sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Perillä Kiinassa

28.04.2010
Lento Helsingistä Pekingiin oli tosi rankka, mun edessä istui kolme lapsi perhettä ja koko matkan joku itki tai paremminkin huusi. En saanut nukuttua yhtään. Parin tunnin odotus Pekingin kentällä meni onneksi nopeasti ja Qingdaon koneeseen päästyä mä nukahdin heti. Kone oli kyllä järkyttävän huonossa kunnossa, mutta olin, niin väsynyt, etten edes tajunnut pelätä.

Kentällä Kimmo oli mua vastassa ja päästiin matkaan kohti Rizhaota, joka on kiinalaisen mittapuun mukaan pikkukaupunki. Vain 2,8 miljoona asukasta ja merenrantaviivaa noin 100 km. Kiinankielinen nimi tarkoittaa "The city of sunshine" Matka kesti noin pari tuntia. Maisema oli maalaismaisemaa. Ihmiset pelloilla teki töitä hartiavoimin, ei yhtään konetta näkynyt pelloilla.

”Kotiin” päästyä käytiin suihkussa ja kaupassa. Ulos syömään ei jaksanut lähteä, joten syötiin vaan salaatti ja leipää. Niin ja tuliaissuklaata :)

Me asutaan kerrostalossa, jossa on 26 kerrosta, meidän kämppä on kymmenennessä kerroksessa. Alakerrassa on tavaratalo. Meillä on täällä automaattinen vessanpytty, siinä on valot ja istuin on lämmitetty. Se vetää vessan kun nouset ylös. Öisin se loistaa hienosti yksin pimeydessä :D

Pilkkopimeässä loistava pönttö :)

 Meidän talo on tää ensimmäinen
Sitten näkymiä olohuoneen ikkunasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti