sunnuntai 9. toukokuuta 2010

5.5.2010

Yöllä oli satanut ja aamullakin vähän tihutti. Kimmo oli päivän vapaalla ja meni vasta yöksi töihin. Eli hyvä päivä mennä tutustumaan talossa olevaan kuntosaliin. Ihan ok se olikin ja saatiin hyvin hiki pintaan. Ostettiin molemmille kortit kahdeksi kuukaudeksi hintaan 200 euroa. Eli yllättävän kallista muuhun hintatasoon verrattuna. Tää alue missä me asutaan onkin kuulemma Rizhaon kalleinta aluetta.

Sitten lounaalle Dio Coffeen, kauppaan ja loppu päivä menikin tietokoneen kimpussa.

7.5.2010

Kello on vasta puoli yhdeksän ja aurinko paistaa. Uskomatonta miten alkuviikon pikku sade sai luonnon viheriöimään. On tosi kaunista.

Eilen illalla nettiyhteys meni poikki eikä sitä sen jälkeen oo saatu toimimaan. Toivottavasti se tänään korjaantuu. Tää meidän yhteys onkin takkuillut jo muutaman päivän. Muutenkin yhteyden pito eri sivustoihin on vähän niin ja näin. Sensuuri hyvin herkästi katkaisee yhteyden. Facebookiin, picassa kuva-albumeihin ei esim. pääse. Enkä muuten pääse omaan blogiinkaan kirjoittelemaan, joten kirjoittelen koneelle muistiin ja siirränne sitten joskus sinne.

Kimmo on töissä ja mä selvisin kahdesta yksinäisestä yöstäkin täällä vieraassa kämpässä. Uskomatonta miten pelotti vaikka kämpässä on turvaovi ja alakerrassa on vahti ympäri vuorokauden. Niin ja talossa vielä asuu Rizhaon poliisipäällikkö.

Mä oon käynyt kuntosalilla joka päivä, saa nähdä alkaako tuloksia kohta näkymään :) Oon kyllä pääasiassa mennyt stepperillä tai juossut matolla.

Tänään olis tarkoitus tehdä lihapullia ja perunoita. Joten pitäis tästä kohta lähteä metsästämään lihaa. Alakerrassa on kyllä hyvän tuntuinen ruokakauppa ja lihatiskikin on ihan siisti. Ongelmana onkin saada ne ymmärtämään, että mä haluan jauhettua lihaa.

On tää kiinalainen kulttuuri vähän outoa. Ihmiset kuseskelee mihin sattuu, eilenkin kun mentiin salille, yks äiti pissatti tyttöään keskellä tavaratalon portaita. Siinä heti oven edessä! Pikkusiahan on helppo pissatella kun niillä ei ole vaippoja, housuissa vaan on sellanen halkio pepunkohdalla. Ekologista ajattelua! Kaupungilla aika isotkin lapset saattaa yks kaks keskellä jalkakäytävää pudottaa housut kinttuihin ja lorotella kaikessa rauhassa muista ihmisistä piittaamatta.

No, joo lihapullat on syöty ja olivat melkein samalaisia kuin suomessa. Löysin kaupasta muuten kauraryynejäkin. Tai ainakin mä uskon niin. Pitää tässä joku päivä keittää ja kokeilla. Hyvä, nyt ei tartte niitäkään Suomesta asti raahata. Alkaa tuo tuomani varasto jo ehtymään.
Nyt syömään suklaaseen dipattuja mansikoita ja salmiakkikossua. Hyvää :)

3 kommenttia:

  1. Hyvä kun lihapullat maistui kuin kotosuomessa!

    Onpa siellä aikamoiset kusetustavat, täällä vaatisi kyllä muutaman promillen... :)

    VastaaPoista
  2. Lihapullia pitää sanoa Kiinassa leijonan päiks! Vai oliko ne lohikäärmeen päitä?

    VastaaPoista
  3. Leijonanpäitä. Lohokäärmeenpäät on niitä höyrystettyjä taikinapalleroita joissa on possua sisällä:)

    VastaaPoista