sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Sunnuntai aamu, aurinko paistaa, Kimmo on töissä. Se meni töihin jo kello neljäksi, siis aamulla. Siellä on ollut jotakin hämminkiä, saa nähdä jääkö koko tehdas seisomaan vai jatkuuko työt. Jotain ihme poliittista hässäkkää, kuka näistä tietää.....

Syy siihen, että työt aletaan jo yöllä johtuu Kiinan yliopistojen pääsykokeista jotka alkaa 7.6 ja jatkuu 3 päivää. Tehtaan puhallukset päivällä häiritsee kokeisiin osallistujia :) Pääsy yliopistoon on iso juttu täällä, mitä paremmat tulokset, sitä parempaan yliopistoon pääsee ja tie autuuteen on auki. Poliisit ohjaa liikennettä ja teitä on suljettu, vanhemmat saattelee opiskelijoita ja seisovat ulkopuolella jännäämässä.... 10 miljoonaa kokelasta joista vain 7 miljoonaa pääsee sisään yliopistoon!

Kesä on täällä jo pitkällä puistossa iirikset on kuihtuneet ja tilalla kukkii ruusut. Kaunista! Eilen jopa oli tähes sininen taivaskin. En tosin pahemmin ollut ulkona, aamu meni kuntosalilla ja sitten mä olin varannut ajan hierojalle. Se olikin tosi erikoinen keikka. Puhuivat yllättävän hyvää englantia, mutta oli niin ihmeellisiä hoitoja tarjolla, että kielitaidosta huolimatta en oikein ymmärtänyt mistään mitään. Lopulta otin sellasen 20 kerran paketin kun ne sitä koko ajan tyrkytti. Siihen kuului öljypakkaus jossa oli neljä erilaista teho öljyä ja hieronta menetelmänä oli joku erikoisuus. Ainutlaatuinen Rizhaossa! Koko paketin hinta oli 2400 paikallista, ymmärtääkseni siihen hintaan kuului öljyt ja hieronnat. Mutta saa nyt nähdä.

Hieronta aloitettiin avaamalla rinta/hengitys; öljyä rintaan, vatsaan, reisille. Sitten syviä pallea hengityksiä samaan aikaan kuin kaksi naista paineli sääriä. Sitten alkoi varsinainen käsittely. Kaksi naista hääri kimpussa puupuikkojen kanssa. Toinen käsitteli päänahkaa ja toinen selkää. Selässä oli aikamoinen läjä öljyä joten se tuntui yllättävän hyvältä. Puikoilla käsittelyn jälkeen vaihtui öljy ja välineeksi otettiin jonkin sortin harja. Aluksi se tuntui ihan ok'lta, mutta alaselkää ja lonkkia harjatessa en oikein tiennyt oliko se niin mukavaa, mutta ajattelin kestää. Seuraavana oli vuorossa käsinhieronta. Hierovat niin hurjana, että koko sänky heilu ja oli työ ja tuska pysyä paikoillaan. Hieroja puuskutti ja puhlasi ihan kuin olis maratoonia juossut. :) Hieronnan jälkeen yläkroppa peiteltiin kuumiin pyyhkeisiin ja naiset taputtelivat reilulla otteella selkää, lonkkia ja hartioita. Lopuksi pyyhkivät vanhat ölyt pois ja laittoivat viimeiseksi vielä jotain tehoöljyä todella pienestä pullosta. Sitten oli valmista. Banaania ei kuulema saanut syödä ja suihkuun sai vasta mennä 4 tunnin kuluttua. Uuden ajan mä sain muutaman päivän päähän, saa nyt nähdä mitä mä sen kanssa teen. On lonkat nimittäin ihan mustelmilla ja arkana. Täytyy varmaankin yrittää vielä keskustella miten jatkossa hierotaan. Täytyy seuraavalla kerralla todennäköisesti pyytää, että hierovat jalat ja vähän hellemmin ottein.

Illalla lähdettiin vielä pyöräilemään ja päätettiin mennä syömään grillattua lihaa. Tässä lähellä on katu joka on ilataisin täynnä kadunvarrelle tehtyjä "grilliravintoloita". Ollaan niitä muutama ilta katseltu ja nyt päätettiin rohkaista mieli ja mennä maistamaan, tuoksu kun on niin houkutteleva. Lihat roikkuu koukuissa siinä ulkosalla, suht pieniä raatoja ja ensin vähän epäiltiin, ettei vaan olis ollut koiria..... Vatittiin sitten sellainen ravintola missä huomattiin ruhoilla olevan kaviot, ei voinut olla koira :) Ongelmia tuli taas kielen kanssa, tarjolla olis ollut vaikka mitä, mutta kun ei osattu muuta kuin näyttää lihaa ja grilliä niin syötiin sitten pelkkää lihaa. Olutta oli tynnyreissä, mutta otettiin varmuuden vuoksi pulloissa. Hyvän makuista lihaa vaikkakin oli vähän luista. Kimmo otti muutaman kuvan ja lihanleikkaaja (joka oli aikamoinen körmyniska) innostui siitä ja toi Kimmolle tynnyriolutta tuopillisen. Se oli sellaista harmahtavaa, todennäköisesti jonkinlaista sahtia. Jännittyneenä odotellaan mitähän maha sanoo....:) Meidän naapuripöydässä istui kiinalaisseurue joka ruuan tullessa pöytään laittoi tupakka-askin kiertämään. Tupakka suupielessä alkoivat sitten ahtaamaan lihaa kitaansa. On ne outoja!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti