lauantai 15. toukokuuta 2010

Jalat on edelleenkin hellinä. En mennyt eilen edes kuntosalille, kun käveleminenkin jo tuotti tuskaa. Kävin vaan hissukseen kävelemässä puistossa. Siellä kukki edelleenkin iirikset kauniisti.

Kaupassa käydessä sain taas kaikki naiset liikkeelle. Osa ihasteli mun tukkaa, sitten ne autteli mua hedelmien ja mansikoiden valinnassa. Siis sekä asiakkaat että myyjät :). Kemikaaliosastolla myyjä olisi välttämättä halunnut myydä mulle ihonvalkaisuainetta. Sekä voiteena että naamiona. Niiden mielestä on rumaa olla ruskea!

Iltapäivällä leivoin munkkeja, vähän erilaiselta taikina tuntui, mutta hyviä oli. Ongelmana oli ensin löytää kaupasta auringonkukkaöljyä. Paikalliset näyttävät käyttävän vaan pähkinä-, maissi-, seesam- tai kalaöljyä. Hiivan Anja toi mulle Suomesta, sitä en ainakaan vielä ole kaupasta löytänyt. Meillä ei täällä ole ollenkaan uunia, joten ainut leivonnainen mitä voi tehdä on munkit.

Tänään on ollut aika viileä päivä, varmaan vaan joku +16 astetta. Oonkin suurimmaks osaks loikoillut sohvalla ja katsonut telkkaria. Kävin mä kyllä salillakin ja juoksin vähän kipeistä jaloista huolimatta.


 Illalla käytiin Maossa syömässä. Syötiin chili-valkosipuli katkarapuja, tulista possua, "sipuli pihviä",riisiä ja niitä hyviä vihreitä kasviksia joiden nimeä en tiedä. Nam, oli hyvää vaikkakin aika tulista. Päälle juotiin vielä oluet jotka tarjoiltiin hienosti pienen pienistä viinilaseista. Täällä ei tunneta olutlaseja tai -tuoppeja. Suurin osa kiinalaisita ei edes juo mitään ruoan kanssa, vaan ennen ruokaa ne juo joko teetä tai sitä iänikuista lämmintä vettä. (Sitä tarjotaan aina kun tuut ravintolaa!) Hinta oli 16 euroa (2 henkeä söi mahansa täyteen) ja taxi kaupungin toiselta puolelta 90 senttiä. Ei paha!



Katseltiin siinä sitten jonkin aikaa näiden iloista iltavoimistelua ulkosalla."tada da dida da didadadaa"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti