perjantai 21. toukokuuta 2010

Kävin tänään kauneussalongissa. Tässä lähellä on useampikin, mutta valitsin sen jonka nimi on myös englanninkielellä (Samun Lisa Beuty Salon) siinä toivossa, että siellä olisi puhuttu englantia. Mutta ei, siinä sitten elekielellä yritin ilmaista, että haluan kasvohoidon. Näyttivät mulle taululta hintaa 260 eli noin 26 euroa, nyökytteln ja niin mua vietiin yläkertaan.

Nuori nainen käski mun riisuuntua pikkuhousuille ja käydä makuulle. Vähän ihmettelin miks pikkuhousuille, mutta kiltisti tottelin. Hetken päästä tuli nainen joka alkoi hieromaan mua - päästä jalkoihin. Haki sitten jonkun puisen lastan ja veteli sillä sitten pitkin päätä. Sen jälkeen tuli toinen nainen, joka sitten teki sen varsinaisen kasvohoidon. Siihenkin kuului paljon hierontaa ja akupisteiden painantaa. Kovasti se käsitteli niskaakin ja mä olin vähän peloissani, että iskee migreeni päälle. On nimittäin usein niin tehnyt! Mutta ei, ihan hyvälle se tuntui. Vielä kasvonaamion kuivuessa se hiero kädet ja sormetkin. Korvia myös paineltiin ja puristettiin.

Reilu tunti siinä vierähti, olo oli hyvä ja iho kuin vauvanpeppu. Jäin vaan miettimään, että laittoiko se valkasevan kasvonaamion mulle? :D
Voi kun väsyttää, tuli illalla valvottua niin myöhään kun piti radiosta kuunnella jääkiekkoa. Suomi hävis Tsekeille rankkarikisassa ja siihen loppui Suomen tie jääkiekon mm-kisoissa. Harmi!

Pitäis alkaa pakkaamaan kun huomenna on lähtö Quigdaoon ja sunnuntaiaamuna sitten aikainen lento Pekingin-H:ki-Kruunupyy. Huomattiin, että meillä on Kimmon kanssa eri lento Pekingiin, mun lähtee 20 myöhemmin kun Kimmolla. No, eiköhän me selvitä, mulla tosin ei ole kun 1,5 tuntia aikaa vaihtoon. Tuhkapilvikin näyttäisi välttelevän Suomen ilmatilaa, joten ehkäpä me sinne vielä päästään!

Kiertelin tässä taas yks päivä pyörällä ja kävin tässä meidän lähitorilla. Siellä oli aikamoinen kuhina aamulla. Myynnissä oli vihanneksia, hedelmiä, vaatetta, leipää, ne jopa leipo sitä siellä paikanpäällä. Kalaa, äyriäisä ja lihaa, eläviä kanoja ja tipuja. Oli jopa vuohenpäitä karvoineen päivineen! Täytyy joku päivä rohkaista mielensä ja mennä uudestaan ottamaan valokuvia niistä päistä.

Tuoretta lihaa.....ja ei niin tuoretta....





Satamassa sain sitten poliisit perääni, kun menin ranta-alueelle pyörällä. Ja kun en heti pysähtynyt, niin pilliin puhaltavia äkäisiä poliiseja tuli joka suunnasta. Olo oli kuin pahallakin rosvolla. Vein sitten nöyrästi pyörän niiden osoittamaan parkkiin ja jouduin maksamaan parkkimaksua 6 senttiä.


keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Huh, taas kuuma päivä ja viimeinkin näkyy jopa sinistä taivasta. Kävin tänään taas rannassa ja kahlailin Keltaisessa meressä. Oli raikasta vettä, mutta muutama rohkea oli silti uimassa.

Ohjeita rannalla......


Tänään on varmaankin ollut Feng Shuit hääpareille kohdallaan, kun niitä vilisi taas joka paikassa. On tosi mielenkiintoista seurata sitä niiden häätouhua. Olis mukavaa päästä mukaan johonkin juhlaankin. Sen verran oon saanut selville, että ne on parasta pitää heti aamulla. Puolen päivän jälkeen jatkuvat häät tuottaa epäonnea! Häät kestää 2-3 tuntia ja siellä syödään ja juodaan ihan niinkuin Suomalaisissakin. Morsian vaihtaa asua monta kertaa juhlan aikana :) ja lahjoina annetaan punaisia kirjekuoria (rahaa). Useilla morsiammilla on myös kirkkaan punaiset kengät, mitähän se tarkoittaa? Joillakin on myös punaiset sukat :)


Aamulla seurasin yhden pariskunnan juhlaa. Ne tuli tähän meidän talon eteen autosaattueessa, jonka edessä ajoi punaisin lipuin koristeltu kuorma-auto, sen kyydissä miehet hakkaas rumpuja ja pitivät meteliä. Hääparin tullessa ulos alkoi kova pauke (niin kuin aina täällä, kun jotain tapahtuu). Sulhanen kantoi morsiamen reppuselässä lähellä olevaan hotelliin ja sukulaismiehet töni ja pukki sulhasta koko ajan. Urheasti kuitenkin kantoi morsiamen perille asti.



Tuhkapilvi kuulemma saapuu Suomen ylle huomenna. Mitenkähän meidän lennon käy?

maanantai 17. toukokuuta 2010

Jo toinen päivä kun sataa, ei taida riittää aurinkoa sekä tänne että Suomeen. Siellä on nimittäin helteet meneillään. Ei sen puolen hyvin tää aika on kulunut vaikka ei aurinko paistakkaan, oon lueskellut ja katsellut teeveetä. Täällä näkyy muutamalla kanavalla englanninkielistä ohjelmaan, elokuvia, uutisia, dokumentteja. Parhaillaan on menossa kiinankielen kurssi. Uskomaton tää kieli :D.

Olin aamulla taas kuntosalilla; juoksin kauas ja oli mäkistä maastoa. Sen jälkeen oli hieromalaitteessa, se on ihana! Kaikki lihakset heiluu ja tärisee, mä oon jäänyt siihen koukkuun. Olin taas ainut koko salissa, iltasin taas on porukkaa niin ettei meina sekaan sopia. Ja kaikki televisiot huutaa eri ohjelmaa. Kiinalaiset ei voi olla juoksumatolla katsomatta samalla televisiota. Ne tosiaankin vaan on siinä matolla, todella harva juoksee. Useimmat kävellä löntystelee kaikessa rauhassa, jopa farkut jalassa ja puhuvat samalla kännykkään. :) Ne varmaankin pitää mua hulluna kun juoksen hikimärkänä.

Kiertelin sitten ruokakaupassa ja tein taas löytöjä. Löysin kermaa ja jopa valmista kermavaahtoa spraypullossa. Nyt pääsee kunnolla herkuttelemaan mansikoilla, vielä kun sais jostain mascarponejuustoa kermavaahdon sekaan.


Täällä kaupoissa on paljon kaikkea kiinnostavaan, olis vaan mukavaa, jos joku osais selittää mitä ne kaikki on. Oli muuten kalatiskillä kilpikonniakin myynnissä, ne oli jo kuolleita ja rötköttivät jäämurskan päällä. Katkarapuja ja erilaisia toukkia (?), skorpioneja, haineviä löytyy hienoissa rasioissa, sellaisissa missä meillä on suklaakonvehteja. Muniakin löytyy monensorttista. Kiinalaiset rakastaa munia ja syö niitä kilokaupalla. Niin niitä munia, löytyy viiriäisen munia, sinisiä munia joiden uskon olevan ankan munia, sitten on vaalean vihreitä (millanenhan kana niitä munii?), valkoisia ja ruskeita munia. Osta sieltä sitten niitä oikeita. Sitten löytyy keitettyjä munia, jos jonkinlaisia, jopa etikkaan säilöttyjä. Ne mitä ne tuolla kaduilla myy on mun ymmärtääkseni keitettyjä munia joiden kuori on rikottu ja sitten ne laitetaan teeveteen(mustaa teetä)kiehumaan useammaksi tunniksi. En ole maistanut ja tuskin tulen maistamaankaan!

Pulla- ja leipätiski on tosi upean näköinen, mutta ne leivonnaiset mitä oon maistanut eivät ole olleet häävin makuisia. Leipä on ihan ok, tosin ne kaikki on vähän makeita. Täällä on myös paljon pullaa/sämpylöitä mitä ei perinteisesti paisteta vaan ne kypsennetään höyryssä. En oon maistanut, mutta ehkä niitä tässä vielä joku päivä maistan

lauantai 15. toukokuuta 2010

Jalat on edelleenkin hellinä. En mennyt eilen edes kuntosalille, kun käveleminenkin jo tuotti tuskaa. Kävin vaan hissukseen kävelemässä puistossa. Siellä kukki edelleenkin iirikset kauniisti.

Kaupassa käydessä sain taas kaikki naiset liikkeelle. Osa ihasteli mun tukkaa, sitten ne autteli mua hedelmien ja mansikoiden valinnassa. Siis sekä asiakkaat että myyjät :). Kemikaaliosastolla myyjä olisi välttämättä halunnut myydä mulle ihonvalkaisuainetta. Sekä voiteena että naamiona. Niiden mielestä on rumaa olla ruskea!

Iltapäivällä leivoin munkkeja, vähän erilaiselta taikina tuntui, mutta hyviä oli. Ongelmana oli ensin löytää kaupasta auringonkukkaöljyä. Paikalliset näyttävät käyttävän vaan pähkinä-, maissi-, seesam- tai kalaöljyä. Hiivan Anja toi mulle Suomesta, sitä en ainakaan vielä ole kaupasta löytänyt. Meillä ei täällä ole ollenkaan uunia, joten ainut leivonnainen mitä voi tehdä on munkit.

Tänään on ollut aika viileä päivä, varmaan vaan joku +16 astetta. Oonkin suurimmaks osaks loikoillut sohvalla ja katsonut telkkaria. Kävin mä kyllä salillakin ja juoksin vähän kipeistä jaloista huolimatta.


 Illalla käytiin Maossa syömässä. Syötiin chili-valkosipuli katkarapuja, tulista possua, "sipuli pihviä",riisiä ja niitä hyviä vihreitä kasviksia joiden nimeä en tiedä. Nam, oli hyvää vaikkakin aika tulista. Päälle juotiin vielä oluet jotka tarjoiltiin hienosti pienen pienistä viinilaseista. Täällä ei tunneta olutlaseja tai -tuoppeja. Suurin osa kiinalaisita ei edes juo mitään ruoan kanssa, vaan ennen ruokaa ne juo joko teetä tai sitä iänikuista lämmintä vettä. (Sitä tarjotaan aina kun tuut ravintolaa!) Hinta oli 16 euroa (2 henkeä söi mahansa täyteen) ja taxi kaupungin toiselta puolelta 90 senttiä. Ei paha!



Katseltiin siinä sitten jonkin aikaa näiden iloista iltavoimistelua ulkosalla."tada da dida da didadadaa"

torstai 13. toukokuuta 2010

Mount Tai

Taas uusi päivä. Pohkeet ja etureidet on kipeänä vaikka eilen oli ”lepopäivä” kuntosalilta. Kimmon työkaverin Kaitsun avovaimo Tanja, äiti Anja, Leo ja Aleksi ovat täällä lomailemassa ja päätettii yhdessä lähteä käymään Mount Tailla – Taishan´lla – Pyhällä vuorella.


Tai Shan (Taisan) on Kiinan perinteisessä kansanuskossa pyhä vuori, se kaikkein pyhin. Se on erityisen pyhä taolaisen luonnonmystiikan kannattajien joukossa. Vuoren karuilla rinteillä uskotaan lukuisten jumaluuksien asuvan. Vuoren koreimmalla huipulla on temppeli, Jadekeisarin temppeli, jonka ovat pystyttäneet Kiinan keisarit. "Jade Keisari on kaikkien taivaiden ja kuolemattomien keisari sekä tuhansien henkien korkein jumaluus. Kaikki muut jumaluudet ja henget lähestyvät häntä jonossa - aivan kuten ministerit lähestyvät maallista keisaria."

Vuoren huippu on ollut Kiinan keisarien pyhiinvaelluskohde, jo vuodesta 2000 eKr. Kommunismin myötä pyhiinvaellukset väheni, mutta myös Mao lausunut kuuluisat sanansa ”Itä on punainen” juuri Taishan vuorella katsellessaan auringonnousua. Vuorelle voi nousta kahta eri reittiä, portaita on 6 239 (400 kerrostalon verran). Tai sitten nousta hissillä :)









Vuorella on nähtävänä 22 temppeliä, 819 kivipaattaa ja 1018 muistokirjoitusta! Osa kirjoitettuna korkealle vuorenseinämiin.




