sunnuntai 9. toukokuuta 2010

30.4.2010

Aamulla oli aikainen herätys ja matka kohti Soulia edessä. Kimmon piti päästä maasta ulos ennen kuin passin päivät menee umpeen. Kello oli vasta seitsemän, kun auto tuli hakemaan. Tässä meidän vieressä on pari koulua ja oppilaat oli jo siihen aikaan menossa kouluun!! (Kaikilla samanlaiset Halpa-Hallin verkkarit päällä) Ja Suomessa itketään kun pitää mennä kouluun jo kello kahdeksaksi tai puoli yhdeksäksi.

Lento itsessään ei kestänyt kuin reilun tunnin, mutta matkat lentokentälle ja sieltä hotellille vei kolmisen tuntia yhteensä. Matka meni nopeasti kun mä nukuin koko matkan, jetlag paino silmiä.
Korea oli täysin erilainen kuin Kiina. Ihmiset oli iloisia ja kohteliaita. Elintaso muistutti länsimaita. Muutenkin Soul näytti meille parhaita puoliaan, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Linja-auto kentältä meni suoraan hotellille ja sitten vaan nopeasti liikenteeseen.



Mentiin heti ensimmäiseksi katsomaan Seoul Toweria. Ylös noustiin gabinihissillä. Maisemat oli kauniit. Harmi vaan, että sielläkin oli sumuista, niin kuin tuntuu täällä Aasiassa olevan aina. Ainakin silloin kun mä oon täällä.
Tornissa oli aikalailla porukkaa ja osa näytti olevan kovasti vappituulella.
Oli niin kotoisaa katseltavaa :)



Torni on todennäköisesti rakastavaisten suosikkipaikka, koska sekä näköalatasanteen kaiteet että tornin seinät olivat täynnä sinne jätettyjä rakkausviestejä.


Tornista lähdettiin kohti Gyeonbokgung Palacea, mutta ikäviksemme se meni just kiinni. Harhailtiin sitten ympäri kaupunkia ja viimein mentiin syömään tyypillistä Korealaista ruokaa, jossa asiakas itse grillaa ruokansa. Ravintolaan ei saanut mennä kengät jalassa ja suurin osa asiakkaista istui lattialla. Me kyllä mentiin pöytää istumaan. Kimmon kankeilla jaloilla lattialla syöminen olis ollut hankalaa. Tilattiin sitten possua ja muuta tillbehööriä. Grilli tuotiin pöytään ja sitten vaan grillaamaan. Paistetut lihat maustettiin, käärittiin salaatinlehtiin ja syötiin sormin. Hyvää oli! Pullo Sosua = Korealaista koskenkorvaa, meni kyytipoikana.  Pitihän sitä vappua vähän juhlia!

Herkkuja iltatorilla....
 
Loppuilta seikkaitiin kujilla ja tehtiin vähän ostoksia, lopulta oltiin niin pallo hukassa, että piti ottaa taksi jotta löydettiin takas hotelliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti