettei vaan olis ollut koiria..... Vatittiin sitten sellainen ravintola missä huomattiin ruhoilla olevan kaviot, ei voinut olla koira :) Ongelmia tuli taas kielen kanssa, tarjolla olis ollut vaikka mitä, mutta kun ei osattu muuta kuin näyttää lihaa ja grilliä niin syötiin sitten pelkkää lihaa. Olutta oli tynnyreissä, mutta otettiin varmuuden vuoksi pulloissa. Hyvän makuista lihaa vaikkakin oli vähän luista. Kimmo otti muutaman kuvan ja lihanleikkaaja (joka oli aikamoinen körmyniska) innostui siitä ja toi Kimmolle tynnyriolutta tuopillisen. Se oli sellaista harmahtavaa, todennäköisesti jonkinlaista sahtia. Jännittyneenä odotellaan mitähän maha sanoo....:) Meidän naapuripöydässä istui kiinalaisseurue joka ruuan tullessa pöytään laittoi tupakka-askin kiertämään. Tupakka suupielessä alkoivat sitten ahtaamaan lihaa kitaansa. On ne outoja!




torstai 3. kesäkuuta 2010

Loma Suomessa meni vauhdilla. Saaran valmistujaisjuhlista selvittiin kunnialla, ehdittiin hyvin leipoa ja siivota. Ehdin jopa käydä Nice Runillakin ja nautttia parin työkaverin 50-v. kakkua Purkkarin nurmikolla. Hyviä tuloksia tuli myös punnituksessa; - 4 kg. Kävin myymässä läskini Nepalin koulutusohjelmaan!


Ilma Suomessa ei meitä pahemmin suosinut oli kylmää ja sadetta, suurimman osan ajasta. Mukavinta oli tietysti koko reissussa nähdä perhettä. Ilman niiden ikävöintiä maailmalla olis tosi mukavaa olla!

Matka tänne oli rankka, kuten aina. Pekingin kone oli myöhässä, koska koneessa oli reikä (?), niin ainakin meille kerrottiin. Päästiin lähtemään pari tuntia myöhässä, jännättiin miten ehditään Quindaossa hakea laukut ja vaihtaa konetta....
Me ei taaskaan saatu vierekkäisiä paikkoja ja uskottiin, että kyllä koneessa saadaan vaihdettua... Kiinalaiset on tosi outoja, ne pitää kynsin hampain kiinni saamistaan paikoista. Siis kuten tulomatkallakin kiinalainen ei suostunut vaihtamaan paikkaa.... Onneksi yks suomalainen huikkas, että hänen vieresä on vapaapaikka ja hän voi vaihtaa. Kiinalainen nuori nainen sai sitten viereensä suomalaisen miehen jolle viini maistui ja hetken kuluttua pää painui uhkaavasti naikkosen syliä. Jonkun tunnin kuluttua, kovasti jo kyseli lentoemolta löytyiskö uutta paikkaa. Enää oma paikka ei niin houkutteleva ollutkaan. Pukkas vähän naurattamaan....

Onneksi saatiin matkalla aika hyvin kurottua aikaa kiinni ja oltiin vähän ennen yhdeksää Pekingissä. Meidän koneen lähtö aika oli 9.45. Koneella oli vastassa virkailija joka varmisti, että ollaan tulossa koneeseen ja varmisti, että saadaan laukut ulos ja liput tsekattua ajoissa. Käveltiin sitten suoraan koneeseen ja päästiin lähtemään samantien. Quindaossa käytiin vielä Metrossa ostoksilla. Automatka menikin nopeasti nukkuessa.

Uskomatonta miten sitä ehti jo noin lyhyessä ajassa unohtaa tämän metelin ja hälinän! Ihmisiä joka puolella, huutoa, rakettien pauketta ja torvien soittoa :)
Vaikka olikin kova nälkä ei jaksettu lähteä syömään vaan laitettiin pekonit kärisemään ja keitettiin kahvit. Mukavana yllätyksenä huomasin, että siivooja oli pessyt parvekkeen ikkunat ja verhot. Ne olikin tosi mustat ja pesun tarpeessa.