Liikkeelle lähdettiin jo aamuvarhain (klo 6.00), jotta ehdittäisiin kotiin takaisin ennen pimeän tuloa. Täällä ajaminen pimeällä on nimittäin uhkarohkeaa, kun liikenteessä on, jos jonkinmoista kulkupeliä ja useimmat ajaa ilman valoja! Kuskina meillä oli nuori kiinalaismies, jolle kolmen tunnin ajomatka oli liian rankkaa. Se nukahti moottoritiellä, onneksi Kimmo ehti saada ratista kiinni ennen kuin törmättiin aitaan. Paluumatkallakin se alkoi parin tunnin ajon jälkeen pilkkimään ja oli pakko pitää pieni tauko. Kotiin ei sitten ehdittykään ennen pimeää, mutta hengissä kuitenkin. On tämä liikennekulttuuri täällä aika omituista, ohittaa voi mistä tahansa vaikka tienpenkereen kautta. Yks kas meitä tuli moottoritiellä auto vastaan, siis väärään suuntaan, vilkutteli meille vaan valoja ettei ajeta päälle.

Pikkukaupunki Tai`an saavuttiin yhdeksän aikoihin ja reippaina ajateltiin tehdä alkumatka jaloin, siis hisseille asti. Vaikka meille suositeltiinkin linja-autokyytiä! Aurinko paistoi jo aika lämpimästi ja tunnin marssimisen jälkeen hiki virtasi selkää pitkin, mutta mutkat ylöspäin vaan jatkui ja jatkui. Alettiin siinä sitten viittoilla ohiajaville linja-autoille ja lopulta yksi poimikin meidät kyytiin. ONNEKSI! Matkaa hisseille oli nimittäin vielä 5 km.


Päätepysäkiltä jatkettiin sitten matkaa hissillä, vaikka useimmat matkaoppaat suosittelee portaitanousemista. Ylös toista reittiä ja alas toista, näin matkasta saisi kaiken irti. No hissillä me noustiin nopeasti ja näkymät oli upeat. Alas päätettiin kuitenkin tulla portaita.

Välipalaksi sipulilättyjä
Paikka oli vaikuttava, pyhiinvaeltajia ja turisteja oli paljon vaikka olikin arkipäivä. Onneksi oli aurinkoista, niin sai kunnolla ihailla näkymiä! Meillä ei ollut evästä mukana, joten ostettiin sipulipannukakut húikopalaksi.

Alaspäin lähdimme tulemaan kello yhden aikoihin ja matka kesti kaiken kaikkiaan kaks tuntia. Mitähän ylösnousu olis kestänyt? Alkumatkan portaat oli todella jyrkät ja askelmat kapeat sekä kaltevat. Sydänkylmänä niitä sitten laskeuduttiin. Onneksi ne vähän matkan päästä loivenivat ja tuli välillä tasanteita. Vastaan tuli miehiä, jotka kantoivat olkapäillään valtavia kuormia, ruokaa ja juomaa myytäväksi kulkijoille. On siinä ansiot tiukassa!


Puolivälissä portaita yhden pikkutemppelin edessä istui vanha kiinalainen mies, jolla oli pitkät valkoiset hiukset. Hymyilin sille ja niin se tuli mun luokse otti kädestä kiinni ja halasi lujaa. Siitä varmaankin sitten sai voimaa loppumatkalle :)
Päivä oli uskomattoman hieno, harmi ettei sieltä otetut valokuvat kuitenkaan anna täyttä oikeutta sille mitä nähtiin ja koettiin.







Rukousnauhoja


Nämä isot marmorikivetkin on tuotu tänne joskus. Kantamalla!

Nämä portaat alaspäin oli aika hurjat, eikä kaidetta mistä pitää kiinni.


Reippaat kauppiaat tuo kaiken myytävän portaitapitkin





Tässä tämä tarina Taishanin synnystä:
Kiinalaisen mytologian mukaan alussa oli pimeys ja kaaos. Sitten pimeydessä muotoutui muna. Munan sisällä nukkui ja kasvoi kaikkien olevaisten alku, jättiläinen Pangu. Eräänä päivänä Pangu ojenteli suunnattoman suuria jäseniään ja silloin muna rikkoutui.
Munan kevyempi puolisko kohosi ylös ja siitä muodostui taivas ja painavammasta puoliskosta muodostui maa. Pangu pelkäsi, että munan puoliskot kasvaisivat uudestaan yhteen ja asettui niiden väliin seisomaan pitääkseen niitä erillään. Pangu kasvoi kasvamistaan kasvaen 10 jalkaa joka päivä aina 18000 vuoden ajan ja loitonsi siten taivasta ja maata yhä kauemmaksi toisistaan. Viimein Pangu asettui uupuneena makaamaan, nukahti eikä koskaan enää herännyt.
Pangu'n kehosta syntyi maailma ja sen elementit. Hänen lihansa muuttui maaksi ja luunsa kallisarvoisiksi kiviksi ja mineraaleiksi. Hänen verestään syntyivät joet ja hänen äänestään ukkonen. Hänen kehostaan kasvoi keskusvuori ja päästään ja raajoistaa viisi pyhää taolaista vuorta.
Taishan, eli vuori nimeltä Tai, muodostui Pangun päästä ja siitä tuli kaikkein kunnianarvoisin viidestä pyhästä taolaisesta vuoresta

maanantai 10. toukokuuta 2010

No nyt on salilla käyt ja mieli on hyvä:) Se meidän kuntosali on neljännessä kerroksessa, mutta hississä pitää painaa vitosnappulaa. Neljättä kerrosta ei tavallaan ole olemassakaan, nelonen kun on epäonnen numero. Useissa hotelleissakin, esim siinä missä oltiin Shanghaissa, ei myöskään ole koko kerrosta. Kolmosesta seuraava on yksinkertaisesti viitonen!


Aurinko taas paistaa. Eilen kun oltiin puistossa kävelemässä, yhtäkkiä tuli kova tuulenpuuska ja taivas muuttu mustaksi. Lähdettiin reipasta vauhtia kotia kohti ja kerettiin just katoksen alle, kun vettä alkoi tiputella. Oli muuten mahtavan näköistä, kun tuulenpuuska sai puista kukkienterälehdet lentoon. Oli aivan kuin olisi satanut vaaleanpunaista lunta. Puisto oli parissa päivässä muuttunut vaaleanpunaisesta siniseksi, joka paikassa kukki siniset iirikset. (Onko niitä edes muun värisiä?). Täällä on ihana tapa laittaa heti reiluja istutuksia, eli kaikki puiden aluset loisti sinisenä.



Oon tässä koko eilisen illan tuskailut tän tietokoneen kanssa, enkä saa tähän blogiin liitettyä kuvia. Täytty varmaankin liittää kuvat sitten joskus myöhemmin. Facebookiinkin pääsin vihdoin, kun Saara vähän avittia sieltä Suomen puolelta, mutta en pääse kirjottamaan tai kommentoimaan siihen mitään. No onneksi saan edes seurata mitä muille kuuluu :D

Uutiset taas kertoo Islannin tulivuoren alkaneen pyryttämään tuhkaa. Espanjassa, Portugalissa ja muutamassa muussa maassa on ollut lentokenttiä kiinni. Saa nähdä päästäänkö Suomeen lomille. Kimmo kyllä repii pelihousunsa, jos ei pääse. Edellinen loma jo peruuntu tuhkapilven takia.

sunnuntai 9. toukokuuta 2010

9.5.2010

Äitienpäivä, niin myös täällä Kiinassa. Jo eilen kaupat tulvi toinen toistaan upeampia kukkakimppuja. Ne on kyllä täysin erilaisia kuin suomessa. Useimmat kimput on sellaisia, että jokainen yksittäinen kukka, tavallisimmin ruusu tai krysanteemi, on siedottu silkkipaperiin joka taas folioon ja kymmenkunta kukkaa on sitten yhdistetty yhteen. Todella näyttäviä kimppuja!


Niin mä oon muuten löytänyt reitin miten pääsen tänne blogiini. Tai Saarahan sen mulle neuvoi, enhän mä itse olis löytänyt. Mutta mukavaa. Nyt vaan on hakusassa mitenkä niitä kuvia sais tähän tekstiin liitettyä Tää on jotenkin erilainen versio kun kotona tehdessä. Ehkäpä se tästä pikkuhiljaa....
Oon koko illan ja aamu yrittänyt päästä facebookiin, mutta en onnistu. Vaikka tän selaimen kautta sen pitäs onnistua (vtunnel.com). Se löytää kyllä sivun, mutta kun tunnistus vaihe tulee kone vaan jää lataamaan tunnistettavia sanoja, eikä onnistu millään. En tiedä onko nettiyhteys niin hidas vai mikä tökkii.
On taas tulossa lämmin päivä, mutta aurinko ei ainakaan vielä paista.
5.5.2010

Yöllä oli satanut ja aamullakin vähän tihutti. Kimmo oli päivän vapaalla ja meni vasta yöksi töihin. Eli hyvä päivä mennä tutustumaan talossa olevaan kuntosaliin. Ihan ok se olikin ja saatiin hyvin hiki pintaan. Ostettiin molemmille kortit kahdeksi kuukaudeksi hintaan 200 euroa. Eli yllättävän kallista muuhun hintatasoon verrattuna. Tää alue missä me asutaan onkin kuulemma Rizhaon kalleinta aluetta.

Sitten lounaalle Dio Coffeen, kauppaan ja loppu päivä menikin tietokoneen kimpussa.

7.5.2010

Kello on vasta puoli yhdeksän ja aurinko paistaa. Uskomatonta miten alkuviikon pikku sade sai luonnon viheriöimään. On tosi kaunista.

Eilen illalla nettiyhteys meni poikki eikä sitä sen jälkeen oo saatu toimimaan. Toivottavasti se tänään korjaantuu. Tää meidän yhteys onkin takkuillut jo muutaman päivän. Muutenkin yhteyden pito eri sivustoihin on vähän niin ja näin. Sensuuri hyvin herkästi katkaisee yhteyden. Facebookiin, picassa kuva-albumeihin ei esim. pääse. Enkä muuten pääse omaan blogiinkaan kirjoittelemaan, joten kirjoittelen koneelle muistiin ja siirränne sitten joskus sinne.

Kimmo on töissä ja mä selvisin kahdesta yksinäisestä yöstäkin täällä vieraassa kämpässä. Uskomatonta miten pelotti vaikka kämpässä on turvaovi ja alakerrassa on vahti ympäri vuorokauden. Niin ja talossa vielä asuu Rizhaon poliisipäällikkö.

Mä oon käynyt kuntosalilla joka päivä, saa nähdä alkaako tuloksia kohta näkymään :) Oon kyllä pääasiassa mennyt stepperillä tai juossut matolla.

Tänään olis tarkoitus tehdä lihapullia ja perunoita. Joten pitäis tästä kohta lähteä metsästämään lihaa. Alakerrassa on kyllä hyvän tuntuinen ruokakauppa ja lihatiskikin on ihan siisti. Ongelmana onkin saada ne ymmärtämään, että mä haluan jauhettua lihaa.

On tää kiinalainen kulttuuri vähän outoa. Ihmiset kuseskelee mihin sattuu, eilenkin kun mentiin salille, yks äiti pissatti tyttöään keskellä tavaratalon portaita. Siinä heti oven edessä! Pikkusiahan on helppo pissatella kun niillä ei ole vaippoja, housuissa vaan on sellanen halkio pepunkohdalla. Ekologista ajattelua! Kaupungilla aika isotkin lapset saattaa yks kaks keskellä jalkakäytävää pudottaa housut kinttuihin ja lorotella kaikessa rauhassa muista ihmisistä piittaamatta.

No, joo lihapullat on syöty ja olivat melkein samalaisia kuin suomessa. Löysin kaupasta muuten kauraryynejäkin. Tai ainakin mä uskon niin. Pitää tässä joku päivä keittää ja kokeilla. Hyvä, nyt ei tartte niitäkään Suomesta asti raahata. Alkaa tuo tuomani varasto jo ehtymään.
Nyt syömään suklaaseen dipattuja mansikoita ja salmiakkikossua. Hyvää :)

Kiinalaisella torilla

4.5.2010

Tänään uskaltauduin lähtemää jo yksin pyörällä liikenteeseen. Kävin ensin vanhassa kaupungissa ja ostin sieltä vähän astioita ja kukkia. Huomattavasti vähemmän porukkaa oli liikkeellä kun sunnuntaina. Löysin hyvän vihannestorinkin ja ostin vähän maukkaita keltaisia pikkutomaatteja, mansikoita ja mangoja. Nam nam!





Siellä oli myös eläimiä myynnissä. Söpöjä pieniä koiranpentujakin, ahdettuna rautalankahäkkiin päälletysten. Ilman nukkuma-alustaa, ritilöiden päällä vaan. Ei mitään tekemistä. Surkeina vaan makasivat tai katselivat ohikulkijoita anovin silmin. Sydäntä raastavaa oli jättää ne siihen. Vanhassa kaupungissa on kuulemma paikka missä ne teurastaa ja grillaankin koiria. Onneksi en nähnyt!