sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Toinen juhannuspäivä. Tuskasen kuuma, hiki virtaa loroina selästä. Ei jaksa tehdä mitään, onneks ei edes ole pakko. Kimmokin on vaihteeksi vapaalla, eka vapaapäivä kuukauteen.

Eilen vietettiin juhannusta Tanjan ja Kaitsun pihalla; grillailtiin, syötiin hyvin ja juotiin. Jouni ja muutama muukin nuorimies oli mukana, ihmettelivät milten oltiin saatu niin suomalaiselta maistuvia herkkuja tehtyä, lihapullatkin kuin suomessa:)

Kimmo ja Kaitsu tulivat töistä viiden aikoihin ja tulivat auttamaan grillin sytyttämisessä. Oltiin jo Tanjan kanssa sitä tunnin verran yritetty.... Hiilet joita oli ostettu ei ollutkaan mitään tavallisia grillihiiliä vaan jotain isoja kokseja, eikä meillä ollut kuin muutaman sytytysnappi käytössä. Ne sytystysnapit palo kyllä hyvin, mutta eihän ne ehtinyt niitä kokseja sytyttää. Kaitsu lähti sitten kauppaan etsimään jotain sytytysnestettä ja tuli takasin mukana riisiviinapullo (68%), sytytysnestettä ei ollut löytynyt. Sillä me sitten saatiin koksit vihdoinkin syttymään ja hieno hiillos tulikin joka jouduttiin neljän aikoihin sammuttamaan oluella! Se oli siis tosi juhannusgrilli - liekkeihin riisiviinalla ja sammutus oluella :)

Naapurit kävi meitä kiinnostuneena katsomassa, muutama suostui jopa ottamaan vähän maistiaisia meidän grillivartaista. Kävivät ne meitä kuvaamassakin. Illan mittaan vahti olis halunnut meidän lopettavan ja lähtevän pois, mutta kun huomas, että ei me mihinkään lähdetä eikä naapuritkaan valita, niin lähti itsekin nukkumaan. Nukkukin niin syvää unta, ettei meinannut herätä avaamaan portteja meille kun lähdettiin kotiin. Yö oli uskomattoman lämmin ja kaikenlisäksi oli täysi kuu.



1 kommentti: