perjantai 18. kesäkuuta 2010


Yöllä oli uskomaton ukonilma, heräsin yhden aikoihin kun jyrisi niin, että tuntui seinät kaatuvan ja vesisade hakkas ikkunoihin. Kämppä oli valoisa kuin keskipäivällä, mutta Kimmo ei herännyt, vaan nukkui tyytyväisenä. Kolmelta kun sen kello soi, niin myrsky oli loppunut ja ilma oli selkeä. Ei enää tietoakaan myrskystä!

Eilen oli ollut kovia myrskyjä ympäri Kiinaa, Pekingissä oli lentojakin jouduttu perumaan myrskyn takia. Mutavyöryjä ja tulvia oli vähän siellä sun täällä ja kymmeniä ihmisiä oli kuollut ja tuhansia oli jouduttu evakuoimaan.

Nyt täällä paistaa aurinko, mutta viikonlopuksi on vielä luvattu lisää sadetta. Toivottavasti ei kuitenkaan tule uutta myrskyä!

Käytiin taas tänään etsimässä mulle sandaaleja ja uskokaa tai älkää,niin kaikki kengät on mulle liian ISOJA. En yhtään ihmettele, että aikanaan naisten jalat täällä sidottiin, kun on niin iso jalkasia naisia. Tai jos totta puhutaan niin korkkareita on kyllä pieniä kokoja, mutta jos haluaa kuunon sandaalit, siis sellaiset joilla olis hyvä kävellä, niin kaikki on liian isoja! Täytyy varmaankin mennä Quindaoon ostoksille, siellä kun oli myynnissä Eccoa.

En muuten löytänyt mistään täältä lohikäärmevene kisoja. Ei niitä varmaan täällä järjestettykkään. Täällä taidettiin juhlaa viettää kotosalla perheen kanssa, koska kaupungilla oli niin hiljaista. Ainut paikka missä oli porukkaa oli ranta. Kovasti oli väkeä uimassakin, vaikka ei aurinko paistanutkaan. Se oli just se päivä kun kosteusprosentit oli huipussaan ja ilma oli kuuma ja sakeana sumusta. Mekin aateltiin oiken juhlistaa päivää rantakahvilassa ja mennä jätskille. Ihmeteltiin kun komea paikka oli tyhjillään vaikka ranta oli täynnä porukkaa. Laskua maksettaessa ymmärrettiin kyllä miksi. 2 x kahvi ja kahden pikkupallon jäätelöannos maksoi 180 bimbulaa eli noin 20 euroa! Ei meinattu uskoa korvia kun sanoivat hinnan. Samalla hinnalla ylensää kaks henkeä syö pihvit, juo pari tuoppia olutta ja ottaa kahvit vielä päälle. Tästä taas sai hyvän muistutuksen ÄLÄ KOSKAAN MENE VILKKAANA PÄIVÄNÄ RAVINTOLAAN JOKA ON TYHJÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti